reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Hej, Kochane, Kamilko trzymam żeby malutka jeszcze z 3 tygodnie w brzuszku posiedziała, krowko bidulko niue wymiotuj już, tak Ci wspolczuje, pamiętam moje 13 tygodni wyjętych z zyciorysu tak mnie mdliło. Akuku, nie wiem skad się biera wredne odzywki dzieciakow, tzn wiem, z domu, dziecko to porządny obserwator i widzi relacje nmiedzy rodzicami i ewentualna wrogość, smutne to bardzo...Karola dzisiaj wlalam do szklanki trochę cieplej wody, posolilam ja porządnie i pocoagnelam do nosa, o matkooo:szok:myslalam,ze galy mi wypali, ale potem wysmarkalam i jutro powtorze. Pandorke wpiszcie, urodzila chłopca na początku sierpnia, ciekawe co ze słoneczkiem??? mam nadzieje ,ze wszystko u niej ok.
Bylam dzisiaj u Naszej Limonki, posiedzialysmy, posmialysmy się, milo spedzilam czas :tak:

reklama
Limonko - super!! oderwiesz Kasoku od czornych mysli:tak: dobrze miec taka przyjaciolke :tak:

Kasoku - takie rzeczy nie zawsze z domu;-) czasami latwiej skopiowac starsze dzieciaki ze szkoly

Akuku - super! w 28 tyg bedzie Maluszek super widoczny:tak: mi sie czasami wydaje ze moja Mloda lezy poprzecznie:sorry2:

Karola dzisiaj wlalam do szklanki trochę cieplej wody, posolilam ja porządnie i pocoagnelam do nosa, o matkooo:szok:myslalam,ze galy mi wypali, ale potem wysmarkalam i jutro powtorze.

kasoku powiem Ci szczerze, że ciut ryzykowny ten Twój sposób, ja bym się bała wciągać wodę do nosa, bardzo łatwo się zachłysnąć a to już jest niebezpieczne.

zmodyfikuj to trochę, ja próbowałam płukania zatok, działa tak samo ja kto wciąganie wody do nosa ale jest zdecydowanie bezpieczniejsze!

uszy / zatoki - YouTube

ja nie miałam tego pojemniczka ale bardzo dobrze sprawdza się butelka po soczku, taka z dziubkiem, np po Kubusiu Play :tak:

karola widzę że temperatura zaczyna już spadać...

kasoku mnie jakoś katar sam przechodzi,ciut jeszcze coś czuje w zatokach,jakieś małe ciśnienie ale nie przeszkadza to w niczym,na szczęście samo przyszło i samo poszło :-)

Akuku a pochwalsiz się jakimś zdjęciem :-)

Anabelko prosze Ciebie bardzo, slabej jakosci...jak juz bede miec swoj telefon to latwiej mi bedzie.

Załączniki

• 20130928_112606.jpg
    20130928_112606.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 47
hej, pracowity dzień dzisiaj miałam i padam, mi niestety zolto-zielonkawa wydzielina z nosa nie chce przejść, nigdy sama mi nie przechodzila, wiec musze dalej probowac się leczyc.

Karola ale ten facet co przepłukuje te zatoki jaki roztwor wsypuje do pojemniczka, sol???bo nie było powiedziane.

Ostatnia edycja:
Kasoku ja tez mialam taki katar i udalo sie bez antybiotyku, bralam paracetamol. Dwa razy dzie nie inhalacja z olbas oilem, moczylam nogi w goracej wodzie z sola przed snem...ale najbardziej pomogla inhalacja tylko po tym nie wolno wychodzic na dwor.
Lekarz mi kazala brac paracetamol, zeby zwalczyc stan zapalny.

Co prawda do tej pory mam jakas ydzieli e ktora pluje ale ja mialam pozadne zapalenie gardla j xatok...wydzielina byla zielono, brazowa...a czasem z krwia. Duzo zdrowka.
A antybiotyk typu amoxycylina mozesz ale na wirusa nie pomaga...jak oskrzela ?

reklama
kasoku oj, ropny katar to już nie przelewki, sama tego nie wyleczysz bo to już infekcja bakteryjna, śmigaj do lekarza i to szybko!!!!

buziaki

każdy katar jest infekcją bakteryjną albo reakcją alergiczną na uczulający alergen,ja bardzo często miałam taki katar i obyło się bez lekarza,oni lubią przepisywać antybiotyki a te więcej złego niż dobrego przynoszą,organizm musi sam wygrać,ja antybiotyków nie biorę ze względu na przeróżne grzybice jakie wywołuje,a tych nie mało od grzybicy jelit po grzybice języka wrrr :szok: Kuba po antybiotyku miał kandydozę jelita

Ostatnia edycja:
Do góry