reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Jeszcze raz się przywitam, bo coś mnie nie zauważono ;) helllllloo :-D

Nanncy, jak piszesz o ketonalu, to przypomina mi się moja znajoma - ponad rok temu starała się o dziecko, zrobiła mnóstwo testów domowych, miała 2 krwawienia w terminie miesiączki, gdy w końcu wyszedł jej pozytywnie i poszła do lekarza okazało się, że jest to już 13 tydzień (była troszkę przy kości). Paliła, piła - myślała, że się nie udało. Ma mega bolesne miesiączki, wtedy też miała i też brała ketonal. Całe szczęście urodziła zdrowego synka.

Moja mama miała bardzo bolesne i obfite miesiączki - u niej było to spowodowane mięśniakami na macicy. Warto to zbadać. :sorry2: To nie żarty - lepiej wyleczyć przyczynę, niż truć się ketonalem - za parę lat brania comiesięcznie ketonalu będziesz leczyć do tego co najmniej żołądek :-(

Mnie dziś wieczorem zaczęły boleć jajniki co jakiś czas i piersi. Jestem w 20 dc, więc ciutkę boję się, że to na okres jednak :confused: Gdyby już był 6 sierpnia, oh :-D

U mojej Mamy tez tak bylo tj bardzo bolesne miesiaczki- masakrycznue bolesne i bardzo obfite wrecz krwotoczne- Mama dlugo bala sie isc do lekarza w koncu Ja sama zapislam i zaprowadzilam - pierwszy lekarz kazal wszytsko wyciac- tragedia jeszcze wieksza , poszla do innego wycial polipy , miesniakiem tez sie zajal .., dzis bierze cerazette caly cykl - nei ma miesiaczki wcale badz czasem lekkie plamienia , odzyla - ale Ona juz dzieci miec nie chce wiec Jej okres nie jest potrzebny jednak jak to okreslila - bez narzadow kobiecych czulabym sie jak NIe Kobieta...

Wiec warto sprawdzic co sie dzieje tak bolesne miesiaczki normlane nie sa!!

Witajcie moje kochane. Wracam po udanym weekendzie :-), a upały rzeczywiście ogromne :eek:. W sobotę zrobiliśmy wypad do Solca Kujawskiego do dino parku :tak: a wczoraj siedzieliśmy w jeziorze :-D bo na plaży się nie dało.
Dziewczyny współczuję wam tych bóli miesiączkowych ja mam lekkie bóle tylko przez pierwsze 2 dni.

ola jutro wszystko się wyjaśni :tak: trzymam &&&
centka wyrobiłaś wczoraj przy garach? Było ponad 30 stopni! Teraz życzę miłego zajadania ;-)

Odnalazłam listę :-)

elifit 8.07 ?
19ania90 10.07 II
karola1986 14.07 @
keit85 17.07
@
dośka1 20.07 @
benefica 21.07 @
AniołekBB 25.07 II
Malgonia1 26.07
Dorcia 26.07
Nanncy 26.07
Arcala 27.07
Susel 27.07 @
Tygryseczek 28.07 II
yes2.gif

olapalo 30.07
Ewka358 3.08
Fuma_Foch 04.08
Madziolina_p 4.08
Ulika 04.08

Mimimoo 5.08
Rybka33 5.08
Kingax1 7.08
Centka80 9.08
żabucha 10.08
Conti 10.08
Leemonca 13.08
ailatan1987 14.08
tamaguczi 17.08
Piaska 21.08

Dziewczyny trochę się pogubiłam, pomocy. Malgonia1, Dorcia, Arcala,Susel @ czy II?

Nanncy co z Twoim plamieniem? Mam nadzieję, że ustało.

Dopisz mnie tez:D Jestem tu nowa - ostatnia miesiaczke mialam od 4.07-8.07 Teraz czekam albo na @albo na II :p (@jesli sie pojawi to szacuje na 1-4.07 cos kolo tego gdyz nie wiem czy bede meic regularne cykle mam pierwszy "normlany"cykl od odstawienia hormonow)

A i Dziewczyny - dzis zobaczylam z rana dziwny sluz - taki mega gesty i bialy - szczerze to wczesniej sie nie przygladlam kiedy jaki mam sluz bo od 5 lat bylam na hormonach wiec to bylo bez sensu.. ale dzis myslam ,ze mi tak mokro ,ze moze @ sie pojawila czy cos a patrze a to taki wlasnie dziwny sluz.. macie o tym pojecie??? Help:)

stazi ciezko swtwierdzic tak naprawde, u mnie na przyklad taki sluz jest przed @, ale wiem ze nie u wszystkich tak jest. z drugiej strony slyszalam ze we wczesnej ciazy tez czesto jest "mokro", wiec chyba po prostu musisz czekac cierpliwie na testowanie :)

Dopisz mnie tez:D Jestem tu nowa - ostatnia miesiaczke mialam od 4.07-8.07 Teraz czekam albo na @albo na II :p (@jesli sie pojawi to szacuje na 1-4.07 cos kolo tego gdyz nie wiem czy bede meic regularne cykle mam pierwszy "normlany"cykl od odstawienia hormonow)

