reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja to na tabletkach mialam cere potworną a zmieniane mialam 4 razy. Koniec koncow i tak nie moge brac hormonów 😂 w ciazy po duphastonie to co sie dzialo z moja twarza to bylo cos strasznego. Nawet tesciowa mi proponowala mydło aloesowe 😆 tak jakby to mialo cos zmienic jak zmiany byly typowo od tego leku 😂😂😂 na luteinie mialam cere dobrą i taka w sumie została do tej pory. Przy antykoncepcji to miałam aż takie bolące gule na całej żuchwie. A co do okresu wiem co czujesz, tez chcialam go jak najszybciej dostac zeby zaczac cykl staraniowy 😂😂😂
Mi tabletki bardzo poprawiły cerę i libido. I włosy oczywiście. Teraz jest tragedia.
W ciąży cera i włosy były cudowne.

reklama
Hej, mam 26 lat i to jest mój 4 cykl starań. Mam PCOS i IO. Przez rok walczyłam z moją Panią Ginekolog o wyregulowanie cyklu - na przełomie 2019/2020 roku okres zatrzymał mi się na pół roku. Regulowałam go dietą (schudłam 7kg), progesteronem i metforminą. Brałam też Miovelię. Obecnie nadal jestem na metforminie, ale kilogramy wróciły. :( Moje cykle aktualnie wahają się między 27-34 dni (owulacja koło 20DC zazwyczaj). Owu miałam potwierdzoną w lipcu przez Panią doktor, ale nic nie wyszło, drugi cykl odpuszczony przez rozjazdy, 3 cykl na testach owulacyjnych i... nic :( Trochę załamana odpuściłam. Teraz mam 36 dzień cyklu. Myślałam, że jest stracony - ani objawów na owu ani na okres, jednak w zeszłym tygodniu zaczął mi mocno dokuczać jajnik. Pomyślałam, że nie zaszkodzi zrobić testu owulacyjnego - dosyć ciemna kreska. Testowałam kolejne dni i w sobotę był peak (32 DC). Przytulanki z soboty na niedzielę i... No zobaczymy co będzie. Po cichu mam nadzieję, że jednak "coś" :)

Hej, mam 26 lat i to jest mój 4 cykl starań. Mam PCOS i IO. Przez rok walczyłam z moją Panią Ginekolog o wyregulowanie cyklu - na przełomie 2019/2020 roku okres zatrzymał mi się na pół roku. Regulowałam go dietą (schudłam 7kg), progesteronem i metforminą. Obecnie nadal jestem na metforminie, ale kilogramy wróciły. :( Moje cykle aktualnie wahają się między 27-34 dni (owulacja koło 20DC zazwyczaj). Owu miałam potwierdzoną w lipcu przez Panią doktor, ale nic nie wyszło, drugi cykl odpuszczony przez rozjazdy, 3 cykl na testach owulacyjnych i... nic :( Trochę załamana odpuściłam. Teraz mam 36 dzień cyklu. Myślałam, że jest stracony - ani objawów na owu ani na okres, jednak w zeszłym tygodniu zaczął mi mocno dokuczać jajnik. Pomyślałam, że nie zaszkodzi zrobić testu owulacyjnego - dosyć ciemna kreska. Testowałam kolejne dni i w sobotę był peak (32 DC). Przytulanki z soboty na niedzielę i... No zobaczymy co będzie. Po cichu mam nadzieję, że jednak "coś" :)

Przy PCOS testy owulacyjne są niemiarodajne

Hej, mam 26 lat i to jest mój 4 cykl starań. Mam PCOS i IO. Przez rok walczyłam z moją Panią Ginekolog o wyregulowanie cyklu - na przełomie 2019/2020 roku okres zatrzymał mi się na pół roku. Regulowałam go dietą (schudłam 7kg), progesteronem i metforminą. Brałam też Miovelię. Obecnie nadal jestem na metforminie, ale kilogramy wróciły. :( Moje cykle aktualnie wahają się między 27-34 dni (owulacja koło 20DC zazwyczaj). Owu miałam potwierdzoną w lipcu przez Panią doktor, ale nic nie wyszło, drugi cykl odpuszczony przez rozjazdy, 3 cykl na testach owulacyjnych i... nic :( Trochę załamana odpuściłam. Teraz mam 36 dzień cyklu. Myślałam, że jest stracony - ani objawów na owu ani na okres, jednak w zeszłym tygodniu zaczął mi mocno dokuczać jajnik. Pomyślałam, że nie zaszkodzi zrobić testu owulacyjnego - dosyć ciemna kreska. Testowałam kolejne dni i w sobotę był peak (32 DC). Przytulanki z soboty na niedzielę i... No zobaczymy co będzie. Po cichu mam nadzieję, że jednak "coś" :)
Tak jak napisala @olka11135 testy owulacyjne przy PCOS sa niemiarodajne. Generalnie w kosz 🙂

Libido? Wow. Ja miałam -100 😂😂😂 za to jak odstawiłam to mój miał mnie już dość 😆 teraz sie unormowało ale na poczatku po odstawieniu to nie wiedzialam co ze soba zrobic 🤣🤣 mój przez lockdown siedzial w domu to go meczylam 😂
No właśnie u mnie teraz jest na minusie😅 wtedy to mogłam codziennie, teraz mi się nie chce. Na początku mój mąż był zadowolony, a potem narzekał ze za dużo😂

reklama
Tak jak napisala @olka11135 testy owulacyjne przy PCOS sa niemiarodajne. Generalnie w kosz 🙂
Ogólnie wiem i zdaję sobie sprawę - jednak u mnie przy owu jest mittelschmerz, płodny śluz, podwyższona temp, wyraźny peak w testach (wiem, że niektóre dziewczyny mają np. cały czas pozytywne testy lub kilka peaków, u mnie jest to tylko jeden wraz z tymi objawami. + ten pierwszy cykl miałam potwierdzony na USG.

Dlatego gdzieś tam tli się nadzieja, ale na wszelki wypadek jestem już umówiona do mojej Pani Doktor na monitoring w nast cyklu.

Do góry