Nel331
Fanka BB :)
[/QUOTE]Spokojnie może akurat ten miesiąc będzie owocny trzymam kciuki
Dziękuje, ale ja już na to nie licze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
[/QUOTE]Spokojnie może akurat ten miesiąc będzie owocny trzymam kciuki
Wydaje mi się że widział pęcherzyki antralne, to są te, które dojrzewają w następnych cyklach. Ale na [emoji817] nie powiem. Po odstawieniu antykoncepcji może jeszcze się wszystko normować w organizmie, może być że owulacja nie pojawi się do 3 m-cy i to jest normalne, jednak większość kobiet ma normalna owulację zaraz po odstawieniu tabletekCześć wszystkim! [emoji4]
Chciałam się nieśmiało przywitać, bo podczytuje Was od kilku dni i w końcu postanowiłam zacząć się tu udzielać.
Mój wiedza w porównaniu z większością Was tutaj to jakiś ułamkowy procent, ale mam nadzieję, że szybko się wdrożę [emoji1695]
Krótka notka o mnie: mam 25 lat, mój mąż 31. Z końcem września (po 5,5 roku praktycznie bez przerwy) odstawiłam tabletki anty i zaczęliśmy się starać o maluszka.
To pierwszy cykl bez tabletek i zarazem pierwszy cykl starań, więc oczekiwań dużych nie mieliśmy.
Do planowanej @ zostały mi 2 dni, ale liczę się z tym, że po odstawieniu mój cykl trochę zwariuje, wiec tak naprawdę nie wiem kiedy @ przyjdzie.
Z moich (amatorskich) obserwacji wynika, że owulacja była między 14 a 16.10. Kochaliśmy się z mężem praktycznie codziennie. Od tego czasu temperatura podwyższona między 37.2 a 37.4 (do dnia dzisiejszego), podbrzusze wzdęte na maksa i częste bóle jak na okres.
Wczoraj byłam u gina, żeby skonsultować chęć naszych starań - dostałam zalecenie na kwas foliowy (biorę od miesiąca) i accard. Na usg lekarz widział dojrzewające w jajniku pecherzyki i chciałam Was zapytać, czy to oznacza, że ten cykl jest już w 100% spalony, czy dojrzewające pecherzyki jeszcze nic nie znaczą?
Test robiłam 23.10 - całkowita biel vizira, ale to jednak było dość wcześnie jak na testowanie (chciałam mieć pewność, ze mogę sobie wypić drinka na imprezie [emoji6])
Z tego co zrozumiałam to właśnie mówił, że to dojrzewające i nie ma się do czego przyczepićWydaje mi się że widział pęcherzyki antralne, to są te, które dojrzewają w następnych cyklach. Ale na [emoji817] nie powiem. Po odstawieniu antykoncepcji może jeszcze się wszystko normować w organizmie, może być że owulacja nie pojawi się do 3 m-cy i to jest normalne, jednak większość kobiet ma normalna owulację zaraz po odstawieniu tabletek
no właśnie sprawdza się przy tych paskowych bardziej apka, albo poprostu nie umiem użytkować24.10 albo 23.10 był pik, zainstaluj aplikacje Premom i wrzucaj codziennie do niej zdjęcia, sama Ci wskaże pik.
Z tego co zrozumiałam to właśnie mówił, że to dojrzewające i nie ma się do czego przyczepić
Ale zastanawia mnie, czy jeśli już w pierwszym cyklu by się nam udało, to czy te pęcherzyki powinny dojrzewać? Jeśli to głupie pytanie to przepraszam, ale jeszcze się wdrażam w cały ten temat, a mimo wszystko do niedzieli (czyli dzień po planowanej @) nie chce testować bo nie chce żyć w niepewności, czy może nie robiłam testu za wcześnie.
21.10 na usg pęcherzyk 14mm a 25mm kiedy poszłam już był pęknięty a miałam dostać zastrzyk na pęknięcie u mnie nic nie idzie tak jak powinno ostatnioJak na moje oko to 23 ściągnij sobie moze aplikacje do sprawdzania polecaly dziewczyny na forum. A co do testów radzilabym kupic cos na amazon bo na tych z rossman to sie wykosztujesz
25.1021.10 na usg pęcherzyk 14mm a 25mm kiedy poszłam już był pęknięty a miałam dostać zastrzyk na pęknięcie u mnie nic nie idzie tak jak powinno ostatnio
Dzięki za odpowiedźZ tego co mi wiadomo to pęcherzyki się wchlaniają jeśli dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdzenia.
I w ciazy tez?Tak 150 acard na czas staran