reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
@Lebkuchen_mum przypominam że ja wyłapałam ciążę z beta hcg 2.2 a po 4.8 h 7.7 więc Twoje <5 może się po 48h zamienić w 9 lub więcej 😁 Tego Ci życzę ! Ja wtedy wiedziałam że jestem w ciąży bo zawsze mi pisali <0.100 a tu nagle 2.2. Tak wiem że >5 jest ciąża wg laboratorium diagnostyki 😉 a wg lekarzy >20 .
Co do testów owulacyjnych nie wiem od czego to zależy ale mi w ciąży (początki) wychodziły z pikiem czyli dwie mocne krechy cały czaa. Miałam ich sporo i sobie sikalam dla rozrywki bo i tak by się przeterminowaly do kolejnych starań.

Dziewczyny nawet nie wiecie z jakim wzruszeniem czytam o Waszych 2 kreseczkach ❤️ to musi być fantastyczne uczucie …
Ja jutro wg obliczeń 1 dzień okresu i akurat jutro wizyta u gina. Zastanawiam się w sumie czy w ogóle się testować bo tak jak tydzień temu miałam masakrę- ból piersi i objawy jelitowe, tak teraz zupełne zero. Chyba boje się znowu tej śnieżnej bieli… i tego co powie lekarz, a raczej na jakie pierwsze badania mnie skieruje 😓 i ryczeć mi się na to wszystko chce, jak zawsze zreszta przed @ 😣 trzymajcie kciuki proszę…

A ja mam pytanie z innej beczki - do dziewczyny które już były w ciąży- na jakim etapie powiedziałyście swoim partnerom o ciąży? I w jaki sposób? Zaraz po teście czy robiłyście betę dla potwierdzenia albo wogole dopiero po wizycie u lekarza ? Przygotowywalyscie coś specjalnego ? Czy tak po prostu? 😁

A ja mam pytanie z innej beczki - do dziewczyny które już były w ciąży- na jakim etapie powiedziałyście swoim partnerom o ciąży? I w jaki sposób? Zaraz po teście czy robiłyście betę dla potwierdzenia albo wogole dopiero po wizycie u lekarza ? Przygotowywalyscie coś specjalnego ? Czy tak po prostu? 😁
Ja po teście poszłam od razu na betę (nie wierzyłam w test bo gin powiedziała że w tym cyklu nie ma owulacji) i po wyniku tego samego dnia mu powiedzialam 🙂 żadnych fajerwerek nie szykowałam - tak normalnie w sumie sama byłam w szoku 😁

Po teście do niego zadzwoniłam. W obu ciążach.

Rozumiem oczywiście, tylko nie wiem czy nawet przy becie 5 byłyby objawy ciąży
Powiem jeszcze raz bo widze ze trzeba kilka razy
Przy 1 i 2 czulam objawy zagniezdzenia (przed jakakolwiek pozytywna beta).
Mialam bole podbrzusza, okropnie bolała mnie pachwina, kłucia w pochwie i pulsacje jajników także tak można czuć ciążę przed pozytywną betą ale nie są to objawy ciążowe a implantacyjne! 🙂

Rety zrobiła się tutaj tak toksyczna atmosfera a przynajmniej względem mnie, że podziękuję za udział.
Tylko jak to przeżyje mój idol troll...przykre. 😉
Może wpadnę z wynikiem końcem tygodnia...ciao 🤗

Edit. według lekarza bardzo prawdopodobne, że coś z tego będzie. Miałam spore bóle brzucha i miałam wizytę na cito 😘😘

reklama
Rety zrobiła się tutaj tak toksyczna atmosfera a przynajmniej względem mnie, że podziękuję za udział.
Tylko jak to przeżyje mój idol troll...przykre. 😉
Może wpadnę z wynikiem końcem tygodnia...ciao 🤗
kochana, a nie uważasz ze trochę za emocjonalnie reagujesz? Nikt nic złego Ci nie powiedział :)

Do góry