reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Mówiła że mam przyjść 3 Lipca na powtórkę bety :tak: Sylka ja również lubię słuchać jak Wasze ciąże się dobrze rozwijają bo mnie to bardzo cieszy , a jak jest coś źle to mnie smuci :sorry: Ale też mam czasem gorsze dni że płaczę jak widzę kobiety z wózkami lub w ciąży. Ale najważniejsze to myśleć pozytywnie i sie nie poddawać :tak:

reklama
Ja też nie :-( Ja już sama nie wiem , albo po odstawieniu coś nie tak jest, ale przecież w maju miałam normalnie @ tylko teraz nie dostałam. Bo wątpię zeby testy były aż tak wadliwe że pokazują 1 kreske. Każdy inny z innej apteki. Bo przyrost bety też mały jak na ciąże. Chyba że faktycznie dopiero gdzieś 3-4 tydzień a suwaczek mam od dnia @ wiec inaczej może pokazywać.

Angela chyba najgorszy teraz czas przed Tobą. mocno przytulam i będę prosić tam na górze żeby była zdrowa maleńka dziecina.

Gdzies przeczytałam wczoraj o dziewczynie której wychodziły testy negatywne, beta mała a urodziła zdrowe bliźniaki.

Moja siostra wczoraj dzwoniła i jak sie zgadalyśmy bo była znów u gina to sie okazało ze ma jeden jajowód niedrożny bez możliwości udrożnienia a na drugim jajniku wielka cysta która sie nie zmniejszyła mimo leczenia i pewnie trzeba będzie wyciąć ją razem z częścią jajnika. Mają jedno dziecko i chyba to jedno zostanie bo jej mąz jest przeciwny invitro i przeciwny adopcji. Podobno ma takie cuda po źle dobranej antykoncepcji :(

Dziękuję :*

Współczuję Twojej siostrze :* My gdybyśmy nie mieli mozliwości aby naturalnie zajść w ciążę chyba zdecydowalibyśmy się na adopcje. Moja sąsiadka zaadoptowała śliczną 6 miesięczną Milenkę , bo też miala problemy z zajściem. Starali się 2 miesiace o adpocje :tak:

Sylka miałam iść jutro na betę, ale myślę, że chyba się bez tego obędzie... pójdę od razu do gina. Od dwóch dni strasznie bolą mnie jajniki, co 10min latam do wc sprawdzić czy @ nie przylazła.. W końcu dziś kupiłam test, ten sam co pokazał mi jako pierwszy cień cienia i po zrobieniu stwierdziłam właśnie, że od razu pójdę do gina ;-)
Wynik już raczej nie pozostawia wątpliwości:
Zobacz załącznik 568911
Teraz tylko muszę znaleźć jakiegoś gina... to jest wyzwanie bo żadnego na nfz nie znam... Poszłabym prywatnie do mojej babki, ale boję się, że da skierowanie na tysiąc badań... więc wolałabym na nfz w końcu za coś co miesiąc mi potrącają z pensji.

Angelaa 3 lipca? Ja chyba bym oszalała. Jestem z Tobą całym serduchem i mam nadzieję, że beta pięknie przyrośnie :tak:

Moniqaa gratulacje kochana ! :*:* Najlepiej wybrać zaufanego i dobrego lekarza co poprowadzi ciążę do końca. Niestety trudno takiego znaleźć.

Tak dopiero 3 lipca :tak: Jakoś muszę wytrzymać a myślę że i tak nic z tego nie będzie . :-(

Moniqaa ja myślę że betę i tak warto zrobić i później powtórzyć żeby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta. Zapewne gin i tak będzie kazał Ci zbadać bo zawsze tak jest gdy jeszcze jest za wcześnie zeby zobaczyć cokolwiek na usg :-)

moniqaa ale pieknie krecha sie wytluscila :-) Ginek na NFZ pewnie w pierwszej turze poleci z ogolnymi badaniami krwi, OB, antygen HBS , a potem to juz wymaz ( chyba 3 sie robi z tego co pamietam w ciagu calej ciazy ), HIV, i chyba rozyczke tez robia. Pij duzo, zwlaszcza w upaly bo ciezar wlasciwy moczu jest waznym wskaznikiem w ciazy rowniez jesli moge cos doradzic :happy:Ale staraj sie unikac sokow bo te na odwrot dzialaja - najlepiej woda, moze byc smakowa, ale byle byla woda :tak:

co do ginka, kiedy bylam w ciazy z Ola udalo mi znalezc fantastycznego ginekologa, mezczyzna ale od poczatku do kocna przejety swoja rola, odbieral porod, dzieki Niemu tez Ola nie urodzila sie w 34tc bo gdyby nuie zauwazyl obkurczajacego sie lozyska byloby nieciekawie. Teraz sama widze po swoim przykladzie, ze znalezienie na prawde dobrego lekarza to niemal szukanie igly w stogu siana :no:

90_natka - termin @ 02.07
Patu$ka- termin @ 03.07
Kingax1 - termin @ 10.07
Nuuuśka - termin @ 14.07
Sandra_best - termin @ 19.07
Melponea - termin @ 27.07

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry