reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
A testy powtarzałaś?
Wczoraj negatyw, dzisiaj jakiś cień, ale mój mąż go nie widział, więc sobie musiałam to wymyślić albo znowu jakiś fałszywy. Albo zalany- jak twiedzi jedna z użytkowniczek tego forum😅Jutro jeszcze powtórzę, ale to będzie 30dc, więc nie mam złudzeń.
Chcialam dzisiaj zrobić betę, ale wolałam żyć nadzieją😂

Wczoraj negatyw, dzisiaj jakiś cień, ale mój mąż go nie widział, więc sobie musiałam to wymyślić albo znowu jakiś fałszywy. Albo zalany- jak twiedzi jedna z użytkowniczek tego forum😅Jutro jeszcze powtórzę, ale to będzie 30dc, więc nie mam złudzeń.
Chcialam dzisiaj zrobić betę, ale wolałam żyć nadzieją😂
Zalane testy i cykle bezowulacyjne przeważają na forum. Mam wrażenie, że tylko na tym wątku panuje jakaś normalna atmosfera..

Zalane testy i cykle bezowulacyjne przeważają na forum. Mam wrażenie, że tylko na tym wątku panuje jakaś normalna atmosfera..
U nas jest super atmosfera! Taka powinna być na całym forum😇

Mnie chciały zjeść, bo napisałam
dziewczynie, żeby zrobiła badanie progesteronu, żeby sprawdzić czy jest przyczyną plamień (ja bym zrobiła, żeby wykluczyć wszystkie ewentualności i wiedzieć, co jest przyczyną, a nie żyć w niepewności) dlatego ja już nie Man zamiaru nic komentować poza tym wątkiem. Najśmieszniejsze jest to że dziewczyna sama pytała jakie zrobić badania, a potem one też pisały że przyczyną na pewno jest niski progesteron, ale bez sensu to badać skoro i tak ma duphaston. No dla mnie to jednak ma sens, wolałabym wiedzieć czy dawka jest odpowiednia i czy na pewno tutaj tkwi przyczyna.
Tutaj nie ma sensu dawać żadnych rad. Nie na sensu komentować nic, bo jak ja skomentuje że widzę kreskę na teście to jedna użytkowniczka forum, która czepia się wszystkiego co napiszę od ponad dwóch lat ZA KAŻDYM RAZEM odpowiada na wszystko i ostatnim razem stwierdziła, że ja nie umiem robić testów, autorka posta tez nie umie i on na pewno jest zalany i po co ja w ogóle robię testy.

Mamy wyniki badania nasienia.. morfologia niestety tylko 2% (norma od 4), reszta w zasadzie całkiem dobrze.
Oczywiście już się naczytałam że zapłodnienie mało możliwe, że inseminacja itd a w to na pewno nie będziemy się bawić.
U mnie nie ma wyników jeszcze 2 badań, pozostałe wyszły ok
Głowa do góry!
Moim znajomym udało się właśnie z 2% po 1,5 roku. Są już po pierwszych prenatalnych ;)

U nas jest super atmosfera! Taka powinna być na całym forum😇

Mnie chciały zjeść, bo napisałam
dziewczynie, żeby zrobiła badanie progesteronu, żeby sprawdzić czy jest przyczyną plamień (ja bym zrobiła, żeby wykluczyć wszystkie ewentualności i wiedzieć, co jest przyczyną, a nie żyć w niepewności) dlatego ja już nie Man zamiaru nic komentować poza tym wątkiem. Najśmieszniejsze jest to że dziewczyna sama pytała jakie zrobić badania, a potem one też pisały że przyczyną na pewno jest niski progesteron, ale bez sensu to badać skoro i tak ma duphaston. No dla mnie to jednak ma sens, wolałabym wiedzieć czy dawka jest odpowiednia i czy na pewno tutaj tkwi przyczyna.
Tutaj nie ma sensu dawać żadnych rad. Nie na sensu komentować nic, bo jak ja skomentuje że widzę kreskę na teście to jedna użytkowniczka forum, która czepia się wszystkiego co napiszę od ponad dwóch lat ZA KAŻDYM RAZEM odpowiada na wszystko i ostatnim razem stwierdziła, że ja nie umiem robić testów, autorka posta tez nie umie i on na pewno jest zalany i po co ja w ogóle robię testy.
Ja mówiłam, ze jestem po blokadzie hormonalnej, przed tym miałam robione wszystkie badania i lekarze kazali się wstrzymać po odstawieniu blokad kilka cykli ze względu na hiperowulacje i wysokie ryzyko ciąży mnogiej, niekoniecznie podwójnej. Na to otrzymałam odpowiedź, że zdrowa kobieta może mieć do dwóch cykli bezowulacyjnych 🤦‍♀️ Dobrze, że nie mówiłam, że te hiperowulacje to praktycznie w każdym cyklu, bo pewnie by mnie zdiagnozowały jako PCOS. Wcześniej się wydałam w niepotrzebne potyczki słowne z dziewczyna, która miała problem z tym, że inna dziewczyna zamiast słowa „seks” używała „przytulanek”. Cała ideologia, która została do tego dopisana to był po prostu hit.

reklama
Do góry