reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Mi się utrzymywał 3 dni.
Może się utrzymywać do okresu i nic to nie oznacza.
A jak chodzi o pozytywne testy owu w ciąży to wychodzą pozytywne przy wysokim poziomie beta hcg.
No właśnie wszędzie piszą, że LH krzyżuje się w testach z bhcg i stąd pozytywy w testach owulacyjnych w ciąży. A przecież LH odpowiada za podtrzymanie ciąży na jej wczesnym etapie, więc to chyba naturalne, że we wczesnej ciąży będą pozytywne, nawet gdyby nie brać pod uwagę bety, prawda?

No właśnie wszędzie piszą, że LH krzyżuje się w testach z bhcg i stąd pozytywy w testach owulacyjnych w ciąży. A przecież LH odpowiada za podtrzymanie ciąży na jej wczesnym etapie, więc to chyba naturalne, że we wczesnej ciąży będą pozytywne, nawet gdyby nie brać pod uwagę bety, prawda?
Robiłam testy owulacyjne przez cały cykl starając się o syna i pozytywne były dopiero przy becie ponad 20 tysięcy, tydzień po spodziewanej miesiączce.
Nie mogę wstawić zdjęcia, bo forum twierdzi, że plik jest za duży, a chciałam ci pokazać.
Wiec nie będzie pozytywny we wczesnej ciąży chyba, że masz jakieś super wysokie beta hcg

Robiłam testy owulacyjne przez cały cykl starając się o syna i pozytywne były dopiero przy becie ponad 20 tysięcy, tydzień po spodziewanej miesiączce.
Nie mogę wstawić zdjęcia, bo forum twierdzi, że plik jest za duży, a chciałam ci pokazać.
O widzisz, to ciekawe, dzięki! 🙂 bo czytałam, że w ciąży zawsze wychodzą pozytywne (oczywiście jej nie wykrywają 😉), ale chyba jednak to nie do końca prawda.

O widzisz, to ciekawe, dzięki! 🙂
Ja miałam dość wysokie na początku, patrząc na to, że dziewczyny w dniu miesiączki mają hcg po np. 40-50. U mnie było prawie 300 dzień przed spodziewaną miesiączką i 2 tysiące dzień po i na teście owulacyjnym była ledwo widoczna kreska.
Dlatego nie warto polegać na testach owulacyjnych przy wyłapywaniu ciąży na wczesnym etapie.

Ja miałam dość wysokie na początku, patrząc na to, że dziewczyny w dniu miesiączki mają hcg po np. 40-50. U mnie było prawie 300 dzień przed spodziewaną miesiączką i 2 tysiące dzień po i na teście owulacyjnym była ledwo widoczna kreska.
Dlatego nie warto polegać na testach owulacyjnych przy wyłapywaniu ciąży na wczesnym etapie.
Właśnie to mam na myśli. Wydaje mi się, że o ile w ogóle, to bardziej na pozytywy wpływa jednak wysokie LH (podtrzymanie ciąży na początku) niż beta.

reklama
A swoją drogą to faktycznie imponująca beta😄 w pierwszej ciąży miałam 48 chyba dzień po terminie @, ale też nie analizowałam tego wtedy 😉 padło hasło "robimy!" i za 3 tygodnie były dwie kreski 😄 ach, to były czasy... 😄😄😄

Do góry