reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

A badałaś sobie kiedyś ten progesteron 7dni po owulacji?
Właśnie nie. Swego czasu gdy chodziłam do endokrynologa, robiłam w sumie 3 razy (mam w historii). I z tego co pamiętam, kazała mi robić badanie w samym końcu cyklu (dzień-dwa przed @) nie wnikałam, dlaczego akurat te dni, jeszcze się nie staraliśmy. I wyniki wtedy miałam właśnie ok 3,5.

reklama
Właśnie nie. Swego czasu gdy chodziłam do endokrynologa, robiłam w sumie 3 razy (mam w historii). I z tego co pamiętam, kazała mi robić badanie w samym końcu cyklu (dzień-dwa przed @) nie wnikałam, dlaczego akurat te dni, jeszcze się nie staraliśmy. I wyniki wtedy miałam właśnie ok 3,5.

Moim zdaniem dobrze by było, żebyś kiedyś zbadała te 7 dni po owu bo może masz niedomogę i wtedy zawsze będziesz miała biochemiczne tzn. według mnie. Może powinnaś brać sztuczny od owulacji

Moim zdaniem dobrze by było, żebyś kiedyś zbadała te 7 dni po owu bo może masz niedomogę i wtedy zawsze będziesz miała biochemiczne tzn. według mnie. Może powinnaś brać sztuczny od owulacji
Tak zrobię. Dwie ciąże donosiłam bez większych problemów (w pierwszej lekkie plamienie ok 11 tygodnia, dostałam chyba luteinę na chwilę), ale jakby nie patrzeć druga była 11 lat temu😉 mogło się coś zmienić.

reklama
Do góry