reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Ale tu cicho!
Anuszka, ja niestety Ci nie pomoge...ale daj znac jak sie dowiesz
My dalej w Polsce, wize mamy dostac do srody wiec pewnie w okolicach czwartku w koncu lecimy ;) weekend dosyc imprezowy byl, w sobite wrocilismy o 4 nad ranem! Nie pamietam kiedy ostatnio az tak szalalam ;)
A co u Was?

reklama
Hej
u mnie dużo się dzieje.
małż zdał egzamin na sternika motorowodnego.
non stop chodzę do dentysty.
Ja zrobiłam dziś badania w klinice na ich koszt przed kwalifikacją. Mąż będzie robił nasienie. Potem czekamy na wyniki i idziemy na wizytę.mam nadzieję że będzie to kwalifikacyjna.
Od swojej ginki dostałam większą dawkę CLO ,mam brać całą. No i będę miała monitoring w tym cyklu.

Anuszka z tego co mojej bratowej powiedział gin to niskie jest poniżej 1 a za wysokie powyżej 3. wiec chyba nie jest tak źle. Bede mocno trzymać kciuki za wyniki badać i rozmowę kwalifikacyją &&&&&&&

Ja dzis jestem taka zmęczona ze aż poszłam na lenia i ugotowałam dzieciakom tylko zupę a pierogi mają z mrożonki . ehh . Kuba padł bo spał strasznie mało, ja bym padła ale Kinga chce malować.

wyciągnęłam pieluszki tetrowe po dzieciakach i mam zamiar je wygotować w płatkach mydlanych a potem będę prać nurmalnie w jeleniu. Trzeba będzie ze 2 kupić jadnak nowe bo te zżółkły od leżenia. Ubranka jeszcze w piwnicy, karuzele itp też ;) Mąz obiecał ze w litopadzie mi to wszystko przytacha ;) i wtedy będę prać, prasować i przygotowywać. Za to teraz szukam kołderki dla Kubunia do łózeczka z pościelą :)) Fajnie :))
laze dzis i mysle tylko o śledziach ;) jeszcze nigdy nie miałam takiej zachcianki ;) śledzie z ogórkiem i cebulką. Chyba mnie pogięło ;)

Anuszka, taki wynik z tego co wiem jest ok. Poniżej 1 to byłby wynik kiepski, powyżej 3 może świadczyć o PCO.
Gratulacje dla męża:-)
A hormonów Ci nie badają przed wizytą kwalifikacyjną? Bo przecież CLO znacznie zmienia wyniki..

Anisen zachcianki hehe? :-)

U mnie średnio. Jutro jadę do gina, jeśli wszystko jest ok (bo nie wiem skąd takie długie plamienie w tym cyklu) to zrobi mi hsg. Więc jutro powinno być już wszystko wiadomo...

Anisen
fajne te twoje zachcianki i dzięki za info o AMH.

Natka
hormonki to ja mam ciągle badane, co chwilę, bo jedne mam wysokie, inne niskie i biorę na to leki. . .
myślisz że CLO mogło zmienić wynik AMH ?

Nie sądzę żeby CLO wpływało na wynik amh. Zresztą skoro lekarz wie że bierzesz CLO i zalecił AMH to nie wpływa na pewno. Co do LH i FSH to na te wyniki może wpływać- ja np miałam badane jeszcze przed stymulacją żeby wszystko wyszło wiarygodne.

Anuszka, zawsze mi sie myla te uprawienia w zegludze. Sternik moze wyplywac w morze? Czy tylko przy lini brzegowej? Moj tez ma, ale ten pierwszy poziom wtajemniczenia i nie moze plywac po zmroku ani oddalac sie jakos za bardzo od linii brzegowej. Dlatego zawsze plywamy z kapitanem :) czyzbys dzisiaj miala owulacje juz?
Natka, daj znac po zabiegu jak sie czegos dowiesz!
Anisen, tak sie glupio spytam jak to bezdzietna, ale Wy pampersow nie uzywacie?:-)

Mel pieluszki tetrowe są ... do wielu rzeczy tylko nie do siku i kupy ;) kładłam na ręce przy odbijaniu, jak sie małemu ulalo to wilgotną pilelszką buziaka, pieluszka na rożek bo lepiej wyprać pieluszkę niz gruby rożek, małe lubiły spać z pieluszką przy buzi, pieluszka do wózka na wyjście na spacer, pieluszka sie zasłaniałam jak karmiła w miejscu publicznym, nawet pieluszki używałam na początek jak wyciągałam z wanienki bo okazalo sie ze lepiej wchłania wodę i osusza malca bez pocierania niż ręczniczek :) a jak małe zaczyna jeść to pieluszka już jest nieodłączny towarzysz :))
Do lekarza miałam 2 flanelkowe ( bo malca trzeba połozyć na coś jak sie go rozbierze do golaska )

Natka
Wiesz co AMH robiłam do kwalifikacji in vitro.
A ginka która dała CLO nie chciała tego. Natomiast w szpitalu robili mi LH i FSH a moja ginka z tego skorzystala.
Muszę pogadać z nią o tym moim AMH co sądzi.

Melponea
Ja się też nie znam i nie wiem co on morze teraz robić.chciał poprostu na motorówke. Ale to wszystko się tak zmieniło że musiał zrobić sternika motorowodnego. chyba może ileś tam mil od brzegu ale nie dużo być może że właśnie wzdłuż brzegu. i nie może po zmroku w morzu.
A to wczoraj to było zaburzenie tempki.dziś znów jest nisko.

Ale byłam dziś na monitoringu. Mam jeden pechol 18 mm i drugi 11 mm. W czwartek idę znowu zobaczyć co się z nimi dzieje. Podobno owu będzie dziś-jutro więc seksik :-D

reklama
Hej dziewczynki. Niedawno wróciłam ze szpitala- jajowody drożne! Wreszcie jakaś dobra wiadomość :-)

Anuszka to najlepiej dopytaj swojego gina jak z tymi hormonami przy CLO. Jak pęcherzyk taki ładny to działajcie :-)

Do góry