reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Hej dziewczyny 😁 nadrobiłam wszystkie posty 😁 poprawilyscie mi dzień 😅 ja tak jak pisałam miałam okres i od 13 stwierdzialam ze będziemy działać co drugi dzień 😁 także dzisiaj przerwa a jutro planowana owulka więc dziej po owulce jeszcze dotankuje😅🤣 więc będę się testować przed nowym rokiem 😁 zobaczymy co przyniesie koniec tego roku 🥳

Dziewczyny, dziś 25 dc, takie mam wyniki... Nie rozumiem o co chodzi z tą zmianą wartości referencyjnych, bo jak sprawdzam to wg jednych stron ciąża jest, gdy wynik jest powyżej 5, wg innych poniżej 10 ciążę można wykluczyć. Miało mi to badanie coś wyjaśnić a jeszcze bardziej nic nie wiem... I do tego ten progesteron, czy jest szansa, aby wzrósł? Bo na moje oko ten prog jest okresowy. Miałyście z czymś takim do czynienia?

Załączniki

• Screenshot_20211216_190649.jpg
    Screenshot_20211216_190649.jpg
    48,6 KB · Wyświetleń: 85
Dziewczyny, dziś 25 dc, takie mam wyniki... Nie rozumiem o co chodzi z tą zmianą wartości referencyjnych, bo jak sprawdzam to wg jednych stron ciąża jest, gdy wynik jest powyżej 5, wg innych poniżej 10 ciążę można wykluczyć. Miało mi to badanie coś wyjaśnić a jeszcze bardziej nic nie wiem... I do tego ten progesteron, czy jest szansa, aby wzrósł? Bo na moje oko ten prog jest okresowy. Miałyście z czymś takim do czynienia?
Hmmm dziwne... ja tako prog mialam jak mi się okres spóźniał i mialam plamienia ... raczej niski chyba

Hmmm dziwne... ja tako prog mialam jak mi się okres spóźniał i mialam plamienia ... raczej niski chyba
No właśnie jest niski, z tego co kojarzę z różnych wątków to wiele dziewczyn pisało, że koło 11 to już jest niski. Nie plamię, chyba jestem jeszcze przed okresem, cykle w ostatnim roku 21-28 dni, większość 26, ostatnie dwa 23 dni. Nic nie rozumiem z tego...

Według mnie progesteron nie rokuje dobrze. Z tego co wszędzie widziałam to by utrzymać ciąże powinien być min. 11, z tym że on się waha w ciągu doby nawet do 50%

No właśnie jest niski, z tego co kojarzę z różnych wątków to wiele dziewczyn pisało, że koło 11 to już jest niski. Nie plamię, chyba jestem jeszcze przed okresem, cykle w ostatnim roku 21-28 dni, większość 26, ostatnie dwa 23 dni. Nic nie rozumiem z tego...
Moze warto tą bete za 2 dni powtórzyć? Chociaz wg tego laboratorium to beta powyżej 25 oznacza ciążę? Czy ja dobrze widzę?

reklama
U mnie tak to wyglądało przy biochemie. Za niski progesteron i dosyć niska beta i po 2, 3 dniach był słaby przyrost a po paru normalny okres.

Do góry