reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Cześć Dziewczyny,witam się i ja :) Staramy się o trzeciego maluszka. Mogę dołączyć? Póki co czekam na @, ale czuję się inaczej, niż zwykle.
Hej! Zapraszamy ale proszę tu nie siedzirdziec zbyt długo tylko na wątek mamusiowy szybko przechodzić ;-) Też będę się starać o 3 maluszka od następnego cyklu :-) Trochę się boję czy podołam ale do odważnych świat należy! 😁

Dziękuję ❤, właśnie o te badania mi chodzi. Te hormonalne myślę że ok bo robiłam wiele razy i wszystko zawsze w normie. Bardziej mi chodzi o te przypadki zakrzepic. W lipcu poronilam a w marcu następnego roku już zakrzepica i potem we wrześniu. Myślę że mogło to mieć wpływ, coś już się musiało dziać z tymi żyłami wcześniej.

Dziękuję ❤

Jak dla mnie to fabryczna / źle zrobiony test. Ale nic nie szkodzi jutro powtórzyć :-)

Gratulacje 😍 W przyszłym tygodniu już jest szansa coś zobaczyć na USG :-)
Jest tak, że ciąża mogła jakby odblokować mutacje i stąd nagłe epizody zakrzepicy. Czasem niektóre kobiety np rodzą 2, 3 czy 5 dzieci i jest super a potem kilka poronien i okazuje sie np trombofilia. Po prostu nagle się uaktywniła. To, że mamy ją w genach czy inne mutacje nie znaczy,że z tego powodu nam cos będzie bo może jakby gen spać ale może dojść do aktywacji genu.

Dziewczyny które badają swoją szyjke. Jaka u was na okres?
Ja nie badam bo kompletnie nie wiem jak to robić. Próbowałam ale nie umiem wywnioskować kiedy otwarta kiedy zamknieta, jak to wyczuć w ogóle? Po za tym mam problem z ciągłymi infekcjami układu moczowego i pochwy więc wydaje mi się, że grzebanie nawet umytymi palcami w moim przypadku nie przyniesie zbytnio korzysci 😪 ale chetnie poslucham jak to zrobic. Wiedzy nigdy za malo!! 😁

Znacie jakieś "domowe sposoby" na wsparcie procesu zagnieżdżenia? Typu ananas, orzechy brazylijskie, morele...nie wiem co tam jeszcze 🤔😆

Uwielbiam takie naturalne pomoce witaminowe. Przy synku właśnie jadłam to co wyżej wymieniłam 😀 nie zaszkodzi a kto wie może pomaga 😊

Za tydzień w końcu nowy cykl i start ze staraniami. Mój plan jest taki.
Codziennie acard 75 aż do pozytywnego testu (potem wiadomo jak wspominałam heparyna i luteina), dodatkowo codziennie do owulacji 2x2 olejek z wiesiołka, codziennie siemie lniane, od 4-10 dc acc optima (podobno śluz jak wodospad co sprzyja zagnieżdżeniu), od owulacji bryophyllum 3x0.5 no i orzechy brazylisjkie codziennie minimum 3. Ananas i morele odpadają przy hiperinsulinemii także nie tym razem 😅

Chyba nie zapomniałam o niczym w moim planie 🤔
(Edit. Jednak zapomniałam o najważniejszym 😆 przytulanki co 2 dni)
Facet od 2 miesiecy już bierze b12 z aliness aby obniżyć homocysteinę bo miał ciutkę za wysoką, q10, omega 3, witamina d, imbir, cynk i magnez. U mnie aktualna suplementacja to omega 3, inozytol, żelazo, magnez, potas, folian, witamina d, imbir. Wyleczyłam też infekcję pochwy i układu moczowego.

Także ja jestem gotowa na 10000%
Musi sie udać z takim zestawem 🤣 długo nad nim pracowałam 😆😆😆
Piszę bo może ktoś zechce zaczerpnąć inspiracji 😊😀

Hej dziewczyny.. mam wrażenie jakbym pół nocy nie spała . Już sie zaczyna mój strach testowania... 😪😪😪 4 dni do okresu testy bielsze chyba już nie mogły być 😭w dodatku od wczoraj boli mnie krzyż także czekam w smutku na okres ... tracę już nadzieję że się uda...
4 dni to jeszcze kupa czasu żeby test wyszedł pozytywny. Nie załamuj się. Po to tu jestesmy żeby się wspierać. Damy radę ❤

reklama
Dziewczy doradźcie! 😞
Dzisiaj powinna przyjść @. Już od czwartku czuje jakby za moment miała przyjść, ale nadal nic.
Tak jak już pisałam, prawdopodobna owulacja 15.10, całkowicie próbny test zrobiony tydzień temu w sobotę - bialutki aż raziło. W środę wizyta u gin i widział dojrzewające w jajniku pecherzyki.
Testować jutro czy czekać na @ (to pierwszy cykl po odstawieniu tabsów, wiec opóźnienie jest bardzo prawdopodobne) 😩

Do góry