reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Dziewczy doradźcie! 😞
Dzisiaj powinna przyjść @. Już od czwartku czuje jakby za moment miała przyjść, ale nadal nic.
Tak jak już pisałam, prawdopodobna owulacja 15.10, całkowicie próbny test zrobiony tydzień temu w sobotę - bialutki aż raziło. W środę wizyta u gin i widział dojrzewające w jajniku pecherzyki.
Testować jutro czy czekać na @ (to pierwszy cykl po odstawieniu tabsów, wiec opóźnienie jest bardzo prawdopodobne) 😩
Nie wiem co powinnaś zrobić ale ja bym testowała 🤣

Dziewczy doradźcie! 😞
Dzisiaj powinna przyjść @. Już od czwartku czuje jakby za moment miała przyjść, ale nadal nic.
Tak jak już pisałam, prawdopodobna owulacja 15.10, całkowicie próbny test zrobiony tydzień temu w sobotę - bialutki aż raziło. W środę wizyta u gin i widział dojrzewające w jajniku pecherzyki.
Testować jutro czy czekać na @ (to pierwszy cykl po odstawieniu tabsów, wiec opóźnienie jest bardzo prawdopodobne) 😩
Dzisiaj juz testuj w dzień spodziewanej miesiączki powinno wykryć juz o kazdej porze

Dziewczy doradźcie! 😞
Ja bym tam testowała skoro owu byla prawdopodobnie 15.10 😅 a wywnioskowalas to z testow owulacyjnyvh czy monitoringu?

Ja bym tam testowała skoro owu byla prawdopodobnie 15.10 😅 a wywnioskowalas to z testow owulacyjnyvh czy monitoringu?
Wnioskowałam tylko z amatorskiej obserwacji śluzu i bólu jajnika, wiec biorę tez pod uwagę, że ona mogła w ogóle nie wystąpić 🤔.
Dodam tez, że temperatura cały czas powyżej 37 - od 3 tygodni się tak utrzymuje
W całym temacie jestem jeszcze totalnie zielona, bo to mój pierwszy cykl starań w życiu, wiec narazie podeszłam do tematu na luzie.

Wnioskowałam tylko z amatorskiej obserwacji śluzu i bólu jajnika, wiec biorę tez pod uwagę, że ona mogła w ogóle nie wystąpić 🤔.
Dodam tez, że temperatura cały czas powyżej 37 - od 3 tygodni się tak utrzymuje
W całym temacie jestem jeszcze totalnie zielona, bo to mój pierwszy cykl starań w życiu, wiec narazie podeszłam do tematu na luzie.
To dziwne że od 3 tygodni ci się utrzymuje ta sama temperatura. Dobrze na pewno mierzysz? Na owulację powinien być spadek a potem wzrost większy niż w 1 połowie cyklu. W takim razie może jednak owu nie bylo? Sprobuj zatestowac jak nie to czekaj na miesiaczke. Ja w 1 cyklu staran po odstawieniu antykoncepcji korzystalam z testow owulacyjnych, teraz tez uzywam. Mi sie generalnie sprawdili choc ostatnio sie okazalo ze test owulacyjny byl pozytywny w poniedzialek wieczorem a owulacje mialam w niedziele dzien wczesniej potwierdzona na wizycie u ginekologa 😅 ale tak mniej wiecej pozwalaja pokazac czy jest chociaż skok lh bo to że pozytyw też nie koniecznie mówi że ta owulacja będzie. U mnie zaskoczyło od razu po odstawieniu tabletek 🙂

Hej! Zapraszamy ale proszę tu nie siedzirdziec zbyt długo tylko na wątek mamusiowy szybko przechodzić ;-) Też będę się starać o 3 maluszka od następnego cyklu :-) Trochę się boję czy podołam ale do odważnych świat należy! 😁
Ja tez się boję,tym bardziej ze będę musiała pracować…ale pragnienie silniejsze.

reklama
Obyś szybko stąd uciekła i nie grzała tu długo miejsca ❤ owocnych starań, jesteśmy do dyspozycji 🥰
Nie zamierzam,ale kto wie ;) los pisze własne scenariusze. Nie musiałam się starać o dwie pierwsze ciąże,wszystko poszło szybko i sprawnie. Rok temu poroniłam w 5tyg,wiec różnie może być.

Do góry