reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Miałam nie szaleć, nie testować itp, ale jakoś tak mam dość sporo testów ciążowy i wstałam z myślą, ze co mi szkodzi - zrobię. Nie wiem który to DPO, może być 6, 7 a nawet 8, a może wcale owulacji nie było w każdym razie na test i tak wcześnie, ale pierwszy raz pokazało mi się cokolwiek w miejscu gdzie powinna być kreska 😂

Załączniki

• IMG_0873.jpg
    IMG_0873.jpg
    54,4 KB · Wyświetleń: 109
  • IMG_0874.jpg
    IMG_0874.jpg
    74,6 KB · Wyświetleń: 115
reklama
Stany zapalne z miednicy mniejszej i jamy brzusznej, zabiegi w obrębie jamy brzusznej (np. wycięcie wyrostka), cp, stosowanie wkadek domacicznych (przy nieprawidłowej ich aplikacji), endometrioza.
Żadne z powyższych mnie nie dotyczą, może dlatego próbujemy najpierw stymulacji bo jedyny problem jaki miałam to cykle bezowulacyjne przy pcos ;)

8 dpo i po wczorajszym przykrwawieniu było ok ale teraz przy podtarciu w śludzie odrobina różu. Czyli nie krew z wczoraj bo bylaby brunatna tylko świeża 😮‍💨😑 także to chyba nie było obtarcie. Tak bym chciala zeby to byla implantacja 😭😭😭 ale zarazem wcale w to nie wierzę i o 7.30 zabrałam się do cukierni po pączki 🙈 insulina skoczyła ale takie święto to grzech nie celebrować!!

Edit. Koło 11 doszło dziwne uczucie w podbrzuszu. Nie jest to typowy ból jak na @ tylko takie uczucie jakby było wnetrze bardzo wrażliwe. Dziwne ale sądzę, że nie jest to prawidłowe i piersszy raz się takie coś wydarzyło. Nie ma więc szans, że to obtarcie bo uczucie nie jest w pochwie a macicy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Miałam nie szaleć, nie testować itp, ale jakoś tak mam dość sporo testów ciążowy i wstałam z myślą, ze co mi szkodzi - zrobię. Nie wiem który to DPO, może być 6, 7 a nawet 8, a może wcale owulacji nie było w każdym razie na test i tak wcześnie, ale pierwszy raz pokazało mi się cokolwiek w miejscu gdzie powinna być kreska 😂
No cos tu faktycznie wyglada, ze poszlo nie tak 🙂

8 dpo i po wczorajszym przykrwawieniu było ok ale teraz przy podtarciu w śludzie odrobina różu. Czyli nie krew z wczoraj bo bylaby brunatna tylko świeża 😮‍💨😑 także to chyba nie było obtarcie. Tak bym chciala zeby to byla implantacja 😭😭😭 ale zarazem wcale w to nie wierzę i o 7.30 zabrałam się do cukierni po pączki 🙈 insulina skoczyła ale takie święto to grzech nie celebrować!!

Edit. Koło 11 doszło dziwne uczucie w podbrzuszu. Nie jest to typowy ból jak na @ tylko takie uczucie jakby było wnetrze bardzo wrażliwe. Dziwne ale sądzę, że nie jest to prawidłowe i piersszy raz się takie coś wydarzyło. Nie ma więc szans, że to obtarcie bo uczucie nie jest w pochwie a macicy
hmmm ciekawe co powie Ci dziś gin na wizycie. Daj znaka.

hmmm ciekawe co powie Ci dziś gin na wizycie. Daj znaka.
Dam znac na pewno. W poludnie bylo ok i teraz znowu to dziwne uczucie na dole podbrzusza. Bardzo delikatne ale nie spotkałam się nigdy z czymś takim. Plus taki, że nie plamie, nie krwawię i wszystko ustało. Zaraz będę się szykować na wizyte. Tak się stresuję, że z tego wszystkiego zjadłam 2 pączki i 2 sznycle w bułce (taki wiedenski rarytasik). W ogole nie trzymam sie dzis siety bo w stresie nie jestem w stanie...

Jest chyba gorzej niż źle.
Owulacja była ale to jedyna dobra wiadomość. Torbiel dalej jest, lekarz obstawia, że endometrialna o ile zrozumialam dobrze. I mam uwaga...krew w brzuchu, dużo krwi w brzuchu. Za jajowodami, miedzy jelitami a macicą. Jutro idę do szpitala na 8 umawiac się na laparoskopię. Zaraz po powrocie z polski bedę operowana. Odciągną krew, udrożnią jajowody i usuną torbiel. Do tego czasu na ciążę raczej nie ma szans bo toczy się ogromny stan zapalny. Mam taki w sobie ogromny smutek, że aż nawet płakać mi się nie chce. Będę tu z wami ale do starań wracamy po operacji czyli maj/czerwiec ❤ trzymajcie proszę kciuki bo panicznie się boję ale już w tej sytuacji nie mogę się wycofać. Chciał mnie operować za miesiąc ale mam wesele także...muszę poczekać ciut dłużej. Stresuję się 😪

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jest chyba gorzej niż źle.
Owulacja była ale to jedyna dobra wiadomość. Torbiel dalej jest, lekarz obstawia, że endometrialna o ile zrozumialam dobrze. I mam uwaga...krew w brzuchu, dużo krwi w brzuchu. Za jajowodami, miedzy jelitami a macicą. Jutro idę do szpitala na 8 umawiac się na laparoskopię. Zaraz po powrocie z polski bedę operowana. Odciągną krew, udrożnią jajowody i usuną torbiel. Do tego czasu na ciążę raczej nie ma szans bo toczy się ogromny stan zapalny. Mam taki w sobie ogromny smutek, że aż nawet płakać mi się nie chce. Będę tu z wami ale do starań wracamy po operacji czyli maj/czerwiec ❤ trzymajcie proszę kciuki bo panicznie się boję ale już w tej sytuacji nie mogę się wycofać. Chciał mnie operować za miesiąc ale mam wesele także...muszę poczekać ciut dłużej. Stresuję się 😪

Bardzo mi przykro. Trzymaj się 😗

reklama
Przynajmniej juz nie uciekne przed laparoskopią bo jest konieczna 😂😂😂
Przemyśleliśmy temat i biore najwcześniejszy termin, ślub się przesunie. Zdrowie ważniejsze niż papierek który można podpisać w innym terminie 😇
Chciałam Ci to napisać, ale skasowalam. Przeraziła mnie ta wizja tej krwi i właśnie sie zastanawiałam czy tak można z tym po prostu chodzić czy może to mieć np jakieś konsekwencje.
Fajnie, myślę, że to dobra decyzja.

Do góry