reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Dziewczyny wychodzilam dzis z pracy i przytrzasnelam palca. Myslalam, że sie zesr*m. Jak wrocilam do domu to jeszcze rozmawialam z mama na kamerce i synek uderzyl noga w moja reke, telefon mi spadl na tego paznokcia. Co za ból. Płakałam 20 minut. Moj mi mowi " wina sie napij na ból" 😆🤣 wczoraj napilam sie 4 łyki na odstresowanie i....poszłam spać 😂 odkąd zaszlam w ciaze w marcu 2020 roku to wypilam moze z kilka lyków piwa tylko od mojego więc łyk wina i mnie rozkłada 🙈
To dzisiaj Beedziesz miała wspaniały wieczór, na fazie 😂 ale ja mam tak samo, nie pije alkoholu prawie wcale, więc też szybko mnie sieka..

reklama
Bardzo ciężka aura, dla mnie to forum jest przede wszystkim by się wspierać i mieć kontakt z osobami które są w podobnej sytuacji i rozumieją nasze emocje. A informacje też, ale do samych informacji to służą artykuły, które się tylko czyta.

A więc jestem Magda, lat 29, mąż 31. 10 lat się nie zabezpieczamy, od 6 zajęliśmy się problemem na poważnie. W 2016 roku zaszłam w ciążę akurat wtedy gdy podjęliśmy decyzję o wizycie w klinice, ale tak wtedy nie dojechaliśmy. Nam trochę utrudnia wszystko praca wyjazdową za granicę mojego męża. W 7 tyg byłam na wizycie biło serduszko, gdy poszłam na następną w 12 tc okazało się że serce nie bije. Rozpacz okropna. W szpitalu wywoływali mi poród i do tego łyżeczkowanie. Ale to dzięki lekarzowi jednemu który w trakcie podawania narkozy krzyknął ze jestem młodą, bo Pani doktor mi na siłę by otworzyła szyjkę, i nie miałabym już nigdy szansy donosić ciąży. W 2017 roku byliśmy w klinice, słabe nasienie męża. Mąż brał leki, ale lekarz powiedział że wątpi że da się poprawić, bo jest uszkodzony nabłonek, mąż ma wysokie lh i fsh. Ja mam niewielkie problemy z prolaktyna. Potem zrobiliśmy sobie rozerwę, nadszedł kryzys, myślałam że się w głowie blokuję, bo przecież raz się udało. Tydzień temu znowu pojechaliśmy do kliniki. Okazało się że mam trochę niskie amh, ale ja dostałam pierwszej miesiączki w wieku 9 lat, to podejrzewałam że może tak być, ale straszny to był cios. Lekarz powiedział że mam zrobić hsg i lecimy z inseminacja. Bo mąż nie ma tragedii i jeśli chodzi o naturalne starania to owszem jest w stanie zapłodnić ale raz na kilka lat. Oczywiście bierzemy też pod uwagę in vitro
Jeśli chodzi o prolaktynę to chasteberry fruit ze swansona. Jest to niepokalanek i pomoże ci ją obniżyć. Na lepszą jakość nasienia i komórek jajowych koenzym q10 a najlepiej w formie ubichinol bo lepiej się wchłania. Z diety wyrzucić całkowicie cukier i przetwory z białej mąki. Widziałam już dziewczyny, które zachodziły przy takim ahm, że nie było na to na prawdę szans,no może 0.01% i jakimś cudem się udało także nie poddawajcie się. In vitro w takiej sytuacji jest dobrą sprawą ale w polsce jak wiadomo bardzo drogą, wiem że w czechach jest sporo taniej 🙂

Jeśli chodzi o prolaktynę to chasteberry fruit ze swansona. Jest to niepokalanek i pomoże ci ją obniżyć. Na lepszą jakość nasienia i komórek jajowych koenzym q10 a najlepiej w formie ubichinol bo lepiej się wchłania. Z diety wyrzucić całkowicie cukier i przetwory z białej mąki. Widziałam już dziewczyny, które zachodziły przy takim ahm, że nie było na to na prawdę szans,no może 0.01% i jakimś cudem się udało także nie poddawajcie się. In vitro w takiej sytuacji jest dobrą sprawą ale w polsce jak wiadomo bardzo drogą, wiem że w czechach jest sporo taniej 🙂
Też słyszałam o tych Czechach, może jakbym mieszkała w tamtym rejonach, ale ja jestem z nad morza prawie że, więc daleka droga. Mój mąż jest nastawiony, że zarobi za granicą ile trzeba, a dziecko będziemy mieć. A że tyle lat się nie udawało, my już nie chcemy czekać na naturalny cud, z naszym szczęściem to go nie doświadczymy. Zobaczymy co przyniosą na IUI

