reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

.
Ja tez się boję,tym bardziej ze będę musiała pracować…ale pragnienie silniejsze.
Tez zamiwrzam pracowac. Chociaz do 15 tc (sprzatam zagranica). Ciąża z synkiem była zagrożona więc nie chcę szaleć. Lepiej być ostrożnym. Wiadomo jak sie bede zle czuc to nie pojde do pracy. Pamietam ze w ciazy wymiotowalam mialam mdlosci, mega slaba bylam. Dramat. Dpalam caly dzien bo inaczej umieralam tak sis zle czulam

reklama
Czytając Twoją historię podnoszę się na duchu, że nam tez niedługo się uda bez tych wszystkich restrykcyjnych wytycznych, testów i monitoringu🤞🏻
Jak czytałam niektóre wpisy dziewczyn, to zastanawiałam się czy z nami jest coś nie tak i podchodzimy do tego zbyt mało poważnie czy jak 🙈
Jedyne co wprowadziliśmy to w tygodniu spodziewanej owulacji kochanie się maks co 2 dni, a w pozostałych tygodniach kochamy się jak mamy sile, czas i ochotę. No zaczęłam suplementowac kwas foliowy z kompleksem witamin i od wizyty u gin doszedł accard.

Gratuluję Ci bardzo i życzę zdrowego maluszka, bez żadnych komplikacji! 😘
Zmien kwas foliowy na folian.
Ogolnie kazda z was najlepiej niech to zrobi 😊

Zmien kwas foliowy na folian.
Ogolnie kazda z was najlepiej niech to zrobi 😊
Obecnie mam folian - kupiłam nawet nie wiedząc jaka jest różnica 😁
Gin w środę tez od razu mi mówił ze lepiej brać folian, a ja będąc dumna, ze kupiłam kompleks witamin z folianem pobiegłam do swojej apteki po ten sam preparat już na zapas. Moje zdziwienie i wkurzenie jak dojechałam do domu, sprawdziłam skład i okazało ze ze przez miesiąc producent zamienił folian na kwas foliowy było duże 😡
No ale jak już kupiłam to przez miesiąc się przemęcze i będę szukać czegoś nowego, z folianem

Obecnie mam folian - kupiłam nawet nie wiedząc jaka jest różnica 😁
Gin w środę tez od razu mi mówił ze lepiej brać folian, a ja będąc dumna, ze kupiłam kompleks witamin z folianem pobiegłam do swojej apteki po ten sam preparat już na zapas. Moje zdziwienie i wkurzenie jak dojechałam do domu, sprawdziłam skład i okazało ze ze przez miesiąc producent zamienił folian na kwas foliowy było duże 😡
No ale jak już kupiłam to przez miesiąc się przemęcze i będę szukać czegoś nowego, z folianem
Folian z jarrow, naturell, aliness polecam. Najlepsze firmy 😊

Czytając Twoją historię podnoszę się na duchu, że nam tez niedługo się uda bez tych wszystkich restrykcyjnych wytycznych, testów i monitoringu🤞🏻
Jak czytałam niektóre wpisy dziewczyn, to zastanawiałam się czy z nami jest coś nie tak i podchodzimy do tego zbyt mało poważnie czy jak 🙈
Jedyne co wprowadziliśmy to w tygodniu spodziewanej owulacji kochanie się maks co 2 dni, a w pozostałych tygodniach kochamy się jak mamy sile, czas i ochotę. No zaczęłam suplementowac kwas foliowy z kompleksem witamin i od wizyty u gin doszedł accard.

Gratuluję Ci bardzo i życzę zdrowego maluszka, bez żadnych komplikacji! 😘

Nie chcę, żebyś to źle zrozumiała bo to nie jest nic złego, ale czasem po prostu komuś z różnych powodów bardziej zależy.
Jak chciałam zajść w dwie poprzednie ciąże to po prostu odstawiałam antykoncepcję i tyle. I zaszłam w pierwszych cyklach starań. Ale teraz jestem 10 lat starsza, mam różne swoje plany i po prostu wiem że albo zajde w tym cyklu, albo potem dopiero maj-listopad. I co więcej jak z rok w listopadzie się nie uda to u nas koniec prób. Więc jak wiesz że masz tylko kilka cykli (moje trwają nawet po 90 dni) to po prostu inaczej na to patrzysz

