olka11135
Fanka BB :)
Od 21 tc uznaje się ze płód obumarł i jest wywoływany poród , wczesniej jest to poronienie , Wszystko zależy właśnie od wielkości , wysokości ciąży i innych aspektów jak np to jak zachowuje się beta . Ok 8-9tc powinno być serduszko jeżeli się nie pojawia , czeka się 2 tyg jeszcze (nie bada już bety) tylko dostaje się skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia jeżeli nie zacznie się samo . W moim wypadku był to 7tydzien w sierpniu i czekali aż zacznie się samo mimo ze beta przyrastala ale bardzo mało , tak się tez stało ze zaczęłam mocno krwawić , wyleciał ze mnie taki „kawal mięsa „ później byłam na usg były złogi jeszcze i lek przyjęła mnie na 12h na oddział podała leki żeby do końca się oczyściło. Wyszłam i później nie było już nic w macicy . Koleżanka zaś czekała do 9tc w domu i tez samo się zaczęło . A znowusz w 26tc jak byłam miałam normalnie wywoływany poród , wtedy to już się dziecko rejestruje normalnie w urzędzie , nadaje imię , robi badania płodu , pogrzeb i inne tego typu nieprzyjemności
W tych pierwszych tygodniach ciąży też masz prawo zbadać resztki płodu i go zarejestrować