Też słyszałam o tych Czechach, może jakbym mieszkała w tamtym rejonach, ale ja jestem z nad morza prawie że, więc daleka droga. Mój mąż jest nastawiony, że zarobi za granicą ile trzeba, a dziecko będziemy mieć. A że tyle lat się nie udawało, my już nie chcemy czekać na naturalny cud, z naszym szczęściem to go nie doświadczymy. Zobaczymy co przyniosą na IUI
Szczerze ci powiem, szkoda marnować kasy na inseminację. Szanse na zajście są niewiele większe jak naturalnie. A przynajmniej siedząc dzień w dzień i czytając posry na wielu grupach doszłam właśnie do takiego wniosku 😕

Szczerze ci powiem, szkoda marnować kasy na inseminację. Szanse na zajście są niewiele większe jak naturalnie. A przynajmniej siedząc dzień w dzień i czytając posry na wielu grupach doszłam właśnie do takiego wniosku 😕
No powiem Ci ze właśnie też mam z tym tematem wątpliwości, czy jest sens czy do on vitro od razu nie podejść.. Miałam się pytać, czy jest ktoś po udanej, a pewbie to jest jak loteria.

No powiem Ci ze właśnie też mam z tym tematem wątpliwości, czy jest sens czy do on vitro od razu nie podejść.. Miałam się pytać, czy jest ktoś po udanej, a pewbie to jest jak loteria.
Może akurat będziecie tą szczęśliwą parą, którym się uda po iui za 1 podejściem 😊 wiesz jest też tak, że jak nie zaryzykujesz to się nie dlwiesz. Po in vitro generalnie też nie masz 100% pewności, że się uda. Osobiście odłożyłabym na in vitro i nie próbowała iui zwłaszcza po tak długich nie owocnych staraniach ale to tylko moja opinia, nie że namawiam czy coś 🙂 nie każdy też ma możliwość odłożenia takich pieniędzy więc to też jest kolejna sprawa. W ogóle ciężki to jest temat, bardzo ciężka decyzja 🙁

Może akurat będziecie tą szczęśliwą parą, którym się uda po iui za 1 podejściem 😊 wiesz jest też tak, że jak nie zaryzykujesz to się nie dlwiesz. Po in vitro generalnie też nie masz 100% pewności, że się uda. Osobiście odłożyłabym na in vitro i nie próbowała iui zwłaszcza po tak długich nie owocnych staraniach ale to tylko moja opinia, nie że namawiam czy coś 🙂 nie każdy też ma możliwość odłożenia takich pieniędzy więc to też jest kolejna sprawa. W ogóle ciężki to jest temat, bardzo ciężka decyzja 🙁
Dla mnie to najgorsze jest ze większość ludzi, których się nad tym zastanawia to ogranicAja pienaidze. Niby nasze a państwo tka by chciało więcej dzieci, widać że problem Niepłodności jest coraz większy to zamiast pomagać w tym, to jeszcze kłody pod nogi rzucają. Powinno być jak we Francji, tam każdemu się należy 4 inseminacje i in vitro i jest to za darmo.

Cześć dziewczyny, u mnie dziś 3 dzień cyklu. Karmienie małej piersią zakończyłam w połowie sierpnia. Mimo karmienia cykle miałam w porządku, tzn mniej więcej to co teraz czyli 34/36 dni. Owu teraz było w 18. Chyba za wcześnie wystartowaliśmy do starań bo niestety nic nie wyszło. Przytulanki w dzień pozytywnego testu i dzień po. Teraz trochę opóźnimy i zobaczymy co wyjdzie🙂
U mnie też 3 ale jeszcze karmię i zobaczymy jak się to ułoży :)

reklama
Dla mnie to najgorsze jest ze większość ludzi, których się nad tym zastanawia to ogranicAja pienaidze. Niby nasze a państwo tka by chciało więcej dzieci, widać że problem Niepłodności jest coraz większy to zamiast pomagać w tym, to jeszcze kłody pod nogi rzucają. Powinno być jak we Francji, tam każdemu się należy 4 inseminacje i in vitro i jest to za darmo.
Wiesz polska to sami święci...in vitro nie jest po katolicku 🙄

Do góry