A i Dziewczyny - dzis zobaczylam z rana dziwny sluz - taki mega gesty i bialy - szczerze to wczesniej sie nie przygladlam kiedy jaki mam sluz bo od 5 lat bylam na hormonach wiec to bylo bez sensu.. ale dzis myslam ,ze mi tak mokro ,ze moze @ sie pojawila czy cos a patrze a to taki wlasnie dziwny sluz.. macie o tym pojecie??? Help:)

ja to jestem taka niecierpliwa, że bym juz zatestowała, hehe i co z tego, ze wczesniej? taki sluz czesto jest oznaka ciazy!!!

ja to jestem taka niecierpliwa, że bym juz zatestowała, hehe i co z tego, ze wczesniej? taki sluz czesto jest oznaka ciazy!!!

Hehe ja tam poczekam:) nie lubie sie nakrecac - za duzo juz kiedys testow narobilam i potem sie bardzo rozczarowywalam ,ze tym razem daje na luz co ma byc to bedzie;) jak jestem w ciazy to bede jak nie to i tak juz bede musiala zaczac starania od nowego cyklu:0 a,ze w nowym cyklu Maz ma urlop to juz mysle o tym nowym cyklu - bo nie bede musiala sie prosic wowczas bo On jak Ma Wolne to bardzo chce :p

Bardziej z tym sluzem sie zaczelam martwic czy to nie jakas infekcja- jest upal, kapalam sie na kapielisku wiec roznie to bywa! ale obecnie nawet nie mam jak pojsc do ginekologa.. no i wlasciwie nie odczuwam zadnego swedzenia/pieczenia nic.. a zawsze przy infekcjach tak mialam!

Cześć dziewczynki :-)

Stazi, a który dzisiaj jest Twój dc ?? Ja to w tym cyklu mam różniasty śluz od gęstego do lepkiego i to z dnia na dzień zmienia się tak. Ponoć gęsty może być objawem zbliżającej się @ jak i ciąży, niestety sam śluz to za mało by określić co sie dzieje...

Nie wiem czy gratulowałam, ale Aniołku szczere gratulacje, niech się zdrowo rozwija maluszek :-)

Olapalo to już jutro, testowanko trzymam kciuki &&&&, a nie kusi Cię żeby zrobić już dzisiaj? Hihi :-p

Miałam zamiar jechać dzisiaj nad jeziorko, bo fajnie przyjemnie jest na dworze, ale pada. Jakoś nic mi się nie chce robić, mam mega lenia :-/ a wczoraj leżałam sobie i tak jakoś zasnęłam a to była dopiero godzina 12.. Koszmar ta pogoda tak wykańcza człowieka.

ja tez deszczyku zazdroszcze, bo u mnie taki skwar, ze pasc mozna!
na szczescie w pracy klima!

Wiecie co, ja jestem jakas durna, bo to moj pierwszy cykl staran i najchetniej juz bym test kupowala!
A minelo troche ponad tydzien od zaplodnienia, tzn od przytulania, hehe
Myslicie, ze jest jakas szansa, zeby cos test pokazal?
Podbrzusze mnie boli i sobie wkrecam

reklama
elifit 8.07 ?
19ania90 10.07 II
karola1986 14.07 @
keit85 17.07
@
dośka1 20.07 @
benefica 21.07 @
AniołekBB 25.07 II
Malgonia1 26.07
Dorcia 26.07
Nanncy 26.07
Arcala 27.07 @
Susel 27.07 @
Tygryseczek 28.07 II
yes2.gif

olapalo 30.07
stazi24 1.08
Ewka358 3.08
Fuma_Foch 04.08
Madziolina_p 4.08
Ulika 04.08

Mimimoo 5.08
Rybka33 5.08
Kingax1 7.08
Centka80 9.08
żabucha 10.08
Conti 10.08
Leemonca 13.08
ailatan1987 14.08
tamaguczi 17.08
Piaska 21.08

stazi24 dopisałam Cie z datą 1.08 :-)

A ogólnie rzecz biorąc z tym śluzem dziewczyny to jest różnie. Każda kobieta ma inaczej. Dużo się naszukałam i naczytałam w necie i patrząc na to teraz nabieram ogromnego dystansu ponieważ nie raz mój śluz pod koniec cyklu był typowo ciążowy, a ciąży jak nie ma tak nie ma. Tak samo jest z temperaturą, ona czasami spada dopiero w 2 dniu nowego cyklu! Także ja już się tak nie nakręcam ani śluzem ani tempką. Oczywiście do momentu kiedy @ nie przyjdzie a temperatura utrzymuje się na wysokim poziomie jest nadzieja, że być może fasolka jest. Dlatego postanowiłam nie inwestować w testy ciążowe wcześniej. W sobotę mam dostać @ jeżeli nie przyjdzie to test zrobię dopiero w poniedziałek rano.

Ostatnia edycja:
Do góry