reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
😡😡😡 jeszcze lepiej
Źle przeczytałam wynik 1,99
Spokojnie, to nie jest zły wynik. Mam dobrego endokrynologa który mówił mi, że i z TSH 3 a nawet 4 można zajść w ciążę o ile nie ma innych problemów. Za granicą na za wysokie TSH nic nie dostają kobiety a mimo to są tak samo płodne. Ważne by ft3, ft4 były w normie. Ja w poprzedniej ciąży miałam TSH ponad 4 i zaszłam. 😉 dopiero w ciąży jak jest ponad 4 trzeba je zbić trochę ale czasami organizm sam to robi.

Dziewczyny, czy jak biorę antybiotyk na helikobakter, właściwie 3 różne i skutki oboczne tez są różne m.in. Prawdopodobnie ma zakażenie pochwy ( jako skutek uboczny antybiotyku) to cykl jest stracony ? Nawet nie ma co się starać ?

Spokojnie, to nie jest zły wynik. Mam dobrego endokrynologa który mówił mi, że i z TSH 3 a nawet 4 można zajść w ciążę o ile nie ma innych problemów. Za granicą na za wysokie TSH nic nie dostają kobiety a mimo to są tak samo płodne. Ważne by ft3, ft4 były w normie. Ja w poprzedniej ciąży miałam TSH ponad 4 i zaszłam. 😉 dopiero w ciąży jak jest ponad 4 trzeba je zbić trochę ale czasami organizm sam to robi.
W poniedziałek pójdę zrobić te nieszczęsne badania. U mnie w rodzinie wszyscy mają chorą tarczyce. Wiedziałam, że pewnie kiedyś ja tez będę to mieć, ale zawsze miałam niskie tsh i ft3 i ft4 w normie. Żałuję, że nie zrobiłam ich tez dzisiaj.
Mino wszystko wolę wykluczyć lub potwierdzić chorobę i zapiszę się na usg. Ciekawe jakie terminy...

Moja tez mówiła, że można, ale to jest wartość, która utrudnia i mogą być potem niespodzianki.

W poniedziałek pójdę zrobić te nieszczęsne badania. U mnie w rodzinie wszyscy mają chorą tarczyce. Wiedziałam, że pewnie kiedyś ja tez będę to mieć, ale zawsze miałam niskie tsh i ft3 i ft4 w normie. Żałuję, że nie zrobiłam ich tez dzisiaj.
Mino wszystko wolę wykluczyć lub potwierdzić chorobę i zapiszę się na usg. Ciekawe jakie terminy...
Samo TSH tez nic nie mówi, ważna jest korelacja wszystkich 5 wskaźników które wspomniałaś. Można mieć podwyższone TSH a wszystko inne książkowe i nie jest to problem. TsH tez skacze w zależności jaki.to dzień cyklu itp

reklama
Samo TSH tez nic nie mówi, ważna jest korelacja wszystkich 5 wskaźników które wspomniałaś. Można mieć podwyższone TSH a wszystko inne książkowe i nie jest to problem. TsH tez skacze w zależności jaki.to dzień cyklu itp
Dlatego właśnie mam zamiar w poniedziałek zrobić wszystkie i zobaczymy.
U mnie jest 29dc dzisiaj. Zawsze robiłam raczej na początku cyklu.

Do góry