reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Wi
Na zdjęciu gorzej widać bo ona na początku była ciemniejsza a teraz już bladzioch ale test to 20 (wczoraj 10) i dzisiaj kolejny mocz po wypiciu 3 szklanek wody (muszę do pobrania krwi bo inaczej nie pobiorą 😂)
Dać kreseczkę a pinki zazwyczaj nie wychodzą jakoś mocno🙂. Ja teraz dostałam w aptece test do diagnostyki invitro 10 z główką dzidzia na ręce i naprawdę świetnie się sprawdził. Nie polecam baby waya ani takiego dziwnego ciemnego w dodatkowej folii nazwy nie pamięta m

reklama
Patrzcie. Ta sama sytuacja co u mnie w tamtym cyklu. (Choć kto wie może i zawsze tak mam ale 1 raz potwierdzone monitoringiem). Owulacja przed dzień pozytywnego testu owulacyjnego. Miałam identyko. Owulacja potwierdzona przez ginekologa a testy pozytywne dopiero na drugi dzień wieczorem. Także ja chyba muszę wcześniej testować bo nie wiadomo kiedy tak na prawde...

Załączniki

• Screenshot_20211122-095637_Facebook.jpg
    Screenshot_20211122-095637_Facebook.jpg
    278,7 KB · Wyświetleń: 78
Patrzcie. Ta sama sytuacja co u mnie w tamtym cyklu. (Choć kto wie może i zawsze tak mam ale 1 raz potwierdzone monitoringiem). Owulacja przed dzień pozytywnego testu owulacyjnego. Miałam identyko. Owulacja potwierdzona przez ginekologa a testy pozytywne dopiero na drugi dzień wieczorem. Także ja chyba muszę wcześniej testować bo nie wiadomo kiedy tak na prawde...
To dziwne biorąc pod uwagę ze LH wywołuje pęknięcie pęcherzyka a nie na odwrót. Można to wytłumaczyć jedynie bardzo szybkim peakiem (czyli Np Ty testujesz o 7 a peak będzie o 9) i bardzo szybkiej owulacji po peaku. W moczu LH utrzymuje się dłużej stad test mógłby dać wynik opóźniony. W takiej sytuacji testowałabym z 3-4 razy dziennie w okolicach owu by faktycznie wyłapać peak.

U mnie pojawiło się plamienie, więc pewnie @ się rozkręci. Nie będę robić bety zwłaszcza, że zrobiłam jeszcze jeden test i biel aż biła po oczach. Macie doświadczenie z Facelle słupkowym? Bo to na nim wyszedł mi taki różowy cień w sobotę. I tym samym mam dokładnie taki sam cykl jak ostatnio, 23 dni i pozytywny test przed @.

To dziwne biorąc pod uwagę ze LH wywołuje pęknięcie pęcherzyka a nie na odwrót. Można to wytłumaczyć jedynie bardzo szybkim peakiem (czyli Np Ty testujesz o 7 a peak będzie o 9) i bardzo szybkiej owulacji po peaku. W moczu LH utrzymuje się dłużej stad test mógłby dać wynik opóźniony. W takiej sytuacji testowałabym z 3-4 razy dziennie w okolicach owu by faktycznie wyłapać peak.
Testuje 4 razy dziennie. Wtedy test zrobiłam w sobote o 22 (negatyw), w niedziele o 8 rano (negatyw), o 9.30 potwierdzenie monitoringiem, że jest owulacja, w ten sam dzień jeszcze 2 testy (negatywy), na drugi dzień czyli poniedziałek rano i w południe negatyw a dopiero wieczorem mocny bordowy pik który utrzymywał się jeszcze przez następny dzień. Nie ma opcji, że nie wylapałabym pozytywu.

U mnie pojawiło się plamienie, więc pewnie @ się rozkręci. Nie będę robić bety zwłaszcza, że zrobiłam jeszcze jeden test i biel aż biła po oczach. Macie doświadczenie z Facelle słupkowym? Bo to na nim wyszedł mi taki różowy cień w sobotę. I tym samym mam dokładnie taki sam cykl jak ostatnio, 23 dni i pozytywny test przed @.
Ja dzisiaj testowałam rano, ale biel niestety 🙄 Czekam zatem na okres, dziś powinnam dostać, póki co cisza.

reklama

Ostatnio szukałam sobie czy jest gdzieś jakiś ranking testów. Ale nie ma. Generalnie nic pewnego niestety. Ale z moich poszukiwań wynika, że najlepiej sprawdza się pink super czuły strumieniowy

Do góry