reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
😡😡😡 jeszcze lepiej
Źle przeczytałam wynik 1,99
Spokojnie, to nie jest zły wynik. Mam dobrego endokrynologa który mówił mi, że i z TSH 3 a nawet 4 można zajść w ciążę o ile nie ma innych problemów. Za granicą na za wysokie TSH nic nie dostają kobiety a mimo to są tak samo płodne. Ważne by ft3, ft4 były w normie. Ja w poprzedniej ciąży miałam TSH ponad 4 i zaszłam. 😉 dopiero w ciąży jak jest ponad 4 trzeba je zbić trochę ale czasami organizm sam to robi.

Dziewczyny, czy jak biorę antybiotyk na helikobakter, właściwie 3 różne i skutki oboczne tez są różne m.in. Prawdopodobnie ma zakażenie pochwy ( jako skutek uboczny antybiotyku) to cykl jest stracony ? Nawet nie ma co się starać ?

Spokojnie, to nie jest zły wynik. Mam dobrego endokrynologa który mówił mi, że i z TSH 3 a nawet 4 można zajść w ciążę o ile nie ma innych problemów. Za granicą na za wysokie TSH nic nie dostają kobiety a mimo to są tak samo płodne. Ważne by ft3, ft4 były w normie. Ja w poprzedniej ciąży miałam TSH ponad 4 i zaszłam. 😉 dopiero w ciąży jak jest ponad 4 trzeba je zbić trochę ale czasami organizm sam to robi.
W poniedziałek pójdę zrobić te nieszczęsne badania. U mnie w rodzinie wszyscy mają chorą tarczyce. Wiedziałam, że pewnie kiedyś ja tez będę to mieć, ale zawsze miałam niskie tsh i ft3 i ft4 w normie. Żałuję, że nie zrobiłam ich tez dzisiaj.
Mino wszystko wolę wykluczyć lub potwierdzić chorobę i zapiszę się na usg. Ciekawe jakie terminy...

Moja tez mówiła, że można, ale to jest wartość, która utrudnia i mogą być potem niespodzianki.

W poniedziałek pójdę zrobić te nieszczęsne badania. U mnie w rodzinie wszyscy mają chorą tarczyce. Wiedziałam, że pewnie kiedyś ja tez będę to mieć, ale zawsze miałam niskie tsh i ft3 i ft4 w normie. Żałuję, że nie zrobiłam ich tez dzisiaj.
Mino wszystko wolę wykluczyć lub potwierdzić chorobę i zapiszę się na usg. Ciekawe jakie terminy...
Samo TSH tez nic nie mówi, ważna jest korelacja wszystkich 5 wskaźników które wspomniałaś. Można mieć podwyższone TSH a wszystko inne książkowe i nie jest to problem. TsH tez skacze w zależności jaki.to dzień cyklu itp

reklama
Samo TSH tez nic nie mówi, ważna jest korelacja wszystkich 5 wskaźników które wspomniałaś. Można mieć podwyższone TSH a wszystko inne książkowe i nie jest to problem. TsH tez skacze w zależności jaki.to dzień cyklu itp
Dlatego właśnie mam zamiar w poniedziałek zrobić wszystkie i zobaczymy.
U mnie jest 29dc dzisiaj. Zawsze robiłam raczej na początku cyklu.

Do góry