reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Hej dziewczyny 😁 nadrobiłam wszystkie posty 😁 poprawilyscie mi dzień 😅 ja tak jak pisałam miałam okres i od 13 stwierdzialam ze będziemy działać co drugi dzień 😁 także dzisiaj przerwa a jutro planowana owulka więc dziej po owulce jeszcze dotankuje😅🤣 więc będę się testować przed nowym rokiem 😁 zobaczymy co przyniesie koniec tego roku 🥳

Dziewczyny, dziś 25 dc, takie mam wyniki... Nie rozumiem o co chodzi z tą zmianą wartości referencyjnych, bo jak sprawdzam to wg jednych stron ciąża jest, gdy wynik jest powyżej 5, wg innych poniżej 10 ciążę można wykluczyć. Miało mi to badanie coś wyjaśnić a jeszcze bardziej nic nie wiem... I do tego ten progesteron, czy jest szansa, aby wzrósł? Bo na moje oko ten prog jest okresowy. Miałyście z czymś takim do czynienia?

Załączniki

• Screenshot_20211216_190649.jpg
    Screenshot_20211216_190649.jpg
    48,6 KB · Wyświetleń: 90
Dziewczyny, dziś 25 dc, takie mam wyniki... Nie rozumiem o co chodzi z tą zmianą wartości referencyjnych, bo jak sprawdzam to wg jednych stron ciąża jest, gdy wynik jest powyżej 5, wg innych poniżej 10 ciążę można wykluczyć. Miało mi to badanie coś wyjaśnić a jeszcze bardziej nic nie wiem... I do tego ten progesteron, czy jest szansa, aby wzrósł? Bo na moje oko ten prog jest okresowy. Miałyście z czymś takim do czynienia?
Hmmm dziwne... ja tako prog mialam jak mi się okres spóźniał i mialam plamienia ... raczej niski chyba

Hmmm dziwne... ja tako prog mialam jak mi się okres spóźniał i mialam plamienia ... raczej niski chyba
No właśnie jest niski, z tego co kojarzę z różnych wątków to wiele dziewczyn pisało, że koło 11 to już jest niski. Nie plamię, chyba jestem jeszcze przed okresem, cykle w ostatnim roku 21-28 dni, większość 26, ostatnie dwa 23 dni. Nic nie rozumiem z tego...

Według mnie progesteron nie rokuje dobrze. Z tego co wszędzie widziałam to by utrzymać ciąże powinien być min. 11, z tym że on się waha w ciągu doby nawet do 50%

No właśnie jest niski, z tego co kojarzę z różnych wątków to wiele dziewczyn pisało, że koło 11 to już jest niski. Nie plamię, chyba jestem jeszcze przed okresem, cykle w ostatnim roku 21-28 dni, większość 26, ostatnie dwa 23 dni. Nic nie rozumiem z tego...
Moze warto tą bete za 2 dni powtórzyć? Chociaz wg tego laboratorium to beta powyżej 25 oznacza ciążę? Czy ja dobrze widzę?

reklama
U mnie tak to wyglądało przy biochemie. Za niski progesteron i dosyć niska beta i po 2, 3 dniach był słaby przyrost a po paru normalny okres.

Do góry