reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Cześć dziewczyny :) podczytuje Was już jakiś czas i postanowiłam, ze ja i dołączę jeśli można ;) . Tak wiec mam 29 lat , staramy się o 1 dziecko z tym ze rok temu udało Nam się za pierwszym razem niestety w 12 tyg serduszko przestało bić.. w czerwcu biochemiczna No i od tej pory cisza , moje badania podstawowe jakie lekarz uważał żebym zrobiła wyszły dobrze.. aktualnie jestem dziś 8 dpo i raczej nic z tego nie będzie 😭
Głowa do góry ! Jest jeszcze dużo czasu żeby coś z tego było, trzymam kciuki ❤️

Wiesz co ogólnie wszystkie badania jak byłam w ciazy były super ale wyszła wada genetyczna dziecka - triploidia . No i lekarz nie robił żadnej innej diagnostyki to było w marcu , w czerwcu biochem i to był znów nasz pierwszy cykl starań po stracie - wtedy gin uznał ze zrobi podstawowe tylko czyli wiem ze cytologia , zespol antyfosfolipidowy, i pare jeszcze innych ale już teraz dokładnie nie pamietam .. No i powiedział ze wszystko w porządku i mamy się starać dalej a jeśli do roku nie wyjdzie to się weźmiemy za męża…. I powiem szczerze to jest Nasz 5 cs i czuje ze nic z tego znów nie wyszło..
Wady genetyczne się zdarzają, biochemy też... Chociaż to boli to trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Tym bardziej, że badania ok 🙂🧡

Ostatnia edycja:
Zawsze mialam tam <1.2 czyli mimo ze teraz mam <5 oznacza ze nic sie nie dzieje? Mi sie wydaje ze jednak wyglada to inaczej

Kiedyś mogły byc inne urządzenia w tym laboratorium i inne miary, nie powinnaś się sugerować tym, że kiedyś miałaś inny wynik i co innego oznaczał. Teraz wynik <5 oznacza póki co wynik negatywny. Powinnaś mieć widełki na tych badaniach gdzieś poniżej z oznaczeniami.

Aczkolwiek trzymam kciuki za inny wynik za kilka dni 👍

Dziękuję🥰 Znowu mnie boli brzuch, piersi też😅
Mnie w ciazy zaczęły bolec piersi 8 dpo a to był cykl gdzie sama stwierdziłam ze owulacji nie miałam 😂 później 9 dpo jeszcze mocniej zaczęły bolec i mowie do męża ze kurde coś mnie bolą te cycki jeszcze bardziej.. a on - może w ciazy jesteś ? A ja do niego - coś Ty ja nawet owulacji nie miałam w tym miesiącu 😂 zrobiłam test 10 dpo tylko dlatego ze był sylwester i w razie co to nie będę pic , okazało się ze 2 kreseczki 😍, ahh wtedy to na luzie się podchodziło do tego , wtedy nawet nie wiedziałam co to jest beta .. a teraz… masakra 🙈

Ps. Przypuszczałam ze mogę mieć owulacje tego danego dnia bo mam bardzo regularne cykle i zawsze dużo sluzu a akurat w tamtym miesiącu zero sluzu i mówię a to pewnie cykl bezowulacyjny 🤣🤣

reklama
BF1069C0-8ACD-4120-91FF-DA6AD409A6BB.png
7 dzień po owulacji, słaby wynik?

Do góry