reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej dziewczyny

spooky ja jak tak mialam to w 23 dc robilam pierwszy test ciazowy:-) ktory pierwszy wyszedl bladyy:tak:

tili ale sliczna ta karuzelka:tak:

Ja jestem po badaniach w szpitalu... Mala podobno rwie sie do wyjscia ale ja tego nie czuje wiec czekamy... badania wszystkie wyszly dobrze... Hania bedzie raczej drobna to waga 2617 g wyszla o 17 g ciezsza niz tydzien temu.. ale to podobno blad pomiarowy...Ogolnie teraz jak juz przyjde do szpitala to tylko opaska na reke i rodziny:tak::-D

reklama
dziewczyny byłam dzisiaj na usg,wszystko pięknie :-) maluch ma od główki do dupki 6,64cm więc nieźle a wiek wg usg 12t6d :-) termin porodu mi przeskoczył na 15 kwietnia,no i szykuje się dziewczynka :-) potwierdzone będzie na kolejnym usg czyli na połówkowym,teraz wygląda na dziewczynkę bo moja ginekolog mówiła o jakimś kącie :-) Kuba w okolicach 12tc skakał w brzuchu a ten maluch prostował nóżki a rączkami robił takie ruchy jakby się tulił :-) ręce otwierał i tulił i na nowo :-) no i chyba będę miała cięcie cesarskie,tili więc nie będziesz sama jeśli u Ciebie zdecydują o cc,ja będę miała gdy dziecko będzie miało wagę w okolicach 3800g i więcej, moja gin mówiła że nie będzie ryzykować komplikacjami więc jeśli maluch będzie spory nie będę rodzić siłami natury tylko na tydzień przed terminem będę miała cc,w biodrach nie jestem taka wąska,ale jeśli Kuba nie został wyparty ze względu na swoją wielkość to kolejnego dziecka o podobnej wadze nie urodzę samodzielnie.W sumie nie przeraża mnie to bo wiem czego oczekiwać po cc,ale boję się o mleko...z Kubą wszystko było naturalnie,o cc zdecydowano po kilkunastu godzinach porodu więc wszystko poszło naturalnie a przed terminem...moja koleżanka nie miała potem mleka i się boję...

Ostatnia edycja:
anabelko - nie strasz mnie :( ja bardzo bardzo pragne karmic!!!!!!!!! moja ostatnia szanse:-(
ja nie chce cc!!!!!!! nie chce nie chce nie chce :-( ryczec mi sie chce

tili ja nie straszę a jedynie piszę że się tego boję bo koleżanka miała problem,jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarzem,kolejną wizytę mam 31 października.Dla mnie karmienie jest również ważne,chociaż wydaje mi się że problem mogę mieć te które za szybko mają zlecone cc...nie wiem,nie mam pojęcia o tym nawet,przy Kubie na początku miałam mnóstwo i już coś mi wyciekało w 23tc,nawał miałam następnego dnia po cc i to taki że laktatora musiałam użyć :-) ale kochana przeczytaj to:
Karmienie piersią po cesarce | parenting.pl
mam nadzieję że prawdę piszą :-)

Anabelka pokarm powstaje czy po cc czy po sn... chodzi o przystawianie do piersi... nawet kobieta ktora adoptuje dziecko moze karmic, kiedys czytalam ze mozna kupic homeopatyk taki (ja go jadlam karmiac Alexa bo mimonze sn mialam problem z pokarmem) i wlasnie dziecko ssac pobudza i mleczko sie tworzy, tak samo sciagajc mleczko... a duzo kobiet po sn nie moze karmic, roznie bywa.

reklama
Emalia przykro mi, z tego co pamiętam babcia dopiero co się przeprowadzila, czy tak???to się nie nacieszyla nowym mieszkankiem :-(

Nie wiem jak to jest, ale ja dopiero w 3 dobie dostałam pokarm a rodziłam sn, wiec to wszystko zależy, a durne polozne kazaly mi przystawiać Matylde,m ta się darla bo nic nie leciało i tylko i sutki zmacerowala i potem wylam z bolu jak ssala tak bolało, dlatego teraz nie przystawię Mlodego od razu, tylko jak zacznie mi faktycznie siara leciec, a przecież w szpitalu maja butle z mlekiem, mogą dokarmić mi dziecko,
Anabelko fajnie ,ze cora, będzie parka, poza tym z tego co pamiętam, to przynajmniej dziewczynka nie odziedziczy tej nietolerancji co ma Kuba, czy dobrze pisze???gratuluje.
Ja się trochę nakrecilam, bo weszla w 10 tc, gdzie może się wszystko zdarzyć, a tak bym chciała donosić ciaze, jutro mam gina, w srode mam tego kardiologa w centrum chorob serca w Zabrzu, Jezu chciałabym żeby już był czwartek, znowu psycha mi nawala, ja mam jednak spóźniony zapłon, bo dopiero teraz czyli 4 dni po dowiedzeniu się co ma młody w serduszku zaczynam mieć lęki.
Tili ja będzie trzeba to będzie cc, grunt zebyc Malutka donosila a już masz bliziutko, super. Zdaj się na lekarzy, ja się pocieszam, ze jak będę miała cc, to przynajmniej siury będę trzymać, a nie jak przy matysce pol roku lalam pod siebie.:tak:

jeju ale mnie zgaga meczy, rennie to mój najwierniejszy przyjaciel teraz, rzeczywiście przy chłopcu ma się zgage, przy matysce nie miałam wcale.

Kamilko, trzymam &&&& żeby Mala najwczesnie przywitala się ze swiatem w 38 tc

Ostatnia edycja:
Do góry