Cześć dziewczyny 🙂 ja rano wstałam z bólem głowy i było mi 🤢🤮 ale jak już poniekąd doszłam do siebie to pojechaliśmy z mężem na zakupy. Czy któraś z was ma podobnie, otóż zauważylam że jak dłużej pochodzę czy postoję tak jak dzisiaj w sklepie ok 2h, to zaczyna mnie delikatnie boleć brzuch. Jak usiądę to jest ok. I w pracy niestety jest gorzej. Niby większość czasu siedzę na krześle, ale średnio w ciągu 8h wstaję z 50 razy (np do skanera, drukarki) czy do pacjenta, wtedy to już jest masakra. Szczególnie wczoraj to odczułam. Nie chcę się napalać ale w poprzednim cyklu nie odczuwałam czegoś takiego 🤔

Cześć dziewczyny 🙂 ja rano wstałam z bólem głowy i było mi 🤢🤮 ale jak już poniekąd doszłam do siebie to pojechaliśmy z mężem na zakupy. Czy któraś z was ma podobnie, otóż zauważylam że jak dłużej pochodzę czy postoję tak jak dzisiaj w sklepie ok 2h, to zaczyna mnie delikatnie boleć brzuch. Jak usiądę to jest ok. I w pracy niestety jest gorzej. Niby większość czasu siedzę na krześle, ale średnio w ciągu 8h wstaję z 50 razy (np do skanera, drukarki) czy do pacjenta, wtedy to już jest masakra. Szczególnie wczoraj to odczułam. Nie chcę się napalać ale w poprzednim cyklu nie odczuwałam czegoś takiego 🤔
Zrob bete. Jesli są objawy ciążowe to i beta jest juz pozytywna. Zrob jutro test. Jesli ciaza i sa objawy juz to test o czulosci 10 powinien pokazac chociaz cien.
To dziala tak;
Pozytywna beta to moga byc i objawy ciazy
Ale beta ujemna to objawy nie ciazowe

Nie chcę, żebyś to źle zrozumiała bo to nie jest nic złego, ale czasem po prostu komuś z różnych powodów bardziej zależy.
Jak chciałam zajść w dwie poprzednie ciąże to po prostu odstawiałam antykoncepcję i tyle. I zaszłam w pierwszych cyklach starań. Ale teraz jestem 10 lat starsza, mam różne swoje plany i po prostu wiem że albo zajde w tym cyklu, albo potem dopiero maj-listopad. I co więcej jak z rok w listopadzie się nie uda to u nas koniec prób. Więc jak wiesz że masz tylko kilka cykli (moje trwają nawet po 90 dni) to po prostu inaczej na to patrzysz
Wiadomo, że sytuacje są różne i doświadczenie też zmienia podejście.
Nigdy nie będę nikogo krytykować za to co robi, albo czego nie robi, a tymbardziej jeśli chodzi o tak wrażliwy i trudny temat.
Mam nadzieję, że moje słowa żadnej z Was nie uraziły. Chodziło mi głównie o to, że nie mam praktycznie żadnego doświadczenia i wiedzy w temacie starań i powoli się w to wszystko wdrażam. Jak już pisałam, narazie podchodzę to tematu na zupełnym luzie, ale nie wiem na ile tej cierpliwości mi wystarczy i jestem w 100% w stanie zrozumieć, że są różne sytuacje, które wymuszają na kobietach robienie wszystkiego co możliwe, żeby zwiększyć szansę na upragnioną ciąże i zdrowego maluszka.

Zrob bete. Jesli są objawy ciążowe to i beta jest juz pozytywna. Zrob jutro test. Jesli ciaza i sa objawy juz to test o czulosci 10 powinien pokazac chociaz cien.
To dziala tak;
Pozytywna beta to moga byc i objawy ciazy
Ale beta ujemna to objawy nie ciazowe
Za wcześnie na test czy bete. Dzisiaj jest 6 lub 7dpo 😬 nie chce sobie robić nadziei czy sie rozczarować za wcześnie. Spróbuję może w poniedziałek zatestować. Sytuacja w pracy też nie sprzyja...

reklama
Do góry