reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

W 1 ciąży miałam brązowe takie brudki.... W drugiej ciąży miałam różowe plamki że śluzem a w dniu okresu bardzo bardzo dużo krwi normalnej jak w okres ale że testowałam wcześniej wiedziałam że to nie okres i szybko zgłosiłam się do lekarza całe szczęście było ok a teraz w 3ciej ciąży nie miałam nic. Oprócz uczucia cały czas takiego... Że mam mokro bardzo wodnisty śluz później zgęstniał teraz praktycznie nie mam nic. Zero śluzu o_O to mnie dziwi i trochę martwi.
W ciazy na początku raczej nie miałam śluzu przynajmniej nie przypominam sobie, moze nie w kazdej ciazy bedzie wystepowal🙂

reklama
A ja byłam dziś u gin. Powiedziała, że owulacja się odbyła. Ponadto na usg widoczny jest jakiś płyn za macica, nie pamiętam dokładnie określenia. Twierdzi, że to po owulacji ale mam przyjść na kolejne USG. Czy któraś z was miała coś takiego? Poza tym leczenie bakterii czas start 😐😐😐

A ja byłam dziś u gin. Powiedziała, że owulacja się odbyła. Ponadto na usg widoczny jest jakiś płyn za macica, nie pamiętam dokładnie określenia. Twierdzi, że to po owulacji ale mam przyjść na kolejne USG. Czy któraś z was miała coś takiego? Poza tym leczenie bakterii czas start 😐😐😐
Płyn w zatoce douglasa :) normalny po owulacji

Niekoniecznie, u kobiet w wieku rozrodczym płyn w niewielkiej ilości w zatoce douglasa może się po prostu znajdować
Też mi się tak wydawało a ta ginekolog mówiła, że pecherzyk już pęka powoli bo widać ten płyn. A inna gin mówiła, że to nie oznacza, że on pęka bo jak dla niej 22mm to za mały. 🤣 więc czy ostatecznie pękł dowiem się dopiero po progesteronie.

Cześć dziewczyny, zrobiłam progesteron i wyszedł 9,36 nmol/l. Szału nie ma ale jak na 6dpo jestem zadowolona. Jak @ nie przyjdzie do soboty to w niedziele zatestuje 🥰🥰🥰
Tak nie do końca rozumiem z czego zadowolona. 9,36 nmol to 2,69 ng czyli mówi o tym, że owulacji nie było. Wynik jest bardzo niski. Być może za wcześnie zrobiony jednakże no po tym wyniku nie można powiedzieć, że ona się w ogóle odbyła.

reklama
Ja już nie wiem o co mojemu ciału chodzi :( Niby wszystko jest okej, a mój okres to stara brązowa krew :( wczoraj było na początku trochę różowej krwi i nic od tamtego czasu.
Mi chyba wcale te pecherzyki nie pękają i dlatego się nie udaje😥

Do góry