reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Serio??? Myślałam,ze to niemożliwe. Od lat stosowałam je jako antykoncepcję ;) i nie zaszłam. Dobrze,ze o tym napisałaś,będę się pilnowała,jak już będzie to trzecie dzieciątko,bo więcej absolutnie nie planuję.

Nel,znam wiele osób,które latami się starały i nagle zaskoczyło. Znam sytuacje,gdzie doszło nawet do adopcji,a potem pojawiła sie ciąża. Nie poddawaj się. Wypłacz się,jak trzeba i działaj dalej. Nie obwiniaj się,czasem Bóg ma na nas swój plan. Trzymam kciuki. Od jak dawna sie starasz?
Dwa lata :) z jednej strony nie chce się poddawać ale z drugiej brak mi już pomysłu a co miesiączka to jest tylko gorzej. Chociaż ostatnio zauważyłam, ze podeszła do tego bardziej obojętnie niż wcześniej..

reklama
To dziwne że od 3 tygodni ci się utrzymuje ta sama temperatura. Dobrze na pewno mierzysz? Na owulację powinien być spadek a potem wzrost większy niż w 1 połowie cyklu. W takim razie może jednak owu nie bylo? Sprobuj zatestowac jak nie to czekaj na miesiaczke. Ja w 1 cyklu staran po odstawieniu antykoncepcji korzystalam z testow owulacyjnych, teraz tez uzywam. Mi sie generalnie sprawdili choc ostatnio sie okazalo ze test owulacyjny byl pozytywny w poniedzialek wieczorem a owulacje mialam w niedziele dzien wczesniej potwierdzona na wizycie u ginekologa 😅 ale tak mniej wiecej pozwalaja pokazac czy jest chociaż skok lh bo to że pozytyw też nie koniecznie mówi że ta owulacja będzie. U mnie zaskoczyło od razu po odstawieniu tabletek 🙂
Możliwe, że w takim razie temperaturę mierze źle, ale na razie podchodzę z dużym luzem do całego tematu starań, bo wiem, że jak już zacznę wszystko sprawdzać, testować itp. to wpadnę w taką paranoje, ze będę testować co godzinę i to od czasu zakończenia @.
Narazie dbam o mój i męża komfort psychiczny i nie katuje się wizytami u gin czy testami i cierpliwie czekamy na rozwój sytuacji 😉

Możliwe, że w takim razie temperaturę mierze źle, ale na razie podchodzę z dużym luzem do całego tematu starań, bo wiem, że jak już zacznę wszystko sprawdzać, testować itp. to wpadnę w taką paranoje, ze będę testować co godzinę i to od czasu zakończenia @.
Narazie dbam o mój i męża komfort psychiczny i nie katuje się wizytami u gin czy testami i cierpliwie czekamy na rozwój sytuacji 😉
Zazdroszczę ci tego optymizmu 😊 też go miałam na początku wiele , życzę ci żeby szybko sie udało ❣ i ten czas tak Cię nie katował... ja sie czuje z miesiąca na miesiąc coraz bardziej dobita... jakby ktoś mnie przydeptywal... nie umiem już o niczym innym myśleć a wiem że powinnam się tak na tym nie skupiać. Chyba nie zajde w tą ciążę z własnej głupoty 😪

Zazdroszczę ci tego optymizmu 😊 też go miałam na początku wiele , życzę ci żeby szybko sie udało ❣ i ten czas tak Cię nie katował... ja sie czuje z miesiąca na miesiąc coraz bardziej dobita... jakby ktoś mnie przydeptywal... nie umiem już o niczym innym myśleć a wiem że powinnam się tak na tym nie skupiać. Chyba nie zajde w tą ciążę z własnej głupoty 😪
Będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki! 😘🤞🏻
Mnie podejście męża bardzo uspokaja, bo pewnie gdyby nie on to już bym popadła w paranoje i każde ukłucie w podbrzuszu czy bardziej wyczuwalny zapach bym traktowała jako objaw 🙈
Uspokoił mnie tez lekarz, który po obejrzeniu podstawowych badań i badaniu gin powiedział, ze nie ma żadnych przeciwskazań, ale muszę dać organizmowi chwile na dojście do siebie po prawie 6 latach brania tabsów, wiec poszłam za radą i cierpliwie poczekam. A na ile mi tej cierpliwości wystarczy to się okaże 😜

Znacie jakieś "domowe sposoby" na wsparcie procesu zagnieżdżenia? Typu ananas, orzechy brazylijskie, morele...nie wiem co tam jeszcze 🤔😆

Uwielbiam takie naturalne pomoce witaminowe. Przy synku właśnie jadłam to co wyżej wymieniłam 😀 nie zaszkodzi a kto wie może pomaga 😊

