reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
anna2101 - zobaczysz, że u Ciebie też będzie ładna beta :-)

Nuuuśka- wiem, mówiłaś, ale ja panikara jestem i tyle. Ale powiem Tobie, że Ty jesteś taką pozytywną duszą na tym forum :-) potrafisz często podnieść na duchu :) dzięki

Szczerze powiem, że ciężko jest mi dalej uwierzyć.Tej nocy mało spałam, tysiące myśli w głowie i dziwne uczucię, że wiem, że na pewno u mnie w brzuszku coś sie dzieje. Sorry dziewczyny, że Was taak zanudzam, ale to moja pierwsza fasolka :-)

Uciekam na spacer, więc miłej niedzieli zyczę wszystkim :tak:

hej dziewczyny podczytuje Was i nawet pisalam kiedys ale nie wiem czy wyswietlilo mojego posta. My z mezem tez staramy sie o dzidziusia pierwsze proby poczatek kwietnia no i teraz pod koniec kwietnia znow, obcenie mam 19dc no i zadnych objawow ciazy i przeczucie ze nie udalo sie tym razem.

A jeszcze mam pytanie, dziewczyny , które maja juz dwie kreseczki, wiecie w jakie dni cyklu mogło dosjc do zapłodnienia.

tak czytam i czytam o tej tarczycy dziewczeta i glupieje.... bo nie wiem czy mam sie bac czy nie.... fakt ze wczesniej moje tsh wynosilo 8.018 przy normah (0.35-3.5) fakt ze sie lecze i to juz spadlo do 0.01 potem nie bralam lekow i znowu wzroslo do 0.12 czy to moze miec wplyw na to ze nie udaje sie zajsc w ciaze?? czy cos innego....
Szczerze powiedziawszy juz nie moge sie doczekac kiedy pojade dp PL skonsultuje sie z jakims lekarzem bo tu w angli jest taka lipa ze szok...

GRATULUJE betki ;) sliczna ;)

ja również gratuluje :) piekna chiwla.

A mam jeszcze pytanie skad wiecie kiedy jest owulacja, korzystacie z tych gotowach kalkulatorów dni plodnych na necie czy macie jakies inne sposoby? I jeszcze jedno czy jest moze jakas mamusia ktora ma coreczke a do zafasolkownia doszlo w iiny dc niz jak podaja ze najwieksze prawdpodobienstwo jest 10-13dc, albo 2 dni przed owu. Bo bardzo chciałabym coreczke, marzenie moje, mamy juz 4 letniego synka. który aktualnie ma jelitówke, mamusia sie nim opiekuje i zaglada na neta;-)

reklama
tygryseczek za niskie masz to tsh, dziwne że lekarz nie zmienił dawki homonów na mniejszą, skoro ta jest za silna i obniżyła poziom tsh prawie do zra. A jak t3 i t4, miałaś robione, w normie są? Taki poziom tsh może powodować trudności z zajściem w ciążę, generalnie najlepiej żeby tsh bylo miedzy 1 a 2 ale im bliżej 1 tym lepiej.
sylka11 owulację potwierdzisz tylko i wyłącznie monitoringiem usg. Wspomagająco oczywiście można wyznaczyć prawdopodobną owu dzięki obserwacjom śluzu, ewentualnie szyjki oraz pomiaru temperatury :-)

Do góry