reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Cześć dziewczyny :-)

karola jak tam po wczorajszym,zabiłaś męża ? ;-)

Kamilka fajnie ze dzidzia rosnie i ze zdrowa :*

Karola po jakiego pierona on sie z nia umowil?

Tili ,akuku ,anablko jak sie czujecie?

A mnie zalewa ,mam tyle sluzu , chyba nigdy tyle nie mialam;p to chyba dobrze prawda?

ogólnie bardzo dobrze
jelita nie mogą się przyzwyczaić,zaparcia ale jakoś bez większego problemu się ich pozbywam ale ciągle mam wrażenie jakby jelita były pełne :baffled:

reklama
hej ja juz wrocilam z zapaleniem zladka i na przymusowej diecie, nie nadrobie Was w turcji jak mialam neta i czas czytalam pobierznie, ja juz malucha na calego w brzuchu czuje, od poczatku ciazy przytylam 4 kg, chodze i nie wiem za co sie zabrac, jeszcze przestawic sie nie umiem. Karola ja na Twoim miejscu wyluzowalabym z tym mezem, jak bedzie chcial Cie zdradzic to i tak to zrobi, a mysle,ze smarkula tu tylko miesza w tym calym interesie, wiec odpusc troszke. Pozniej dolacze pare zdjec z turcji, buziakuje.

hej bylam dzis na tym rynku, pozniej sprzatnko cd w domku, spacer, obiad i tak dzien zlecial.

na rynku udalo nam sie kupic przewijak z wanienka za 15f kilka ciuszkow dla malucha w tym kombinezony. drugi mikser nowka za 2, 50 hehe, bo mi maluchy chca pomagac i na jednym ciezko ich podzielic.
kupilismy taki pchaczyk dla malucha ale to postoi sobie, ale za 3, 50.., hehhe
dres dla Alexa za 2, 50 nowka, dzwig dla chlopakow za 3f torebke mala sobie kupilam tez nowa za 2 f, dwa samoloty za grosze, i chyba to wszystko. szukalismybwozka ale nie bylo.
z duzych wydatkow zostal nam wozek do kupienia, a tak to chybanwszystko mam, jedynie moge posciel i takie duperela kupowac.

mnie po sprzataniu i prasowqniu biodra bola...masakra... ale dam rade.

wogle jaki ja dzis zly sen mialam ...ze poronilam...jezuuu cala nic nie spalam.

wogle jak siadam to mam jakies dziwne wibracje w podbrzuszu, jakby trzesienie jakies, ale tylko chwilke i mija...nie wiem co to, z chlopcami tak nie mialam...

sorki zevtak tylko o sobie, ale jestem mega zmeczona dzisiaj...

dobranoc

Tili sluz jeszcze nie super plodny , bo jest bialo przezroczyty taki wymieszany, ale teraz zmienia sie bardziej w przezroczysty... ostatnia tabletka dzisiaj ;D we wtorek lekarz i mam nadzije ze w koncu jakies dobre wiesci, a jak nie to sie nie zalamie... bo wiem ze jak Bóg bedzie chcial to da :) Ty sie bidulko oszczędzaj i pamiętaj ze nie robisz tego dla siebie i tylko dla dzidziusia w brzuszku :*

Kasoku u Ciebie juz prawie polowka!:szok::-D

Akuku - no to zakupy sie udaly:tak: ja myslalam aby podjechac na car boot w niedziele.. ale jak zwykle stwierdzilam ze tylko czas strace a i tak nic nie kupie i spalam dalej:-p

Smerfiku - trzymam kciuki za wizyte u lekarza &&&&&&& daj jutro koniecznie znac!:tak:

do nas tesciu przyjezdza w piatek (bilet w jedna strone:-D) generalnie tesciu nigdy nie widzial Piotrka a Olivie raz wiec beda mieli okazje sie poznac;-) a wykorzystanie tescia bedzie nieziemskie bo planujemy maly remont

musimy przesunac wejsciowe drzwi, zrobic korytarz, posciagac architrawy i zrobic nowe, zlozyc szafe u nas w pokoju bo ciezka bestia Ikeowa - a ja Tomkowi nie pomoge, podwieszamy Piotrkowi lozko na wysokosc 1.5 metra i zmieniamy wymiar z 1.70 na 2.30 :-D zrobic drabinke a pod spodem komoda ... jest tyle do zrobienia ze nudzic sie nie bedzie lol :-D

ja wczoraj zabralam sie za robienie kacika dla Mlodej i juz nabiera wygladu:tak:

i od srody wolne 6h dziennie - juz mam zaplanowany caly miesiac hehe:-D szybko zleci

zycze udanego poczatku tygodnia!!!!!

Akuku może odpoczywaj więcej...

kasoku jak tak żołądek

Po wczorajszym oficjalnym wieczornym rzygnięciu doszły u mnie mdłości :-) w sumie nie wiem czy się cieszyć czy nie hehe od rana mi się chce wymiotować,skurcz żołądka i przełyku i tyle,na szczęście bez wymiotów.Zjadłam lekkie śniadanie i mi się podnosi

Mam pytanko do mam chłopców odnośnie siusiaka.Kubie odciągaliśmy napletek odkąd skończył rok,potem sam to robił,ostatnio kręcił nim i zabroniliśmy zabawy siusiakiem :-D czasami odciągaliśmy,pielęgnacja normalna.Od wczoraj boli go siusiak,sika bez problemu więc mocz ma ujście chyba swobodne,ale nie pozwala się dotknąć bo siusiaka ma tkliwego,w szczególności czubek,spał rozkraczony jak żaba bo go bolało,do lekarza nie chce iść...na czubku jest coś zeschniętego,wygląda to jak to co czasami cieknie po zerwanym strupie-takie przezroczyste a po wyschnięciu lekko żółte.Myślicie by moczyć to w rumianku lub szałwi a jak nie pomoże do lekarza na przymus ?

uu moze naciagnal za bardzo? my naciagamy delikatnie tak do momentu oporu
ja bym poszla do lekarza bo siusiak to nie zarty, jednak szybko moze sie bakteria dostac do srodka - moze jakis kremik dostanie? lepiej zeby mu ulzyc jak najszybciej..

