reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Wi
Na zdjęciu gorzej widać bo ona na początku była ciemniejsza a teraz już bladzioch ale test to 20 (wczoraj 10) i dzisiaj kolejny mocz po wypiciu 3 szklanek wody (muszę do pobrania krwi bo inaczej nie pobiorą 😂)
Dać kreseczkę a pinki zazwyczaj nie wychodzą jakoś mocno🙂. Ja teraz dostałam w aptece test do diagnostyki invitro 10 z główką dzidzia na ręce i naprawdę świetnie się sprawdził. Nie polecam baby waya ani takiego dziwnego ciemnego w dodatkowej folii nazwy nie pamięta m

reklama
Patrzcie. Ta sama sytuacja co u mnie w tamtym cyklu. (Choć kto wie może i zawsze tak mam ale 1 raz potwierdzone monitoringiem). Owulacja przed dzień pozytywnego testu owulacyjnego. Miałam identyko. Owulacja potwierdzona przez ginekologa a testy pozytywne dopiero na drugi dzień wieczorem. Także ja chyba muszę wcześniej testować bo nie wiadomo kiedy tak na prawde...

Załączniki

• Screenshot_20211122-095637_Facebook.jpg
    Screenshot_20211122-095637_Facebook.jpg
    278,7 KB · Wyświetleń: 75
Patrzcie. Ta sama sytuacja co u mnie w tamtym cyklu. (Choć kto wie może i zawsze tak mam ale 1 raz potwierdzone monitoringiem). Owulacja przed dzień pozytywnego testu owulacyjnego. Miałam identyko. Owulacja potwierdzona przez ginekologa a testy pozytywne dopiero na drugi dzień wieczorem. Także ja chyba muszę wcześniej testować bo nie wiadomo kiedy tak na prawde...
To dziwne biorąc pod uwagę ze LH wywołuje pęknięcie pęcherzyka a nie na odwrót. Można to wytłumaczyć jedynie bardzo szybkim peakiem (czyli Np Ty testujesz o 7 a peak będzie o 9) i bardzo szybkiej owulacji po peaku. W moczu LH utrzymuje się dłużej stad test mógłby dać wynik opóźniony. W takiej sytuacji testowałabym z 3-4 razy dziennie w okolicach owu by faktycznie wyłapać peak.

U mnie pojawiło się plamienie, więc pewnie @ się rozkręci. Nie będę robić bety zwłaszcza, że zrobiłam jeszcze jeden test i biel aż biła po oczach. Macie doświadczenie z Facelle słupkowym? Bo to na nim wyszedł mi taki różowy cień w sobotę. I tym samym mam dokładnie taki sam cykl jak ostatnio, 23 dni i pozytywny test przed @.

To dziwne biorąc pod uwagę ze LH wywołuje pęknięcie pęcherzyka a nie na odwrót. Można to wytłumaczyć jedynie bardzo szybkim peakiem (czyli Np Ty testujesz o 7 a peak będzie o 9) i bardzo szybkiej owulacji po peaku. W moczu LH utrzymuje się dłużej stad test mógłby dać wynik opóźniony. W takiej sytuacji testowałabym z 3-4 razy dziennie w okolicach owu by faktycznie wyłapać peak.
Testuje 4 razy dziennie. Wtedy test zrobiłam w sobote o 22 (negatyw), w niedziele o 8 rano (negatyw), o 9.30 potwierdzenie monitoringiem, że jest owulacja, w ten sam dzień jeszcze 2 testy (negatywy), na drugi dzień czyli poniedziałek rano i w południe negatyw a dopiero wieczorem mocny bordowy pik który utrzymywał się jeszcze przez następny dzień. Nie ma opcji, że nie wylapałabym pozytywu.

U mnie pojawiło się plamienie, więc pewnie @ się rozkręci. Nie będę robić bety zwłaszcza, że zrobiłam jeszcze jeden test i biel aż biła po oczach. Macie doświadczenie z Facelle słupkowym? Bo to na nim wyszedł mi taki różowy cień w sobotę. I tym samym mam dokładnie taki sam cykl jak ostatnio, 23 dni i pozytywny test przed @.
Ja dzisiaj testowałam rano, ale biel niestety 🙄 Czekam zatem na okres, dziś powinnam dostać, póki co cisza.

reklama

Ostatnio szukałam sobie czy jest gdzieś jakiś ranking testów. Ale nie ma. Generalnie nic pewnego niestety. Ale z moich poszukiwań wynika, że najlepiej sprawdza się pink super czuły strumieniowy

Do góry