reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

U mnie tak to wyglądało przy biochemie. Za niski progesteron i dosyć niska beta i po 2, 3 dniach był słaby przyrost a po paru normalny okres.
Właśnie podobną akcję miałam w przedostatnim cyklu, cienie cienie, potem jakby mocniejszy w 23 dc i w 24 dc okres. Tylko badań wtedy nie robiłam, ale cienie w tym 23 były dobrze widoczne.

reklama
Właśnie podobną akcję miałam w przedostatnim cyklu, cienie cienie, potem jakby mocniejszy w 23 dc i w 24 dc okres. Tylko badań wtedy nie robiłam, ale cienie w tym 23 były dobrze widoczne.
Więc być może była to biochemiczna. Często się zdarzają, ja w 3 lata miałam ich 5 które wyłapałam bo mało kiedy robie przed dniem spodziewanej miesiączki testy. Pewnie było ich więcej.

Dziewczyny, dziś 25 dc, takie mam wyniki... Nie rozumiem o co chodzi z tą zmianą wartości referencyjnych, bo jak sprawdzam to wg jednych stron ciąża jest, gdy wynik jest powyżej 5, wg innych poniżej 10 ciążę można wykluczyć. Miało mi to badanie coś wyjaśnić a jeszcze bardziej nic nie wiem... I do tego ten progesteron, czy jest szansa, aby wzrósł? Bo na moje oko ten prog jest okresowy. Miałyście z czymś takim do czynienia?
Dziwne. Według tych norm beta minimum 25 oznacza ciążę. Powtórz może, bo jeszcze z takimi normami się nie spotkałam.

Dziewczyny właśnie zerkam na wyniki morfologii i generalnie wszystko ok z wyjątkiem dwóch parametrów nieco ponad normę MCV -97,3 fl (zakres 79,4-94,8) i MCH 32,6 pg 32,6 (zakres 25,6-32,2) czy dobrze główkuje, że to niedobór b12? Kwas foliowy łykam już od kilku miesięcy więc to raczej nie to, chyba, że kiepsko przyswajam. Kilka lat temu miałam już niedobór b12 i zdecydowałam się wtedy na b12 w zastrzykach i było ok 🙄 W temacie TSH u mnie - 1,8.
Dobrze kombinujesz - większą objętość krwinek czerwonych sugeruje niedobór B12 lub kwasu foliowego. Czyli przy suplementacji kwasu foliowego pewnie warto sprawdzić właśnie B12 🙂

reklama
Do góry