reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Dziewczyny po ratujcie bo jednak uświadomiłam sobie, że jestem blondynka i w te liczenie dni cyklu to ja nie umiem 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Jeżeli pik był 21.11 to owulacja mogła być 22-23.11? Dziś 04.12 który to dzien dpo?
Powiem ci, że niby się mówi że po piku owu jest 24-48h ale ja jestem pewna że miałam w dniu pika i że tak mam zwykle. Juz nieraz czytalam jak dziewczyny pisaly przy potwierdzeniu monitoringiem ze mialy w ten sam dzien owulacje albo nawet dzien przed pikiem takze to jest takie plus minus. Musisz dodac 2 dni w tą czy w tamtą. Ja liczę od pika bo wtedy czulam straszny bol jajnika. No i wczoraj progesteronem potwierdzilam

Dziewczyny po ratujcie bo jednak uświadomiłam sobie, że jestem blondynka i w te liczenie dni cyklu to ja nie umiem 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Jeżeli pik był 21.11 to owulacja mogła być 22-23.11? Dziś 04.12 który to dzien dpo?

Przyjmuje się, że owulacja występuje 24-36h po piku więc tak pewnie 22-24.11
Natomiast kojarzę, że są dziewczyny które miały nawet w przeciągu 6h owu po piku więc tak naprawdę nie wiadomo. Licząc od 24.11 wpadał by dzisiaj 10dpo
A od 21.11 - 13dpo -> ogólnie test możesz spróbować zrobić, ale jak dla mnie nie przekreśla to tego, że tej ciąży nie ma. W ogóle dla mnie dopóki nie ma okresu ciąża zawsze jest możliwa :D

Ja póki co mam dzień lenia. Mój zajmuje się małym a ja ide się zdrzemnąć bo ten brzuch cały czas ćmi 😮‍💨 później trzeba ogarnąć dom i coś przygotować na jutro bo będziemy mieli gości 😀 pewnie i tak się nasyfi tak, że trzeba będzie znowu z rana sprzątać 😂

Natomiast kojarzę, że są dziewczyny które miały nawet w przeciągu 6h owu po piku więc tak naprawdę nie wiadomo. Licząc od 24.11 wpadał by dzisiaj 10dpo
A od 21.11 - 13dpo -> ogólnie test możesz spróbować zrobić, ale jak dla mnie nie przekreśla to tego, że tej ciąży nie ma. W ogóle dla mnie dopóki nie ma okresu ciąża zawsze jest możliwa :D
Dziękuję
Dziękuję Ci bardzo!! 🙂 Ja się pogubiłam w tych wszystkich wyliczeniach. Zrobiłam dziś... Biel... I chyba się wstrzymam z tym wszystkim do 8.12. Będzie ciężko z moją cierpliwościa ale chyba skończyła mi się tolerancja na tą biel i zaczyna mnie przybijać trochę. Z tym okresem to ja jestem skomplikowanym przypadkiem. 🤦🏼‍♀️ Ale ten cykl jest taki innym niz poprzednie i narobiłam siebie chyba niepotrzebnych nadziei na cokolwiek ☹️

reklama
Ja póki co mam dzień lenia. Mój zajmuje się małym a ja ide się zdrzemnąć bo ten brzuch cały czas ćmi 😮‍💨 później trzeba ogarnąć dom i coś przygotować na jutro bo będziemy mieli gości 😀 pewnie i tak się nasyfi tak, że trzeba będzie znowu z rana sprzątać 😂
U mnie porządek po sprzątaniu to rzecz względna 🤣 Wchodzi mały kawaler na parkiet +stary i zastanawiam się po co wgl ja sprzątam w tym domu 🤦🏼‍♀️😅

Do góry