reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Powodów pewnie jest wiele, od wad genetycznych, po np. problemy hormonalne tarczyca, niedomoga lutealna). Przyjrzę się właśnie temu progesteronowi. Myślę, że w tym cyklu powodem mógł być mój covid, od 4 do 7 miałam dosyć wysoką gorączkę (38,5-38,7) i do teraz mam kaszel i ogólnie czuję się słabo. Gdzieś tu czytałam, chyba w ubiegłym tygodniu, że jednej staraczce z powodu covid właśnie ciąża zatrzymała się jakoś na początku.

Dokładnie tak, po prostu przychodzi okres, ewentualnie lekko spóźniony. Mam jutro konsultacje telefoniczną z ginem to podpytam co robić, czy oprócz progesteronu, jak radziła @olka11135, zbadac coś jeszcze. Chociaż byłam w listopadzie u ginekologa po pierwszym biochemie i wszystko ok, nawet zlecił mi trochę badań "przed staraniami" i kazał przyjść w ciąży 🙂

Przy moich biochemicznych gin zaleciła w pierwszej kolejności badanie nasienia. I tu okazał się problem.

reklama
Dzień Dobry Wam w tę przedświąteczną sobotę 😁 Zdecydowałam się zrobić dziś B12 i sprawdzić, czy kwas foliowy odpowiednio się przyswaja, a więc czekam na wyniki. Równo za tydzień powinna się zacząć @ więc powoli wkraczam w nerwowy tydzień. Od rana już myśli, że pewnie się nie udało i nastawianie powoli na styczeń :oops:

Dzień Dobry Wam w tę przedświąteczną sobotę 😁 Zdecydowałam się zrobić dziś B12 i sprawdzić, czy kwas foliowy odpowiednio się przyswaja, a więc czekam na wyniki. Równo za tydzień powinna się zacząć @ więc powoli wkraczam w nerwowy tydzień. Od rana już myśli, że pewnie się nie udało i nastawianie powoli na styczeń :oops:
Trzeba myśleć pozytywnie! 🙂 Tak, wiem łatwo się mówi...
Trzymam kciuki za wszystkie wykonane w najbliższym tygodniu testy, niechaj wszystkie biją po oczach dwiema kreskami❤️🤞❤️🤞❤️🤞

U mnie 1 dc. Jak to było? Nowy cykl, nowe możliwości 😍😁 Jakoś mam takie pozytywne nastawienie i niech tak zostanie. Wam też tego życzę 🙂

reklama
Do góry