U
użytkowniczka Co
Gość
jeszcze lepiej
Źle przeczytałam wynik 1,99
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spokojnie, to nie jest zły wynik. Mam dobrego endokrynologa który mówił mi, że i z TSH 3 a nawet 4 można zajść w ciążę o ile nie ma innych problemów. Za granicą na za wysokie TSH nic nie dostają kobiety a mimo to są tak samo płodne. Ważne by ft3, ft4 były w normie. Ja w poprzedniej ciąży miałam TSH ponad 4 i zaszłam. dopiero w ciąży jak jest ponad 4 trzeba je zbić trochę ale czasami organizm sam to robi.jeszcze lepiej
Moja endo mówi, ze maksymalna granica przy planach macierzyńskich to 2,5. Ja mam 1,9 i powiedziała, ze jest ok i można śmiało działać. Idealnie jak jest 1,5, ale tsh nie jest wartością stałą i należy kontrolować.Czyli to źle?
W poniedziałek pójdę zrobić te nieszczęsne badania. U mnie w rodzinie wszyscy mają chorą tarczyce. Wiedziałam, że pewnie kiedyś ja tez będę to mieć, ale zawsze miałam niskie tsh i ft3 i ft4 w normie. Żałuję, że nie zrobiłam ich tez dzisiaj.Spokojnie, to nie jest zły wynik. Mam dobrego endokrynologa który mówił mi, że i z TSH 3 a nawet 4 można zajść w ciążę o ile nie ma innych problemów. Za granicą na za wysokie TSH nic nie dostają kobiety a mimo to są tak samo płodne. Ważne by ft3, ft4 były w normie. Ja w poprzedniej ciąży miałam TSH ponad 4 i zaszłam. dopiero w ciąży jak jest ponad 4 trzeba je zbić trochę ale czasami organizm sam to robi.
Moja tez mówiła, że można, ale to jest wartość, która utrudnia i mogą być potem niespodzianki.Spokojnie, to nie jest zły wynik. Mam dobrego endokrynologa który mówił mi, że i z TSH 3 a nawet 4 można zajść w ciążę o ile nie ma innych problemów. Za granicą na za wysokie TSH nic nie dostają kobiety a mimo to są tak samo płodne. Ważne by ft3, ft4 były w normie. Ja w poprzedniej ciąży miałam TSH ponad 4 i zaszłam. dopiero w ciąży jak jest ponad 4 trzeba je zbić trochę ale czasami organizm sam to robi.
Ja i tak bym się starała, a może się uda?Dziewczyny, czy jak biorę antybiotyk na helikobakter, właściwie 3 różne i skutki oboczne tez są różne m.in. Prawdopodobnie ma zakażenie pochwy to cykl jest stracony ? Nawet nie ma co się starać ?
Ja to nie mam złudzeń już, ze sie uda ale tez ciężko marnować szanse. Po nowym roku przywitam sie na staraczkach 2022Ja i tak bym się starała, a może się uda?
Samo TSH tez nic nie mówi, ważna jest korelacja wszystkich 5 wskaźników które wspomniałaś. Można mieć podwyższone TSH a wszystko inne książkowe i nie jest to problem. TsH tez skacze w zależności jaki.to dzień cyklu itpW poniedziałek pójdę zrobić te nieszczęsne badania. U mnie w rodzinie wszyscy mają chorą tarczyce. Wiedziałam, że pewnie kiedyś ja tez będę to mieć, ale zawsze miałam niskie tsh i ft3 i ft4 w normie. Żałuję, że nie zrobiłam ich tez dzisiaj.
Mino wszystko wolę wykluczyć lub potwierdzić chorobę i zapiszę się na usg. Ciekawe jakie terminy...
Dlatego właśnie mam zamiar w poniedziałek zrobić wszystkie i zobaczymy.Samo TSH tez nic nie mówi, ważna jest korelacja wszystkich 5 wskaźników które wspomniałaś. Można mieć podwyższone TSH a wszystko inne książkowe i nie jest to problem. TsH tez skacze w zależności jaki.to dzień cyklu itp