reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Oj tu się nie zgodzę, z resztą Kasia wyjaśniła. Po covidzie warto zrobić kompleksowe badania plus usg albo rtg płuc.
I krzepliwość.. Krew w ciąży zwiększa krzepliwość a po covidzie również możemy mieć zwiększona krzepliwość co może doprowadzić do różnych problemów zaczynając na poronieniu kończąc nawet poważniejszymi skutkami dla mamy.

No to w takim razie nie moge sie wcale starac bo mi ciągle coś dolega, ciągle coś mnie boli. Nie ma sensu tracić miesiaca bo bylismy chorzy. Ja sadze ze u mnie jakis glebszy problem jest. Pisalam do ginekologa. Mam isc na laparoskopie ale sie boje i czekam co mi odpowie moze cos innego wymysli...droznosc albo histeroskopia...nie wiem. Szczerze...mam dosyc..starania nie są na moje nerwy. Za duzo mnie kosztują te rozczarowania.
A dlaczego sądzisz ze masz problem z drożnością ?

Każda z nas przechodzi praktycznie co miesiąc rozczarowania 😥😥ale nie ma co się poddawać.
Jestem typem osoby, która jak szybko nie osiągnie celu poddaje się całkowicie. Nie mam już zupełnie mocy.
Co prawda może być to i 9 dc a nie 10 dc albo za wcześnie na test ale jestem już zrezygnowana mimo to...

A dlaczego sądzisz ze masz problem z drożnością ?
Przy enometriozie tak bywa a ja po lewej stronie mam okropne bóle plus jajnik jest schowany za jelitem. Prawdopodobnie może być z nim zrośnięty albo z czymś innym, że tak to wygląda. Przed ciążą z synkiem zawsze był dobrze widoczny. Bolało mnie tam ale było ok. W kwietniu tamtego roku byłam u 2 ginekologów i też było ok a od pazdziernika już lewy jajnik jest ledwo widoczny. Lekarz musiał się bardzo namęczyć aby go zobaczyć a mnie bardzo bolało (badał mnie 3 razy. Raz w pazdzierniku i 2 razy w listopadzie). Przy stosunkach ból jest taki kłujący, przeszywający że na bank coś tam nie gra. A na prawym miałam tą torbiel a ja w życiu torbieli nie miałam.

Przy enometriozie tak bywa a ja po lewej stronie mam okropne bóle plus jajnik jest schowany za jelitem. Prawdopodobnie może być z nim zrośnięty albo z czymś innym, że tak to wygląda. Przed ciążą z synkiem zawsze był dobrze widoczny. Bolało mnie tam ale było ok. W kwietniu tamtego roku byłam u 2 ginekologów i też było ok a od pazdziernika już lewy jajnik jest ledwo widoczny. Lekarz musiał się bardzo namęczyć aby go zobaczyć a mnie bardzo bolało (badał mnie 3 razy. Raz w pazdzierniku i 2 razy w listopadzie). Przy stosunkach ból jest taki kłujący, przeszywający że na bank coś tam nie gra. A na prawym miałam tą torbiel a ja w życiu torbieli nie miałam.

Ja tez mam jeden jajnik schowany za jelitem ale wszystko jest z nim ok. Zrosty miałam, ale po drugiej stronie, przy wyrostku, uwolnili je podczas laparo. Jajowody mimo to były drożne, podczas laparo robili i drożność i histero. Endometriozę skoagulowali gdzie się dało. Jeśli podejrzewasz endometriozę, bo z tego co kojarzę nie masz potwierdzonej diagnozy, to laparo jest naprawdę świetnym wyjściem - załatwisz wszystkie rzeczy za jednym razem, jeśli się da to naprawia co trzeba, no i przede wszystkim - potwierdzisz lub wykluczysz potencjalna przyczynę. Zabieg jest prosty, rutynowy, nie ma się czego obawiać. Wiem, mówią, ze amh spada. No moje wzrosło z 3,7 na 4,7 po laparo [emoji6]

Ja tez mam jeden jajnik schowany za jelitem ale wszystko jest z nim ok. Zrosty miałam, ale po drugiej stronie, przy wyrostku, uwolnili je podczas laparo. Jajowody mimo to były drożne, podczas laparo robili i drożność i histero. Endometriozę skoagulowali gdzie się dało. Jeśli podejrzewasz endometriozę, bo z tego co kojarzę nie masz potwierdzonej diagnozy, to laparo jest naprawdę świetnym wyjściem - załatwisz wszystkie rzeczy za jednym razem, jeśli się da to naprawia co trzeba, no i przede wszystkim - potwierdzisz lub wykluczysz potencjalna przyczynę. Zabieg jest prosty, rutynowy, nie ma się czego obawiać. Wiem, mówią, ze amh spada. No moje wzrosło z 3,7 na 4,7 po laparo [emoji6]
No wlasnie nastraszyły mnie dziewczyny z jednej grupy, że ahm spada no i druga sprawa właściwie najważniejsza to ja się tak panicznię boję, że tragedia. Chyba najbardziej narkozy. Że się nie wybudzę, że potem bede miec zawroty głowy (panicznie się ich boję) i milion innych rzeczy. Mogłam się umówić na laparoskopię już za tydzien a tak mnie zeżarł stres, że umówiłam się na za kilka miesięcy 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja mimo że krótko się staram to też już nerwowo nie wyrabiam... Chciałabym jak najszybciej, bo to oczekiwanie i myślenie wykańcza... U mnie 46 dzień cyklu i nadal cisza... Okresu ani widu ani słychu😭😭😭

reklama
Ja mimo że krótko się staram to też już nerwowo nie wyrabiam... Chciałabym jak najszybciej, bo to oczekiwanie i myślenie wykańcza... U mnie 46 dzień cyklu i nadal cisza... Okresu ani widu ani słychu😭😭😭
My też krótko ale narzeczony musi wracać do leków jak tylko uda mi się zajść więc to mnie stresuje jeszcze bardziej. Co prawda nie umrze ani nic z tych rzeczy ale są ważne aby zatrzymać rozwój choroby żył a podczas starań nie może ich brać bo nasienie się psuje także dołuje to jeszcze bardziej. Rozumiem cię

Do góry