reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Folian zamówiony 🙈
Czytam że ta mutacja może mieć wpływ na osłonki mielinowe a ja ostatnio mam problem z parestezjami...
A pro po 😃
Właśnie polecam też każdej zbadać poziom homocysteiny. Nikt nie zaleca badać a jest przyczyną problemów z zajściem, z poronieniami, z wadami genetycznymi a nawet autyzmem. Ja miałam za wysoki ale udało mi się pięknie zbić 😊

Załączniki

• Screenshot_20211103-083739_Instagram.jpg
    Screenshot_20211103-083739_Instagram.jpg
    263,8 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Hej Staraczki!
Jestem tu nowa,ale od pewnego czasu już Was czytam, mam 27 lat i z mężem zaczynamy starać się o pierwszego dziudziutka. Niestety choruje na Hashimoto i pcos, ale o tych chorobach wiem już od długiego czasu wiec wszystko mam pod kontrola ginekologa-endokrynologa. Aktualnie wyniki badań są wyprowadzone na prostą wlasnie ze względu na starania. Byłam 3 tyg temu u ginekologa sprawdzić co sie znowu stało ze mam tak długi cykl ( przyznam przestałam brać mioinozytol, który bardzo wyregulowal moje miesiączki) okazało się ze nie ma owulacji, a szyjka,
Śluz wszystko wygladalo jak na fazę II po owulacji już. Tak wiec od 3 tygodni sumiennie przyjmuje duże dawki inozytolu i kwasu foliowego i zaczęłam robić testy owulacyjne, bo pobolewac zaczął mnie brzuch i czuje jajniki, dodatkowo pojawiło się dużo śluzu. Miałabym do Was prośbę abyście spojrzały swoim fachowych okiem na te testy bo ja mam wrażenie ze widze coś czego nie ma ( wiecie jak to jest, tak bardzo chcesz ze naginasz rzeczywistość) ;) z góry dziękuje
Od lewej: zdjecie z dzisiaj, zdjecie z wczoraj, zdjecie z zeszłego czwartku (najbardziej blada).
Przy pcos kochana nie robi się testów owulacyjnych 🙂 wychodzą fałszywie dodatnie/ujemne itp. Niestety nie możesz się nimi posiłkować bo u ciebie są nie wiarygodne.

Kobietko mądre ❤️ Doradźcie proszę jakie kupić najlepsze suplementy, witaminy takie cykl kompleks Ew.
I czy polecacie jakieś tabletki na wypadanie włosów ? Dziękuje ❤️

Dziękuje za podpowiedz, czyli jak miałam objawy bólowe i robię od tego momentu testy i ciemnieją to może być owulacja ale wcale nie musi ?
U ciebie są zupełnie nie miarodajne niestety. Do kosza 😔 poczytaj na ten temat ale zapewniam cię, źe nie możesz się nimi posiłkować. Mogą być negatywne a u ciebie wystąpić owulacja albo być pozytywne np cały cykl itp

Kobietko mądre ❤️ Doradźcie proszę jakie kupić najlepsze suplementy, witaminy takie cykl kompleks Ew.
I czy polecacie jakieś tabletki na wypadanie włosów ? Dziękuje ❤️
Nie wiem czy chodzilo ci o witaminy na starania? Jesli tak ti prenatal uno jesli już kompleks ale jednak najlepuej kupic kazda z osobna z dobrych firm 🙂 co do wlosow badalas tarczyce, ferrytynę, hematokryt i żelazo?

U ciebie są zupełnie nie miarodajne niestety. Do kosza 😔 poczytaj na ten temat ale zapewniam cię, źe nie możesz się nimi posiłkować. Mogą być negatywne a u ciebie wystąpić owulacja albo być pozytywne np cały cykl itp
Dziękuje bardzo 😍 No cóż sprowadziłas mnie na ziemie a już się cieszyłam, że to się dzieje i coś z tego będzie 🥺

Dziękuje za podpowiedz, czyli jak miałam objawy bólowe i robię od tego momentu testy i ciemnieją to może być owulacja ale wcale nie musi ?

Przy Twoich problemach ciężko powiedzieć - warto było by coś dodać do tego jak temperatura czy obserwacja śluzu. Ale najlepiej jednak chodzić po prostu na monitoring bo to w 100% potwierdzi czy jest w tym miesiącu owu czy nie

reklama
I jest taki przesąd, że zgadują płeć :D
Co do płci to tutaj nie ma co zgadywać. Mogę sobie dać rękę uciąć już nawet dziś, ale ja nigdy w życiu nie będę miała córki. Nie umiem tego wytłumaczyć, ale wewnętrznie czuje że choćbym miała 5 czy 10 dzieci to i tak sami chłopcy 🤣🤣
Tak jak moja siostra jest skazana na płeć żeńską, tak ja czuję że ja na płeć męską.

Jeszcze wczoraj mój syn: mamo, a dlaczego Ty nie możesz urodzić córki? A ciocia ma 3 🤣🤣
Także on już chyba sam o tym wie doskonale🤣🤣😂😂

Do góry