reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Powodów pewnie jest wiele, od wad genetycznych, po np. problemy hormonalne tarczyca, niedomoga lutealna). Przyjrzę się właśnie temu progesteronowi. Myślę, że w tym cyklu powodem mógł być mój covid, od 4 do 7 miałam dosyć wysoką gorączkę (38,5-38,7) i do teraz mam kaszel i ogólnie czuję się słabo. Gdzieś tu czytałam, chyba w ubiegłym tygodniu, że jednej staraczce z powodu covid właśnie ciąża zatrzymała się jakoś na początku.

Dokładnie tak, po prostu przychodzi okres, ewentualnie lekko spóźniony. Mam jutro konsultacje telefoniczną z ginem to podpytam co robić, czy oprócz progesteronu, jak radziła @olka11135, zbadac coś jeszcze. Chociaż byłam w listopadzie u ginekologa po pierwszym biochemie i wszystko ok, nawet zlecił mi trochę badań "przed staraniami" i kazał przyjść w ciąży 🙂

Przy moich biochemicznych gin zaleciła w pierwszej kolejności badanie nasienia. I tu okazał się problem.

reklama
Dzień Dobry Wam w tę przedświąteczną sobotę 😁 Zdecydowałam się zrobić dziś B12 i sprawdzić, czy kwas foliowy odpowiednio się przyswaja, a więc czekam na wyniki. Równo za tydzień powinna się zacząć @ więc powoli wkraczam w nerwowy tydzień. Od rana już myśli, że pewnie się nie udało i nastawianie powoli na styczeń :oops:

Dzień Dobry Wam w tę przedświąteczną sobotę 😁 Zdecydowałam się zrobić dziś B12 i sprawdzić, czy kwas foliowy odpowiednio się przyswaja, a więc czekam na wyniki. Równo za tydzień powinna się zacząć @ więc powoli wkraczam w nerwowy tydzień. Od rana już myśli, że pewnie się nie udało i nastawianie powoli na styczeń :oops:
Trzeba myśleć pozytywnie! 🙂 Tak, wiem łatwo się mówi...
Trzymam kciuki za wszystkie wykonane w najbliższym tygodniu testy, niechaj wszystkie biją po oczach dwiema kreskami❤️🤞❤️🤞❤️🤞

U mnie 1 dc. Jak to było? Nowy cykl, nowe możliwości 😍😁 Jakoś mam takie pozytywne nastawienie i niech tak zostanie. Wam też tego życzę 🙂

reklama
Do góry