reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
michalina ale na nie kazde badania lekarz pierwszego kontaktu moze dac skierowanie.
Podam wam przyklad np na tabletke PO 72h (Postinor) recepte moze ci wypisac nawet weterynarz. Ale jesli chozi o inne badania lekarz rodzinny musi miec podstawe. Bo on raczej nic ma sie do staran o bobo. wiec wydaje mi sie wydaje ze toleruja tylko skierowanie od gina :D

angelaa- trzymam kciuki, nie lepiej powtórzyć test?

melponea- ale przy testach owu cień cienia to negatyw:tak: więc lepiej jakby tłuścioch wyszedł;-)

Ja mam wiadomości z pierwszej ręki, lekarz rodzinny nie ma podstawy by dać skierowanie na badanie przeciwciał w ciąży ( różyczka, tokso i inne) musi być to skierowanie od lekarza specjalisty ( gin) wtedy badanie jest refundowane przez NFZ.
Czyli jeżeli skierowanie na takie badanie masz od gin (z NFZ) wtedy badanie jest robione na fundusz i za nie nie płacisz :)

melponea postaram się nie trzymać was długo w niepewności :zawstydzona/y:
Ale jeżeli test byłby pozytywny ( błagam oby tak było ) to Mariusz dowie się w niedziele w dzień ojca :):tak::tak:

reklama
Jzeli jutro zrobisz test i wyjdzie pozytywny, a Ty wytrzymasz do niedzieli z taka nowina to osobiscie wysle Ci medal i kwiaty! ;-)
Ja to nie wiem, moze telefonicznie bym nie poinformowala G, ale dluzej niz kilka godzin nie dalabym rady ;d

Do góry