reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Dziewczyny, w 13dc byłam na usg i miałam na lewym jajniku pęcherzyk 12mm, dzisiaj w 19dc byłam na kolejnym usg i gin nie potrafiła mi powiedzieć, czy doszło do owulacji czy nie, ponieważ jest miejsce po pęcherzyku ale nie ma płynu w zatoce douglasa. Z mojego bólu jajnika wydaje mi się, że owulacja mogła być wczoraj czyli 18dc. Jak to wygląda w usg dzień po owulacji? Jest już ciałko żółte i płyn w zatoce douglasa?

Dziewczyny, w 13dc byłam na usg i miałam na lewym jajniku pęcherzyk 12mm, dzisiaj w 19dc byłam na kolejnym usg i gin nie potrafiła mi powiedzieć, czy doszło do owulacji czy nie, ponieważ jest miejsce po pęcherzyku ale nie ma płynu w zatoce douglasa. Z mojego bólu jajnika wydaje mi się, że owulacja mogła być wczoraj czyli 18dc. Jak to wygląda w usg dzień po owulacji? Jest już ciałko żółte i płyn w zatoce douglasa?
Ja właśnie ostatnio 1 raz w życiu byłam w trakcie owulacji na wizycie (czystym przypadkiem). Było ciałko żółte i płyn w zatoce douglasa także obie rzeczy.

reklama
Szczerze nie mam pojęcia. Zbadaj za 8 dni progesteron i zobacz jaki wynik. Jeśli powyżej 10 oznacza, że owulacja się odbyła. Jeśli poniżej to najprawdopodobniej nie.
Badałam już trzy razy progesteron podczas naszych starań i zawsze był powyzej 10 chociaż gin u której byłam raz powiedziała, że nawet jeśli pęcherzyk nie pęka to jest wyrzut progesteronu.

Do góry