reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Cześć Dziewczyny,witam się i ja :) Staramy się o trzeciego maluszka. Mogę dołączyć? Póki co czekam na @, ale czuję się inaczej, niż zwykle.
Hej! Zapraszamy ale proszę tu nie siedzirdziec zbyt długo tylko na wątek mamusiowy szybko przechodzić ;-) Też będę się starać o 3 maluszka od następnego cyklu :-) Trochę się boję czy podołam ale do odważnych świat należy! 😁

Dziękuję ❤, właśnie o te badania mi chodzi. Te hormonalne myślę że ok bo robiłam wiele razy i wszystko zawsze w normie. Bardziej mi chodzi o te przypadki zakrzepic. W lipcu poronilam a w marcu następnego roku już zakrzepica i potem we wrześniu. Myślę że mogło to mieć wpływ, coś już się musiało dziać z tymi żyłami wcześniej.

Dziękuję ❤

Jak dla mnie to fabryczna / źle zrobiony test. Ale nic nie szkodzi jutro powtórzyć :-)

Gratulacje 😍 W przyszłym tygodniu już jest szansa coś zobaczyć na USG :-)
Jest tak, że ciąża mogła jakby odblokować mutacje i stąd nagłe epizody zakrzepicy. Czasem niektóre kobiety np rodzą 2, 3 czy 5 dzieci i jest super a potem kilka poronien i okazuje sie np trombofilia. Po prostu nagle się uaktywniła. To, że mamy ją w genach czy inne mutacje nie znaczy,że z tego powodu nam cos będzie bo może jakby gen spać ale może dojść do aktywacji genu.

Dziewczyny które badają swoją szyjke. Jaka u was na okres?
Ja nie badam bo kompletnie nie wiem jak to robić. Próbowałam ale nie umiem wywnioskować kiedy otwarta kiedy zamknieta, jak to wyczuć w ogóle? Po za tym mam problem z ciągłymi infekcjami układu moczowego i pochwy więc wydaje mi się, że grzebanie nawet umytymi palcami w moim przypadku nie przyniesie zbytnio korzysci 😪 ale chetnie poslucham jak to zrobic. Wiedzy nigdy za malo!! 😁

Znacie jakieś "domowe sposoby" na wsparcie procesu zagnieżdżenia? Typu ananas, orzechy brazylijskie, morele...nie wiem co tam jeszcze 🤔😆

Uwielbiam takie naturalne pomoce witaminowe. Przy synku właśnie jadłam to co wyżej wymieniłam 😀 nie zaszkodzi a kto wie może pomaga 😊

Za tydzień w końcu nowy cykl i start ze staraniami. Mój plan jest taki.
Codziennie acard 75 aż do pozytywnego testu (potem wiadomo jak wspominałam heparyna i luteina), dodatkowo codziennie do owulacji 2x2 olejek z wiesiołka, codziennie siemie lniane, od 4-10 dc acc optima (podobno śluz jak wodospad co sprzyja zagnieżdżeniu), od owulacji bryophyllum 3x0.5 no i orzechy brazylisjkie codziennie minimum 3. Ananas i morele odpadają przy hiperinsulinemii także nie tym razem 😅

Chyba nie zapomniałam o niczym w moim planie 🤔
(Edit. Jednak zapomniałam o najważniejszym 😆 przytulanki co 2 dni)
Facet od 2 miesiecy już bierze b12 z aliness aby obniżyć homocysteinę bo miał ciutkę za wysoką, q10, omega 3, witamina d, imbir, cynk i magnez. U mnie aktualna suplementacja to omega 3, inozytol, żelazo, magnez, potas, folian, witamina d, imbir. Wyleczyłam też infekcję pochwy i układu moczowego.

Także ja jestem gotowa na 10000%
Musi sie udać z takim zestawem 🤣 długo nad nim pracowałam 😆😆😆
Piszę bo może ktoś zechce zaczerpnąć inspiracji 😊😀

Hej dziewczyny.. mam wrażenie jakbym pół nocy nie spała . Już sie zaczyna mój strach testowania... 😪😪😪 4 dni do okresu testy bielsze chyba już nie mogły być 😭w dodatku od wczoraj boli mnie krzyż także czekam w smutku na okres ... tracę już nadzieję że się uda...
4 dni to jeszcze kupa czasu żeby test wyszedł pozytywny. Nie załamuj się. Po to tu jestesmy żeby się wspierać. Damy radę ❤

reklama
Dziewczy doradźcie! 😞
Dzisiaj powinna przyjść @. Już od czwartku czuje jakby za moment miała przyjść, ale nadal nic.
Tak jak już pisałam, prawdopodobna owulacja 15.10, całkowicie próbny test zrobiony tydzień temu w sobotę - bialutki aż raziło. W środę wizyta u gin i widział dojrzewające w jajniku pecherzyki.
Testować jutro czy czekać na @ (to pierwszy cykl po odstawieniu tabsów, wiec opóźnienie jest bardzo prawdopodobne) 😩

Do góry