reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Folian zamówiony 🙈
Czytam że ta mutacja może mieć wpływ na osłonki mielinowe a ja ostatnio mam problem z parestezjami...
A pro po 😃
Właśnie polecam też każdej zbadać poziom homocysteiny. Nikt nie zaleca badać a jest przyczyną problemów z zajściem, z poronieniami, z wadami genetycznymi a nawet autyzmem. Ja miałam za wysoki ale udało mi się pięknie zbić 😊

Załączniki

• Screenshot_20211103-083739_Instagram.jpg
    Screenshot_20211103-083739_Instagram.jpg
    263,8 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Hej Staraczki!
Jestem tu nowa,ale od pewnego czasu już Was czytam, mam 27 lat i z mężem zaczynamy starać się o pierwszego dziudziutka. Niestety choruje na Hashimoto i pcos, ale o tych chorobach wiem już od długiego czasu wiec wszystko mam pod kontrola ginekologa-endokrynologa. Aktualnie wyniki badań są wyprowadzone na prostą wlasnie ze względu na starania. Byłam 3 tyg temu u ginekologa sprawdzić co sie znowu stało ze mam tak długi cykl ( przyznam przestałam brać mioinozytol, który bardzo wyregulowal moje miesiączki) okazało się ze nie ma owulacji, a szyjka,
Śluz wszystko wygladalo jak na fazę II po owulacji już. Tak wiec od 3 tygodni sumiennie przyjmuje duże dawki inozytolu i kwasu foliowego i zaczęłam robić testy owulacyjne, bo pobolewac zaczął mnie brzuch i czuje jajniki, dodatkowo pojawiło się dużo śluzu. Miałabym do Was prośbę abyście spojrzały swoim fachowych okiem na te testy bo ja mam wrażenie ze widze coś czego nie ma ( wiecie jak to jest, tak bardzo chcesz ze naginasz rzeczywistość) ;) z góry dziękuje
Od lewej: zdjecie z dzisiaj, zdjecie z wczoraj, zdjecie z zeszłego czwartku (najbardziej blada).
Przy pcos kochana nie robi się testów owulacyjnych 🙂 wychodzą fałszywie dodatnie/ujemne itp. Niestety nie możesz się nimi posiłkować bo u ciebie są nie wiarygodne.

Kobietko mądre ❤️ Doradźcie proszę jakie kupić najlepsze suplementy, witaminy takie cykl kompleks Ew.
I czy polecacie jakieś tabletki na wypadanie włosów ? Dziękuje ❤️

Dziękuje za podpowiedz, czyli jak miałam objawy bólowe i robię od tego momentu testy i ciemnieją to może być owulacja ale wcale nie musi ?
U ciebie są zupełnie nie miarodajne niestety. Do kosza 😔 poczytaj na ten temat ale zapewniam cię, źe nie możesz się nimi posiłkować. Mogą być negatywne a u ciebie wystąpić owulacja albo być pozytywne np cały cykl itp

Kobietko mądre ❤️ Doradźcie proszę jakie kupić najlepsze suplementy, witaminy takie cykl kompleks Ew.
I czy polecacie jakieś tabletki na wypadanie włosów ? Dziękuje ❤️
Nie wiem czy chodzilo ci o witaminy na starania? Jesli tak ti prenatal uno jesli już kompleks ale jednak najlepuej kupic kazda z osobna z dobrych firm 🙂 co do wlosow badalas tarczyce, ferrytynę, hematokryt i żelazo?

U ciebie są zupełnie nie miarodajne niestety. Do kosza 😔 poczytaj na ten temat ale zapewniam cię, źe nie możesz się nimi posiłkować. Mogą być negatywne a u ciebie wystąpić owulacja albo być pozytywne np cały cykl itp
Dziękuje bardzo 😍 No cóż sprowadziłas mnie na ziemie a już się cieszyłam, że to się dzieje i coś z tego będzie 🥺

Dziękuje za podpowiedz, czyli jak miałam objawy bólowe i robię od tego momentu testy i ciemnieją to może być owulacja ale wcale nie musi ?

Przy Twoich problemach ciężko powiedzieć - warto było by coś dodać do tego jak temperatura czy obserwacja śluzu. Ale najlepiej jednak chodzić po prostu na monitoring bo to w 100% potwierdzi czy jest w tym miesiącu owu czy nie

reklama
I jest taki przesąd, że zgadują płeć :D
Co do płci to tutaj nie ma co zgadywać. Mogę sobie dać rękę uciąć już nawet dziś, ale ja nigdy w życiu nie będę miała córki. Nie umiem tego wytłumaczyć, ale wewnętrznie czuje że choćbym miała 5 czy 10 dzieci to i tak sami chłopcy 🤣🤣
Tak jak moja siostra jest skazana na płeć żeńską, tak ja czuję że ja na płeć męską.

Jeszcze wczoraj mój syn: mamo, a dlaczego Ty nie możesz urodzić córki? A ciocia ma 3 🤣🤣
Także on już chyba sam o tym wie doskonale🤣🤣😂😂

Do góry