reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

W 1 ciąży miałam brązowe takie brudki.... W drugiej ciąży miałam różowe plamki że śluzem a w dniu okresu bardzo bardzo dużo krwi normalnej jak w okres ale że testowałam wcześniej wiedziałam że to nie okres i szybko zgłosiłam się do lekarza całe szczęście było ok a teraz w 3ciej ciąży nie miałam nic. Oprócz uczucia cały czas takiego... Że mam mokro bardzo wodnisty śluz później zgęstniał teraz praktycznie nie mam nic. Zero śluzu o_O to mnie dziwi i trochę martwi.
W ciazy na początku raczej nie miałam śluzu przynajmniej nie przypominam sobie, moze nie w kazdej ciazy bedzie wystepowal🙂

reklama
A ja byłam dziś u gin. Powiedziała, że owulacja się odbyła. Ponadto na usg widoczny jest jakiś płyn za macica, nie pamiętam dokładnie określenia. Twierdzi, że to po owulacji ale mam przyjść na kolejne USG. Czy któraś z was miała coś takiego? Poza tym leczenie bakterii czas start 😐😐😐

A ja byłam dziś u gin. Powiedziała, że owulacja się odbyła. Ponadto na usg widoczny jest jakiś płyn za macica, nie pamiętam dokładnie określenia. Twierdzi, że to po owulacji ale mam przyjść na kolejne USG. Czy któraś z was miała coś takiego? Poza tym leczenie bakterii czas start 😐😐😐
Płyn w zatoce douglasa :) normalny po owulacji

Niekoniecznie, u kobiet w wieku rozrodczym płyn w niewielkiej ilości w zatoce douglasa może się po prostu znajdować
Też mi się tak wydawało a ta ginekolog mówiła, że pecherzyk już pęka powoli bo widać ten płyn. A inna gin mówiła, że to nie oznacza, że on pęka bo jak dla niej 22mm to za mały. 🤣 więc czy ostatecznie pękł dowiem się dopiero po progesteronie.

Cześć dziewczyny, zrobiłam progesteron i wyszedł 9,36 nmol/l. Szału nie ma ale jak na 6dpo jestem zadowolona. Jak @ nie przyjdzie do soboty to w niedziele zatestuje 🥰🥰🥰
Tak nie do końca rozumiem z czego zadowolona. 9,36 nmol to 2,69 ng czyli mówi o tym, że owulacji nie było. Wynik jest bardzo niski. Być może za wcześnie zrobiony jednakże no po tym wyniku nie można powiedzieć, że ona się w ogóle odbyła.

reklama
Ja już nie wiem o co mojemu ciału chodzi :( Niby wszystko jest okej, a mój okres to stara brązowa krew :( wczoraj było na początku trochę różowej krwi i nic od tamtego czasu.
Mi chyba wcale te pecherzyki nie pękają i dlatego się nie udaje😥

Do góry