reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

No pewnie, nie ma co ryzykowac
No na pewno jeśli chodzi o pracę to nie ma ryzykować, teraz sobie wyobraźcie ze idę do pracy na noc i jest dostawa jedna paleta na kółkach z towarem waży 150 kg i musisz ją ciągnąć i rozładować. Więc od razu musi być to zgłoszone, nawet jak tylko wyszedł test pozytywny 😊

reklama
No na pewno jeśli chodzi o pracę to nie ma ryzykować, teraz sobie wyobraźcie ze idę do pracy na noc i jest dostawa jedna paleta na kółkach z towarem waży 150 kg i musisz ją ciągnąć i rozładować. Więc od razu musi być to zgłoszone, nawet jak tylko wyszedł test pozytywny 😊
Ja, jeśli się uda, to przez minimum pierwsze 3 miesiące nie chcialabym mówić, ale ja pracuje sobie zdalnie z domu wiec luzik, zupełnie inna sytuacja

Ja, jeśli się uda, to przez minimum pierwsze 3 miesiące nie chcialabym mówić, ale ja pracuje sobie zdalnie z domu wiec luzik, zupełnie inna sytuacja
Ja niestety musiałam, bo całkowicie jestem zwolniona z dźwigania i pracy w nocy. Mam głowę spokojniejszą ze nic mi i fasolce się nie stanie. A jeśli się nie uda, to trudno zaświadczenie od lekarza o utracie ciąży i wracam całkowicie do pracy 😊

Jako że w pierwszym wątku o staraniach 2021 panuje wg wielu osób niefajna atmosfera i wprost zostało napisane że jeśli coś nam nie pasuje to dowidzenia…. tu wątek dla nowo starających się o pierwsze, drugie i kolejne dziecko i wszystkich tych które starają się już chwilę ale chciałyby dołączyć :)
Mam nadzieje że zakładając nowy wątek uda się nam poznać, wspierać i doczekać ciąży i porodu.

Proszę rozmawiajmy w miłej atmosferze, bez kółka wzajemnej adoracji, pamiętając tak jak każda może mieć swoje odmienne zdanie, tak każda zobowiązana jest do szacunku dla osób z którymi dyskutuje :)

Ja zacznę - Kasia, lat 30, w trakcie starań o drugiego bobasa, z pierwszym jeszcze przy piersi.
Hej! Ja staram się z mężem o dzidzie jakieś 5 miesięcy, dzisiaj rano robiłam test ale nie wiem czy mam się z czego cieszyć 🙄 bo wyszedł on po czasie i jest z firmy a clearblue może ktoś coś wie jak te testy działają czy komuś sprawdził się wynik że tak powiem po czasie? 😁 Proszę dajcie znać 😁 dodam, że okres powinnam mieć wczoraj, ale pobolewa mnie już jakoś z 6 dni brzuch jakbym miała właśnie dostać okres, co do śluzu to jest żółty, obecnie jestem w Niemczech i nie mam możliwości iść na krew luz do ginekologa, poza tym myślę że jest to za wcześnie 😊 cykle mam regularne 28-dniowe, poniżej zdjęcie testu

Załączniki

• IMG_20211202_163039.jpg
    IMG_20211202_163039.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 122
  • IMG_20211202_162927.jpg
    IMG_20211202_162927.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 114
Hej! Ja staram się z mężem o dzidzie jakieś 5 miesięcy, dzisiaj rano robiłam test ale nie wiem czy mam się z czego cieszyć 🙄 bo wyszedł on po czasie i jest z firmy a clearblue może ktoś coś wie jak te testy działają czy komuś sprawdził się wynik że tak powiem po czasie? 😁 Proszę dajcie znać 😁 dodam, że okres powinnam mieć wczoraj, ale pobolewa mnie już jakoś z 6 dni brzuch jakbym miała właśnie dostać okres, co do śluzu to jest żółty, obecnie jestem w Niemczech i nie mam możliwości iść na krew luz do ginekologa, poza tym myślę że jest to za wcześnie 😊 cykle mam regularne 28-dniowe, poniżej zdjęcie testu
Wygląda jak kreska fabryczna.

Nie odczytuje się testów "po czasie"

Nie odczytuje się testów "po czasie"
Wiem wiem ale jednak kusiło zobaczyć, niżej zdjęcie z wczorajszego testu

Załączniki

• 16384600602252952044881790017105.jpg
    16384600602252952044881790017105.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 107
reklama
Do góry