Za tydzień w końcu nowy cykl i start ze staraniami. Mój plan jest taki.
Codziennie acard 75 aż do pozytywnego testu (potem wiadomo jak wspominałam heparyna i luteina), dodatkowo codziennie do owulacji 2x2 olejek z wiesiołka, codziennie siemie lniane, od 4-10 dc acc optima (podobno śluz jak wodospad co sprzyja zagnieżdżeniu), od owulacji bryophyllum 3x0.5 no i orzechy brazylisjkie codziennie minimum 3. Ananas i morele odpadają przy hiperinsulinemii także nie tym razem 😅

Chyba nie zapomniałam o niczym w moim planie 🤔
(Edit. Jednak zapomniałam o najważniejszym 😆 przytulanki co 2 dni)
Facet od 2 miesiecy już bierze b12 z aliness aby obniżyć homocysteinę bo miał ciutkę za wysoką, q10, omega 3, witamina d, imbir, cynk i magnez. U mnie aktualna suplementacja to omega 3, inozytol, żelazo, magnez, potas, folian, witamina d, imbir. Wyleczyłam też infekcję pochwy i układu moczowego.

Także ja jestem gotowa na 10000%
Musi sie udać z takim zestawem 🤣 długo nad nim pracowałam 😆😆😆
Piszę bo może ktoś zechce zaczerpnąć inspiracji 😊😀

Ja się zapisałam do newslettera od Akademii Płodności i dostaje się wtedy darmowy jadłospis dla kobiety i dla mężczyzny na tydzień. Ja nie korzystam w 100% bo my jemy wegańsko ale coś tam sobie z tego pokombinowałam. Zdrowe odżywianie nie szkodzi. Ja jem jeszcze sporo batatów, tapioki (korzenia manioku) i "wegańskiego nabiału" :D - ale to moja zabawa w bliźnięta i nie sądzę by to zadziałało ha ha :D

Oprócz tego biorę suplementy - ale to i bez ciąży

Z tą temperaturą to nie taki pikuś bo powinno się mierzyć zawsze rano o tej samej godzinie, przed wstaniem z łóżka i do dwóch miejsc po przecinku. Ja mam ogromny wzrost temperatury w tym miesiącu, ale córka przyniosła jakiś syf z ze szkoły więc pewnie to, to

Serio??? Myślałam,ze to niemożliwe. Od lat stosowałam je jako antykoncepcję ;) i nie zaszłam. Dobrze,ze o tym napisałaś,będę się pilnowała,jak już będzie to trzecie dzieciątko,bo więcej absolutnie nie planuję.

Nel,znam wiele osób,które latami się starały i nagle zaskoczyło. Znam sytuacje,gdzie doszło nawet do adopcji,a potem pojawiła sie ciąża. Nie poddawaj się. Wypłacz się,jak trzeba i działaj dalej. Nie obwiniaj się,czasem Bóg ma na nas swój plan. Trzymam kciuki. Od jak dawna sie starasz?
Ja teraz stosowalam testy pwulacyjne jako antykoncepcja w dni plodne, jak wiedzialam ze juz po owulacji to bez zabezpieczenia i działało 😀 moj nardzo nie lubi prezerwatyw wiec musielismy jakos to rozpracowac 🤣
Ja niestety hormonow brac nie moge o czym nie wiedzialam jak przepisano mi tabletki anty...a bralam je 3 lata o zgrozo...

Lekarz mowi ze to może być jakiś problem immunologiczny ale nie ma czasu w to brnąc
Wstawiam zdjęcia wyników moich i męża 😊
Ale wiesz o tym, że jeżeli to immunologia to inseminacja ani in vitro nic nie da? Przy immunologi potrzebne są leki typu accofil, wlewy z intralipidu itp wiec moim zdaniem bez zrobienia badan w tym kierunku wyrzucicie pieniadze w bloto podchodzac do in vitro bo moze sie okazac ze i tak sie nie uda bez odpowiednich leków.

Tylko tyle badan robiliscie? To jest prawie nic.

reklama
Ja się zapisałam do newslettera od Akademii Płodności i dostaje się wtedy darmowy jadłospis dla kobiety i dla mężczyzny na tydzień. Ja nie korzystam w 100% bo my jemy wegańsko ale coś tam sobie z tego pokombinowałam. Zdrowe odżywianie nie szkodzi. Ja jem jeszcze sporo batatów, tapioki (korzenia manioku) i "wegańskiego nabiału" :D - ale to moja zabawa w bliźnięta i nie sądzę by to zadziałało ha ha :D

Oprócz tego biorę suplementy - ale to i bez ciąży
Co znaczy weganski nabiał 😂 jeszcze sie okaze ze u mnie blizniaki wyjdą bo jem duzo tofu, jogurtow sojowych i mleka migdalowego 😆 nie moge nabialu krowiego ani koziego wiec stosuje weganskie zamienniki

Do góry