reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Mam nadzieję, że ten miesiąc zakończy się więcej, niż trzema wynikami pozytywnymi. Mamy słabą średnią, bo na jedną ciążę przypada aż 9,66 oczekujących :-) he he Do roboty! :-D

reklama
ewka jeszcze @ dopisz do Arcali a reszta chyba jeszcze nie potwierdzila. Malgonia, Dorcia, Nanny co tam u was?
faktycznie kiepski ten lipiec do tej pory.

ewka masz az tyle cierpliwosci, zeby czekac do 2 dni po planowanej @? niezla jestes, w zyciu bym nie wytrzymala :p

Mimimoo to moj 26 d.c ;)

Uu u mnie upal przeogromny! teraz chwilie siedze i odpoczywam na 14 jade po Meza i hop na basen:)

co do sluzu- nie napalam sie, ze to akurt ma byc objaw ciazy:p wrecz jakos nie wydaje mi sie to mozliwe by zajsc w ciaze z taka latwoscia zwlaszcza u mnie:p no ale czas pokaze:) jesli ma juz byc ten okres to niech lepiej bedzie juz od czwartku bym nad morzem miala juz koncowe :) bo jak przyjdzie w dzien wyjazdu to bedzie sie ciagnac do konca prawie- bo jade na tydzien ale w sumie od czego sa tampony:p Dam rade!:)

Z ta srednia to faktycznie dosc slabo:p no ale coz poradzic :p ja jak pytalalm kobitek w mojej rodzinie to pierwsze dziecko wlasciwie kazda do 4 cykli ustrzelila;D ale czesc i w 1 :D

NIe wspominajac juz Mamy mojego M gdzie Ona urodzila 6 dzieci ale bez staran - bez wysilku zachodzila w ciaze:)

A moja Mama tez byla dobra- 1 dziecko od razu a drugie - od razu jak tylko lekarz pozwolil sie kochac po urodzeniu mojej sisotry i tak oto mam siostre 11 miesiecy starsza:D

hehe ja mam brata bmodszego o 11 miesiecy, wiec tak samo :-)
Mysle, ze kiedys bylo latwiej, mniej chemii sie jadlo, mniej zanieczyszczen, mniej samochodow itp
A noi mniej stresu!
Moje kolezanki zachodzily roznie, jedna wpadla.. kilka to wlasnie tak max do 4 m-cy staran, a znowu kilka to po 5 lat sie staraja i czesc zaszla tak poprostu a dwie nie moga nadal :-(

ogladalam ostatnio program w TV a wczesniej jeszcze gdzies czytalam ze podobno w wodzie mamy antykoncepcje! podobno przez duza popularnosc tabletek anty teraz ich czastki mozna znalezc w wodzie kranowej :/ nie wiem ile w tym prawdy, ale troche mnie to przeraza.

Piaska a ile sie juz staracie?

susel ja nie należę do cierpliwych, ale ostatnio uświadomiłam sobie, że robienie testów ciążowych przed terminem @ ma same wady. Staramy się o dzidzie już 4 cykl i ostatnio wszystko przemyślałam i stwierdziłam, że nie ma sensu wcześniej testować, dlaczego?? Po pierwsze w 50% przypadków może dojść do samoistnego poronienia mimo iż test robiony np. w 10dpo pokaże nam 2 kreski później będzie nam tylko przykro, że ciąża była, a teraz jej nie ma, po drugie jeżeli test wyjdzie negatywny przed terminem @ to i tak nie jesteśmy pewne czy ciąży nie ma i robimy sobie złudne nadzieje, że może jednak robimy test za wcześnie i ciąża może jeszcze się nie zagnieździła, a po 3 to marnotrawstwo pieniędzy. Czekam do poniedziałku. Jak @ nie przyjdzie w sobotę to w niedziele kupie test (@ może się 1 dzień spóźnić) i w poniedziałek z porannego moczu mogę spokojnie robić test, który powinien być już dość wiarygodny.

Ale się rozpisałam :-)

Noi masz racje, tylko wiesz jak to jest byc niecierpliwym...
Ja cos czuje mam troche mokro, wiec chyba owulka, juz myslalam, ze jej nie bedzie!
Trzeba dzis dzialac i jutro i we srode!

Olapalo to już jutro, testowanko trzymam kciuki &&&&, a nie kusi Cię żeby zrobić już dzisiaj? Hihi :-p

Kusi mnie, ale nie testuję - jutro też nie będę. Co ma być to będzie! Krzyż mnie tak boli non stop, że masakra.

ogladalam ostatnio program w TV a wczesniej jeszcze gdzies czytalam ze podobno w wodzie mamy antykoncepcje! podobno przez duza popularnosc tabletek anty teraz ich czastki mozna znalezc w wodzie kranowej :/ nie wiem ile w tym prawdy, ale troche mnie to przeraza.

Nie słyszałam o tym i szczerze mówiąc nie wiem za bardzo jakby to miało być w praktyce - skąd ta antykoncepcja by się tam brała?

susel ja nie należę do cierpliwych, ale ostatnio uświadomiłam sobie, że robienie testów ciążowych przed terminem @ ma same wady. Staramy się o dzidzie już 4 cykl i ostatnio wszystko przemyślałam i stwierdziłam, że nie ma sensu wcześniej testować, dlaczego?? Po pierwsze w 50% przypadków może dojść do samoistnego poronienia mimo iż test robiony np. w 10dpo pokaże nam 2 kreski później będzie nam tylko przykro, że ciąża była, a teraz jej nie ma, po drugie jeżeli test wyjdzie negatywny przed terminem @ to i tak nie jesteśmy pewne czy ciąży nie ma i robimy sobie złudne nadzieje, że może jednak robimy test za wcześnie i ciąża może jeszcze się nie zagnieździła, a po 3 to marnotrawstwo pieniędzy. Czekam do poniedziałku. Jak @ nie przyjdzie w sobotę to w niedziele kupie test (@ może się 1 dzień spóźnić) i w poniedziałek z porannego moczu mogę spokojnie robić test, który powinien być już dość wiarygodny.

Mam dokładnie takie samo podejście. Poza tym oglądanie I na teście to żadna przyjemność i lepiej robić test kilka dni po terminie @, bo są większe szanse, że się człowiek nie zawiedzie wynikiem ;-)

reklama
ailatan 9dc - nam się Gabryś udał w 8/9dc przy cyklach 28-dniowych ;-)

a dziś mój 8dc a ja nadal mam plamienie, no brudzenie właściwie :confused::confused: zwykle po 5dc już był koniec, a teraz takie kwiatki... od czego to może zależeć - bo szczerze mówiąc nigdy tak nie miałam? Czy to coś z hormonami?

U nas dziś chłodek, jak na morze to nawet zimnawo :eek: ale wycieczka już zaliczona, dzieć śpi, ja bym do niego dołączyła chętnie...:eek:

Do góry