reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Ja tak trochę z innej beczki. Czy wiecie co można zrobić z ludźmi (mają naprzeciwko mojego bloku dom), którzy dzień w dzień spalają śmieci? Śmierdzi to niesamowice, a do tego zdrowe raczej nie jest. Była wzywana straż miejska, nie pomogło bo przyjechali godzinę po wezwaniu, kiedy już nic się nie paliło, powoli przejechali pod domem i odjechali. Dzisiaj chcieliśmy zadzwonić na policję, ale nie odbierają (policja nie odbiera:szok:) co zrobić? Już nie chodzi o to, że ja płacę za wywóz tyle ile osoby z 70m mieszkaniem (moje ma 40), śmietnik jest wywożony 3 razy w tygodniu (jest jeden na 2 duże bloki, więc wyobraźcie sobie co pod nim się dzieje), ale chodzi przede wszystkim o zdrowie!

reklama
no wiec jestem kolejna ktora pogarsza lipcowe statystyki.... plamienie juz przyszlo :(( jakos tak sie duzo bardziej rozczarowalam niz w poprzednich miesiacach...:( moze dlatego ze tym razem robilam co sie da, bralam te wszystkie wspomagacze i wszystko na nic:(

lamorela u mnie straz miejska zadzialala. jak dojde do siebie to sprobuje sobie przypomniec jak to dokladnie bylo.

Ostatnia edycja:
lamorela - mi przychodzi na myśl tylko straż miejska ale to może trzeba im powiedzieć żeby szybko przyjechali a nie po fakcie. A może da się też to zgłosić gdzieś do ochrony środowiska, albo przynajmniej tam zadzwonić to może coś doradzą.

Dziękuję Wam dziewczyny za gratulacje, choć na razie jakoś ciąży "nie czuję" i wydaje mi się to mało prawdopodobne... Chyba potrzebuje mocniejszych dwóch II i potwierdzenia u lekarza. Zastanawiam się kiedy powinnam iść do gina, żeby można było już coś zobaczyć - od początku ostatniej @ to mi mija 5 tyg w sobote...czyli można powiedzieć że jestem w 5 tyg ciąży, tak? (jesli faktycznie w niej jestem)

Mariot ,tak tygodnie liczysz od pierwszego dnia ostatniej @....czyli jesteś w 4t i 5d ciąży :-D Z tego co dziewczyny mówiły to ma USG najlepiej pójść około 8 tygodnia,można będzie usłyszeć serducho :tak:

Susel ja też zauważyłam przed chwilą odrobinę krwi w śluzie...pewnie jutro mnie zaleje :no:

Lamorela u Nas identyczna sytuacja...sąsiadka paliła co popadnie...zadzwoniliśmy na policję...podjechali za 5 minut po cywilnemu , cywilnym samochodem...zapukali i się przedstawili...a kobita w płacz!!! Okazało się że pod piecem miała przygotowane pudło pełne pampersów !!! Dostała karę...od tego czasu nie widziałam żeby się kopciło u niej ! Mamy spokój !!!

Idę przywitać się z łóżeczkiem...do jutra !!!

U mnie dziś tempka poszła trochę w górę w stosunku do wczorajszego spadku. Dziś 10dpo, ciekawe czy jutro utrzyma się wysoko :sorry:

Lamorela
, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić palenie śmieci... oni sobie w ten sposób dogrzewają - o to chodzi? :baffled:

Ale sobie na czwartek ambitne plany zrobiłam. Rano od 8-15 HSG tyle ma trwać cała procedura, z czego zabieg ok 5 min, reszta to czekanie na czczo. 15.30 USG piersi, 18.30 ginekolog. Mam nadzieję, że nigdzie nie będzie poślizgów i się powyrabiam.

Ale sobie na czwartek ambitne plany zrobiłam. Rano od 8-15 HSG tyle ma trwać cała procedura, z czego zabieg ok 5 min, reszta to czekanie na czczo. 15.30 USG piersi, 18.30 ginekolog. Mam nadzieję, że nigdzie nie będzie poślizgów i się powyrabiam.

super, ze sie badasz!
Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie ok i niedlugo nadejda II!!!!!!!!

No kochane ja przeskakuję na sierpień !!!!!!!!!!!!
Mam spore plamienie już...do wieczora @ się rozkręci !!!

Dziewczyny które ten sykl zakończyły @ jak robicie ??? Jest wątek "starania sierpień" ??? Czy zostajemy na lipcu ??? Jak to się robi ??? jestem z Wami pierwszy cykl...więc jeszcze łysa jestem :eek::rofl2:

JUŻ WIEM...staraczki sierpień ...tam teraz będę bywać !!!
Dzięki kochane za wspólny lipiec
GRATULACJE WIELKIE dla dziewczyn którym lipiec przyniósł fasolinkę !!!

Ostatnia edycja:
madziolina_p - trochę za dużo na raz, ale z drugiej strony jeden ciężki dzień i z głowy. Też bym chciała, żeby wyniki były ok, ale z drugiej strony, wyniki dobre, a ciąży nie ma. To też troszkę dołujące. Ale lubię wyzwania :-)

reklama
Hej dziewczyny moge sie dolaczyc?? jestem nowa na forum i nie wiem czy dobrze trafilam:0 staram sie z Mezem od tego miesiaca:) jesli by przyszla @ to miedzy 1-4 sierpnia- wiadomo licze,ze sie nie pojawi:p

Do góry