reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Dzięki Natka

Sandra
My tak samo, brak sił na wszystko.

Melponea
No ja jestem otyla i mam delikatne włoski na policzkach i wąsik ale jakoś tylko i ja i mój małż to widzimy.

U mnie tempka wysoko ale już drugi dzień plam.Taki ładny wykresik a nic z tego!
Sumtam się :’(

reklama
hej :*

Witam sie z ranca :)

anuszka kochana ja tez mialam badane zreszta na wykresie sa moje wyniczki : LH - 6,02 FSH- 6,91 badane w 6dc. Nie wiem tylko co dalej, jak liczycie :happy: A co do temp. ona jest piekna nadal, wiec moze @ jednak nie przyjdzie...:(

mel Ł. mnie wkurza,bo wszystko robi nie tak...przytulaski byly dzis jak kazala gin, ale niestety czasem mam wrazenie ze on poza soba samym nie jest w stanie pomyslec o nikim innym. Przy tylozgieciu najlepsza jest kazda inna pozycja poza klasyczna to on dzis dowalil w takiej wlasnie ...ach wkurzyl mnie i to ostro, bo zero przyjemnosci bylo z tego porannego seksowania.. :confused2:

Poryczalam sie rano, bo mialo byc inaczej a znowu wyszlo jak zawsze...nie zajde raczej w ciaze, jesli nie bede miala choc odrobiny przyjemnosci z tego co robimy, tylko ciagle zyla w stresie. :-(

Sierpień 2013
anuszka - termin @ 06.08
Kingax - termin @ 07.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
sandra_best - termin @ 16.08
melponea - termin @ 24.08
patu$ka - termin @ .08
natka - termin @ .08

Ostatnia edycja:
anuszka, a ile normalnie u Ciebie trwa faza wyzszych temperatur?moze nie wszystko jeszcze stracone...
a jestes moze brunetka? bo ja generalnie jestem mocno owlosiona:zaczynajac od wlosow na glowie,ktore sa ciemne, grube i jest ich mnostwo, brwi i rzesy - to samo (raz jedna nauczycielka jeszcze w podstawowce skrzyczala mnie za uzywanie henny...), na wasik na szczescie dziala raz na 2 tyg krem do depilacji, najbardziej wkurzajace sa te wloski na brodzie,ktore wyrywam pensetka. Nie ma ich duzo, ale sa grube i ciemne. Na nogi i bikini na szczescie dziala raz w tyg depilator. Dwoch lekarzy stwierdzilo, ze taka moja uroda, a faktycznie u mnie w rodzinie wiekszosc kobiet ma takie klopoty, wiec zbytnio sie tym nie martwie. Jak bede badac testosteron to pewnie wszystko wyjdzie.
nuuska, ja w ciagu tych 11 miesiecy staran to moze raz zastosowalam sie do rady ginka, ale nie mialam zadnej przyjemnosci,potem jeszcze lezalam jak kloda przez pol h, i stwierdzilam, ze jak mam zajsc w ciaze to w nia zajde a nie takie tam. Podobno przy orgazmie lepiej dojsc bo wtedy sa skurcze, ktore dodatkowo wpychaja plemniczki do srodka :) wiec w nosie to mam :-) Wy sie tam wyluzujcie i z przyjemnoscia seksijcie, wlasnie na sianku bedzie super, bo to doda pikanterii :-)

Nuuuśka
Nie martw się. Nie wszystko stracone. Będzie dobrze. No a ja ci powiem że też nie zawsze mam przyjemność czasem nawet jakiś taki przymus niestety. Ale musimy czasem pocierpić dla tego cudu.

Melponea
No faza wyższych temp jest właśnie krótka ok 8-9-11 dni.dziś też jest 11.
Ja nie mam jakiegoś mega owłosienia tylko delikatne, ja bym powiedziała że normalne. Moja kuzynka nie ma PCO ani żadnych takich problemów, a ma bardziej widoczne. Ja jestem szatynka.

Ostatnia edycja:
Wiesz ja slyszalam ze to kwestia genow, kiedys moja sis byla u endo i miala robione badania hormonow wlasnie z powodu nadmiernego owlosienia ( ona ma ciemniejsze wlosy) a lekarz jej powiedzial ze taka juz jej uroda bo wyniki ok, zapytala tylko czy ktos w rodzinie jest owlosiony, moja mama na to ze ojciec wyglada jak malpa, lekarka na to w smiech i tekst"wiadomo juz po kim corka tak ma"

No to razem w sumie mamy prawdziwe PCO;)
Moj tata tez jest niezle owlosiony,dlatego nie doszukuje sie tu zadnych chorob,ale wiadomo, po takim czasie to glowka pracuje ;)
Anuszka,czyli szansa jest? Skoro 11sty dzien wyzszych temperatur a na razie plamienia tylko?

reklama
Nuuuśka wynik zbliżony do 1 jest ok, znacznie niższy może być oznaką niewydolności przysadki, a powyżej 2 (lub 3- różne źródła podają różnie) może sugerować PCO.

Co do owłosienia to nawet jeśli występuje nadmiernie to wcale nie znaczy że to PCO. Tak jak piszesz, sandra, czasami to po prostu kwestia urody :-)

Do góry