L
Lebkuchen_mum
Gość
To dla zdrowotniści polecam omega 3 na pewnoTarczyca badania kilka razy. Jest ok, tej reszty nie badałam. Dołożę do listy badań, dziękuje
Może być na starani ale tez ogólnie dla zdrowotności
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To dla zdrowotniści polecam omega 3 na pewnoTarczyca badania kilka razy. Jest ok, tej reszty nie badałam. Dołożę do listy badań, dziękuje
Może być na starani ale tez ogólnie dla zdrowotności
To dla zdrowotniści polecam omega 3 na pewno
To tak jak mojeMoje dziecko nie ogarnia przez cały rok pora roku dla niego nie ma znaczenia
Haha dziewczyny to już takie pokolenie,To tak jak moje
Głowa w chmurach 24 na dobę
Jesli homocysteina jest za wysoka trzeba zbadac i kwas foliowy i witaminę b12 bo aby obniżyć homocysteinę trzeba nie tylko folian ale i metylową formę witaminy b12. Dobrze jest brać cholinę. Ona pomaga utrzymac odpowiedni poziom homocysteiny ale jest tez bardzo ważna przy staraniach i w ciąży warto sobie poczytać ja biorę cholinę z medervita i odkąd obniżyłam homocysteinę to już nie biorę witaminy b12 bo mam idealny poziom (najlepiej gorna granica normy) i dzięki cholinie oraz folianowi utrzymuję już 3 miesiące homocysteinę na poziomie 6A wracając do tej homocysteiny - jeśli miałabym za wysoki poziom a zamienie kwas na folian to samo się z czasem obniży? Czy trzeba jakieś leki?
A to można tak sobie jako suplement, tak? Konsultowałas to z lekarzem czy sama bierzesz? Ma to jakieś skutki uboczne? Ja mam od niedawna tendencję do tworzenia się kamieni nerkowych i trochę się boje...Jesli homocysteina jest za wysoka trzeba zbadac i kwas foliowy i witaminę b12 bo aby obniżyć homocysteinę trzeba nie tylko folian ale i metylową formę witaminy b12. Dobrze jest brać cholinę. Ona pomaga utrzymac odpowiedni poziom homocysteiny ale jest tez bardzo ważna przy staraniach i w ciąży warto sobie poczytać ja biorę cholinę z medervita i odkąd obniżyłam homocysteinę to już nie biorę witaminy b12 bo mam idealny poziom (najlepiej gorna granica normy) i dzięki cholinie oraz folianowi utrzymuję już 3 miesiące homocysteinę na poziomie 6
To jest suplement nie lek wiec nie widze problemu. Jesli jednak masz takie probkemy moze to skonsultuj ale z naprawde dobrym lekarzem bo zwykły ginekolog nie ogarnie tematu. Poczytaj o skutkach ubocznych. Musialabys chyba przedawkowac. Ja biore od sierpnia i 0 skutkow ubocznych. Biore sama. Sama zlozylam sobie cala suplementacje i poki co wyniki idealne cholina jest tez w preparatach ciazowych m.in w prenatalu oraz normalnie w jedzeniu np jajkaA to można tak sobie jako suplement, tak? Konsultowałas to z lekarzem czy sama bierzesz? Ma to jakieś skutki uboczne? Ja mam od niedawna tendencję do tworzenia się kamieni nerkowych i trochę się boje...
Dzięki! W najbliższym czasie zrobię badania bo i tak chce sprawdzić Wit. D (żeby nie przedawkować) to dołożę do tego homocysteine, kwas foliowy i B12.To jest suplement nie lek wiec nie widze problemu. Jesli jednak masz takie probkemy moze to skonsultuj ale z naprawde dobrym lekarzem bo zwykły ginekolog nie ogarnie tematu. Poczytaj o skutkach ubocznych. Musialabys chyba przedawkowac. Ja biore od sierpnia i 0 skutkow ubocznych. Biore sama. Sama zlozylam sobie cala suplementacje i poki co wyniki idealne cholina jest tez w preparatach ciazowych m.in w prenatalu oraz normalnie w jedzeniu np jajka
Oczywiscie ja tylko doradzam co można wdrożyć i w jakim celu opierajac sie na swojej wiedzy i doswiadczeniach. Wiadomo, że trzeba brac pod uwage swoje ewentualne schorzenia itp.