reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipcowo sierpniowe

28 spodziewasz się @,a kiedy planujesz testować? :)
Dzisiaj mam 28 dc A za dwa dni powinnam dostac @ nim zaczelismy się starać o dziecko to moje cykle trwały 28 dni teraz to 29, 32 raz miałam 26. Chcialabym wykonać test za dwa dni właśnie w dniu spodziewanej miesiączki Ale boję się :p i chyba poczekam do 4 dnia spodziewanej miesiączki jeżeli oczywiście nie pojawi się @

reklama
Ja zawsze cykle mialam 28 dni, ale ostatnio dwa z rzędu 26. Dzis 27dc, jeśli @ nie przyjdzie testuje tak jak Ty w weekend [emoji16]
Dzisiaj mam 28 dc A za dwa dni powinnam dostac @ nim zaczelismy się starać o dziecko to moje cykle trwały 28 dni teraz to 29, 32 raz miałam 26. Chcialabym wykonać test za dwa dni właśnie w dniu spodziewanej miesiączki Ale boję się [emoji14] i chyba poczekam do 4 dnia spodziewanej miesiączki jeżeli oczywiście nie pojawi się @

Może to kwestia nastawienia, tak psychicznie, „lżejsze podejście”. Jeśli ma pomoc, to czemu nie spróbować 😊
Myślę że warto próbować, dziś 5d.c. i będziemy się zabezpieczać, zobaczymy co przyniesie październik. Może na wszystkich świętych będzie niespodzianka. Oby. Bo już ręce opadają😑😑

Witam. U mnie @ ma się pojawić w sobotę. Nie robiłam testóów owu. Ni cholerę nie testuję też ciążowym. Czekam cierpliwie aż @ się pojawi. Prawie miesiąc milczałam i miałam nadzieję na więcej pozytywnych testów.

Powiększone i wrażliwe piersi (chociaz przed okresem zawsze są większe, ale przy ciąży biochemicznej która mialam w lutym były wyjątkowo duże i tak jest tym razem [emoji85]).
W zeszłym tygodniu mialam mdłości i często korzystanie z toalety ale to najprawdopodobniej miało związek z nerką. Pewnego wieczoru dopadł mnie taki bol że myslalam ze bede po suficie chodzić.. Obstawiam kolkę nerkowa, dostalam zastrzyk p.bolowy, i od tamtego czasu piję duże ilości wody. Dzis bylam na usg i lekarz stwierdził że nerki zdrowe więc albo to nie była nerka albo juz sie tego cholernego kamienia z niej pozbyłam [emoji2356]
I o dziwo nie chodzę wkurwiona jak to zazwyczaj mam przed @ [emoji23]. Chociaż czuje ze moze nadejść bo coś pobolewa mnie brzuch.
A Ty? Coś się dzieje?
Trzymam kciuki za brak @ mam nadzieję, że nam się uda xD A masz jakieś objawy ?

Powiększone i wrażliwe piersi (chociaz przed okresem zawsze są większe, ale przy ciąży biochemicznej która mialam w lutym były wyjątkowo duże i tak jest tym razem [emoji85]).
W zeszłym tygodniu mialam mdłości i często korzystanie z toalety ale to najprawdopodobniej miało związek z nerką. Pewnego wieczoru dopadł mnie taki bol że myslalam ze bede po suficie chodzić.. Obstawiam kolkę nerkowa, dostalam zastrzyk p.bolowy, i od tamtego czasu piję duże ilości wody. Dzis bylam na usg i lekarz stwierdził że nerki zdrowe więc albo to nie była nerka albo juz sie tego cholernego kamienia z niej pozbyłam [emoji2356]
I o dziwo nie chodzę wkurwiona jak to zazwyczaj mam przed @ [emoji23]. Chociaż czuje ze moze nadejść bo coś pobolewa mnie brzuch.
A Ty? Coś się dzieje?
Ogólne objawy jak na @ mam Ale w tym miesiącu co zrocilo moja uwagę to pieczenie sutkow i brak bolu w dolnej części pleców A to zawsze mam przed @. Nie mam też napadów żarcia na słodkie A wręcz jakoś mnie odrzuca od słodkiego Ale nie jest mi niedobrze na myśl o słodkim po prostu nie mam ochoty. To tyle co do tego cyklu. W poprzedniej ciąży pamiętam, że inaczej bolały mnie piersi i nie wystąpił mi trądzik to dało mi do myślenia, że mogę być w ciąży A test tylko potwierdził. Bardziej skupiam się na rzeczach których nie mam niż na podstawowych objawach przed ciąża czy miesiączka

No i 28 dc i przyszła @..
Kolejna runda we wrześniu. [emoji6]
Mój partner ma w sobotę badania nasienia, mam nadzieję że znajdziemy w końcu jakąś przyczynę naszego problemu...[emoji2356]
Mamy jeszcze jeden cykl, bo później ginekolog proponuję inseminacje.
Ogólne objawy jak na @ mam Ale w tym miesiącu co zrocilo moja uwagę to pieczenie sutkow i brak bolu w dolnej części pleców A to zawsze mam przed @. Nie mam też napadów żarcia na słodkie A wręcz jakoś mnie odrzuca od słodkiego Ale nie jest mi niedobrze na myśl o słodkim po prostu nie mam ochoty. To tyle co do tego cyklu. W poprzedniej ciąży pamiętam, że inaczej bolały mnie piersi i nie wystąpił mi trądzik to dało mi do myślenia, że mogę być w ciąży A test tylko potwierdził. Bardziej skupiam się na rzeczach których nie mam niż na podstawowych objawach przed ciąża czy miesiączka

No i 28 dc i przyszła @..
Kolejna runda we wrześniu. [emoji6]
Mój partner ma w sobotę badania nasienia, mam nadzieję że znajdziemy w końcu jakąś przyczynę naszego problemu...[emoji2356]
Mamy jeszcze jeden cykl, bo później ginekolog proponuję inseminacje.
Ja też coś czuje, że dostanę już mnie wnerwia to czekanie a wczoraj się zorientowałam, że nie zakupilam sobie podpasek więc będę musiała to szybko nadrobić 😋 oby wrzesien był szczęśliwy 😊

reklama
Do góry