reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
U mnie chyba jednak dopiero będzie dzień owulacji. Zrobiłam test owulacyjny i jest pozytywny, a jajniki tak mnie bolą, że mam dzisiaj dość.🤔🤔

Owulacyjnych się nie robi po piku dlatego, że możesz być typem osoby jak ja u której poziom LH jest nadal w moczu mimo przebytej owulacji lub LH jest obecne w ciąży. Testy owulacyjne to oczywiście nie testy ciążowe ale w ciąży oba wyjdą pozytywnie

W rakim razie zrób badania na trombofilię ze strony testdna.pl. tam jest od razu kilka mutacji w pakiecie, w laboratorium wyjdzie ci szybciej. Możesz też od razi dorobić w kiwrunku zespołu amtyfosfolipidowego (moge ci podać jakie jeśli zamierzasz zrobić bo koszt nie jest mały). Trzeba mieć solidną podstaqe aby w pl ci dali heparynę a jeśli wyjdzie trombofilia lub zespol antyfosfolipisowy to heparyna jest za darmo. Normalnie koszt 10 ampułek neoparinu ponad 80 zł a clexane ponad 100. Do rego homocysteina, kwas foliowy, b12, witamina d, ferrytyna i ogolnie morfologia.
Dziękuję ❤, właśnie o te badania mi chodzi. Te hormonalne myślę że ok bo robiłam wiele razy i wszystko zawsze w normie. Bardziej mi chodzi o te przypadki zakrzepic. W lipcu poronilam a w marcu następnego roku już zakrzepica i potem we wrześniu. Myślę że mogło to mieć wpływ, coś już się musiało dziać z tymi żyłami wcześniej.
Ponieważ nie wiem czy już coś badałaś i na jakim jesteś etapie to ja jeszcze raz podrzucam rozpiskę, którą dostałam na pierwszych staraczkach
Jest to o tyle ważne, że nie wszystko da się zbadać kiedy się chce tylko powinno się w odpowiednim dniu cyklu
Dziękuję ❤
Hej Dziewczyny

Staram się z mężem od 1,5 roku o dziecka .

W tym cyklu miałam w 12 dc HSG- jajowody drożne .
Dziś mam 12 dpo i zrobiłam test
Dla porównania test z wczoraj wrzuce .
Co myślicie o tym ?
Jak dla mnie to fabryczna / źle zrobiony test. Ale nic nie szkodzi jutro powtórzyć :-)

wynik beta ... 644 😍
Gratulacje 😍 W przyszłym tygodniu już jest szansa coś zobaczyć na USG :-)

reklama
Do góry