reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Dziewczyny,ktoś gdzies pisał,ze test owu w ciąży wychodzi pozytywny. U mnie po owu był już bez drugiej kreski (sprawdzam sobie codziennie),a dzisiaj coś takiego…Miał ktoś tak? Nie jest raczej pozytywny,ale dość mocna ta druga kreska jak na 25dc -cykle 30dniowe. Co myślicie?
A ile dni temu mialas owulacje?

reklama
Dziewczyny popłakalam sobie w lazience sortując pranie i tak jakos mi lżej. Poczekam co przyniesie czas do 3.11 póki co zakrywam brzuch szerokim swetrem bo serio wyglądam jak ciężarna... dzisiaj wpada teściowa mam nadzieje że nic nie zauważy i nie walnie jakims tekstem.

Ale wiesz o tym, że jeżeli to immunologia to inseminacja ani in vitro nic nie da? Przy immunologi potrzebne są leki typu accofil, wlewy z intralipidu itp wiec moim zdaniem bez zrobienia badan w tym kierunku wyrzucicie pieniadze w bloto podchodzac do in vitro bo moze sie okazac ze i tak sie nie uda bez odpowiednich leków.

Tylko tyle badan robiliscie? To jest prawie nic.
Tyle tylko dostaliśmy od lekarza. Nie mam pojęcia ze in vitro nic nie da jeśli to immunologiczne problemy. Dzięki za info!
Jakie badania polecasz zrobić ?

Dokładnie to :D mleka roślinne, tofu, sery wegańskie (kocham wegańską fetę) :D
Boszzzzz
Ja nie chce blizniakow 🤣🤣🤣
Moj synek jest baaaardzo wymagajacy i nie wyobrazam sobie miec 2 takich naraz dodatkowo. On jest typem niejadka, antywozkowy, antybujaczkowy, anty wszystko. W samochodzie dramat, tylko ręce. Teraz chodzi więc jest lepiej ale wybrac sie na spacer to o mamo. Krzyk jak nie wiem. Na spacerze juz w miare bo ogląda sobie ale jak byl w gondoli to darcie nie z tej ziemi przez caly spacer. Spal tylko na klacie mojej albo narzeczonego. Chodzilismy jak zombi. Cycek byl co 30 minit całą dobę.

Boszzzzz
Ja nie chce blizniakow 🤣🤣🤣
Moj synek jest baaaardzo wymagajacy i nie wyobrazam sobie miec 2 takich naraz dodatkowo. On jest typem niejadka, antywozkowy, antybujaczkowy, anty wszystko. W samochodzie dramat, tylko ręce. Teraz chodzi więc jest lepiej ale wybrac sie na spacer to o mamo. Krzyk jak nie wiem. Na spacerze juz w miare bo ogląda sobie ale jak byl w gondoli to darcie nie z tej ziemi przez caly spacer. Spal tylko na klacie mojej albo narzeczonego. Chodzilismy jak zombi. Cycek byl co 30 minit całą dobę.

Moja młodsza to też HNB plus WWO ;) więc chciałabym Cię pocieszyć, ale u nas z wiekiem jest tylko grzej. Ale nadal jakoś mnie to nie przeraża. U nas KP też praktycznie cały czas, nie sądziłam że się sama odstawi, ale się udało ... po 3 latach :D

Ja mam psychicznego dola.. wszystko super, cykle regularne, badania dobre, drożność zrobiona, męża badania świetne. Owulacja jest potwierdzona. A mimo to się nie udaje.. czeka nas inseminacja i mnóstwo stresu i kasy.. potem in vitro ale nie wiem czy się nie poddamy.. nie wiem czuje się jakby to byla moja wina.. cały czas tłumie płacz..
Wybacz jeśli już pisałaś ile masz lat i czy to pierwsza ciąża?

Moja młodsza to też HNB plus WWO ;) więc chciałabym Cię pocieszyć, ale u nas z wiekiem jest tylko grzej. Ale nadal jakoś mnie to nie przeraża. U nas KP też praktycznie cały czas, nie sądziłam że się sama odstawi, ale się udało ... po 3 latach :D
Ja jestem WWO także ze mną mój też ma ciężko 😆 ale no synek typowo HNB jednak no chociaż jest mega ciężko to jest lepiej niż pierwsze pół roku.

reklama
Dziewczyny popłakalam sobie w lazience sortując pranie i tak jakos mi lżej. Poczekam co przyniesie czas do 3.11 póki co zakrywam brzuch szerokim swetrem bo serio wyglądam jak ciężarna... dzisiaj wpada teściowa mam nadzieje że nic nie zauważy i nie walnie jakims tekstem.
Kochana będzie dobrze, trzymam kciuki ❤️

Do góry