Hej dziewczyny

u nas weekend na wariata ale o tym pozniej..

anabelka ja bnym poszla do lekarza bo z siusiakiem nie ma zartow tam o bakterie nie latwo... wiec lepiej skonsultuj...

Tili yyy to jak zaczniecie ten remont to bedziesz sprzatac sama????? rozumiem cie ze nie da sie lezec bo ja trez juz powinnam wiecej polegiwac i nie moge ale zebys nie przesadzila?:tak:

Wiecie ja bylam na wizycie z mala wszystko dobrze ale kurcze szyjka sie skraca i otwiera:-( i mam teraz zwolnic tempo i odpoczywac a przy moim moemntami tepym mezu sie nie da:wściekła/y: i to dlatego znow kolejna wizyta za 2 tygodnie:-( a dzis mala kopie jak szalona uderza mnie ciagle tam na dole i pobolewa mnie podbrzusze:no:

heyy kobitki moje ja jakoś weny na pisanie nie mam ostatnio wiec tylko was podczytuję
ja po powrocie z urlopu oczywiście sprawdzić czy mały sie nie pcha na świat wiec wszystko oki uffff bo trochę nagrzeszyłam i leżałam plackiem na słońcu :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nosz ale kurcze mi sie też coś od życia należny a nie tylko zapieprzanie ciągłe. no wiec z małym wszystko oki wazy juz niecałe 2.500 wiec kolosa mam w środku choć sie zastanawiam jak on sie tam mieści :szok::szok::szok: jak sobie pomyśle że będzie kolos jak go będę rodzic to chyba mnie na pół rozerwie. Jeszcze na szczęście obrócił sie główką do dołu ufffffffffff i będę mogła rodzic normalnie bo juz miałam obiecaną cesarkę :baffled: teraz w czwartek wybieram sie na ostatnie prenatalne i echo serca płodu bede miała robione mam nadzieje że przez moją pępowine dwunaczyniową jest wszystko oki stracha mam strasznego ale mam nadzieje ze wszystko będzie oki.

ostatnio sie wzięłam za szykowanie ciuszków do szpitala jeśli chodzi o małego to mam wszystko ale jesli chodzi o mnie to ma tylko szlafrok :-D:-D:-D:-D kłopot największy to stanik do karmienia :szok::szok: gdzie ja na moje giganty kupie stanik :(:(:(:( i naprawde nie jest tu brana kasa pod uwagę tylko to żeby sobie go kupić a tu dupa blada bo nigdzie nie ma :(:(:(:( masakra jakas a bezszwowy podpada!!!

Wózio juz mam kupiony i nie moge sie nim nacieszyć :)) jeszcze tylko łóżeczko i pościel i mały remoncik pokoiku :):)

ależ sie rozpisałam ....

reklama
uu moze naciagnal za bardzo? my naciagamy delikatnie tak do momentu oporu
ja bym poszla do lekarza bo siusiak to nie zarty, jednak szybko moze sie bakteria dostac do srodka - moze jakis kremik dostanie? lepiej zeby mu ulzyc jak najszybciej..

też myślę by iść do lekarza pomimo jego oporu,w sumie niedługo się wybieram bo od 11:30

Hej dziewczyny

u nas weekend na wariata ale o tym pozniej..

anabelka ja bnym poszla do lekarza bo z siusiakiem nie ma zartow tam o bakterie nie latwo... wiec lepiej skonsultuj...

Tili yyy to jak zaczniecie ten remont to bedziesz sprzatac sama????? rozumiem cie ze nie da sie lezec bo ja trez juz powinnam wiecej polegiwac i nie moge ale zebys nie przesadzila?:tak:

Wiecie ja bylam na wizycie z mala wszystko dobrze ale kurcze szyjka sie skraca i otwiera:-( i mam teraz zwolnic tempo i odpoczywac a przy moim moemntami tepym mezu sie nie da:wściekła/y: i to dlatego znow kolejna wizyta za 2 tygodnie:-( a dzis mala kopie jak szalona uderza mnie ciagle tam na dole i pobolewa mnie podbrzusze:no:

jak się skraca to mało nosić i chodzić,dużo odpoczywać,ja tak zatrzymałam skracanie się szyjki i nie rób wszystkiego jednego dnia,obiad wiadomo zrobić możesz ale pomyć naczynia może facet chyba że macie zmywarkę :-p posprzątać możesz na raty,jeden dzień kurze a następnego podłogi...zbyt ciepłe kąpiele są zakazane ale to chyba wiesz ;-) nie masuj brzucha,nie dotykaj,normalna czynność jaką jest mycie się jest ok,mnie zaczęła się skracać w 28tc miałam wtedy 13mm i lekkie rozwarcie ale donosiłam do 40tc więc jest możliwe,waga dziecka też ma duże znaczenie,mój był duży

limonka27​ może w sklepie z artykułami typowo dla dzieci,hurtowni ale tam ceny będą kosmos,więc może allegro ?

Do góry