reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

A u mnie dalej zabawa 38dc - temperatura cały czas podwyższona na tym samym poziomie, śluz płodny, szyjka nie wiem bo ja tego nie ogarniam, test ciążowy negatywny (czułość 25), test owulacyjny też (nadal taka sama lekka kreska od 23 dni :D )
U mnie dziś 10 dc od piątku pływam w śluzie płodnym i mam ledwo cień cienia na teście owu ale skoro lekarz wyznaczył inseminacje na środę to chyba blisko owu

reklama
Patrzcie. Ta sama sytuacja co u mnie w tamtym cyklu. (Choć kto wie może i zawsze tak mam ale 1 raz potwierdzone monitoringiem). Owulacja przed dzień pozytywnego testu owulacyjnego. Miałam identyko. Owulacja potwierdzona przez ginekologa a testy pozytywne dopiero na drugi dzień wieczorem. Także ja chyba muszę wcześniej testować bo nie wiadomo kiedy tak na prawde...
U mnie chyba podobna sytuacja w tym cyklu. Tyle ze ja testowałam raz dziennie wiec mogłam nie wyłapac piku i to przeoczyć....
Przestane chyba robic te testy...dodatkowy stres jak dla mnie...sama już nie wiem.

Hej,
Dziewczyny kiedy najwcześniej można zrobić betę? W poniedziałek mam drobny zabieg w znieczuleniu miejscowym. Wiem, że wykonuje się go również u kobiet w ciąży, ale zakładam, że ewentualna ciąża może mieć wpływ na dobór preparatu znieczulającego. Moje cykle trwają 28 dni ostatnia @ zaczęła się 4.11, a więc w dniu zabiegu będę w 26 dniu cyklu.

U mnie dziś bardzo dużo śluzu znowu zabarwionego na różowo a nawet były nitki krwi. Wydaje mi się, że winowajcą jest acard i nasilił moje plamienia okołowoulacyjne które czasem miewam ale...gdyby nie wciąż negatywne testy owulacyjne byłabum pewna, że dziś owulacja. Serio zgłupiałam...tylko czy taki śluz w dniach płodnych jest okej? Niby czytam, że tak ale przed porodem nigdy takich nie miałam...albo jest 2 opcja miałam ale nie widziałam bo się nie przygladałam i śluz był w środku przez moją sahare 😂 a teraz po acc optima i wiesiolku jest go masa i po prostu widzę na papierze. Zobaczymy czy coś zaowocuje czy nie...boje sie rozczarowania

Hej,
Dziewczyny kiedy najwcześniej można zrobić betę? W poniedziałek mam drobny zabieg w znieczuleniu miejscowym. Wiem, że wykonuje się go również u kobiet w ciąży, ale zakładam, że ewentualna ciąża może mieć wpływ na dobór preparatu znieczulającego. Moje cykle trwają 28 dni ostatnia @ zaczęła się 4.11, a więc w dniu zabiegu będę w 26 dniu cyklu.
Możesz i w 8 dpo ale negatywny nic nie znaczy, ja miałam np 11dpo negatywna beta a dopiero 12 pozytywna beta…

Bo jestem tym zmęczona. Męczy mnie to mierzenie wszystkiego i to że ***** to daje bo wiem, że nic nie wiem. Jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie to robimy przerwę do maja. I wiem, że w maju nie będę miała już tego ciśnienia, daje sobie ten 6 miesięcy na regenerację, przebadanie - a potem na spokojne starania bez patrzenia w kalendarz

reklama
Hej,

6 dni na zagnieżdżenie zarodka + 48h na wytworzenie odpowiedniego poziomu hcg więc w praktyce w 8dpo beta powinna już być wiarygodna o ile doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia na tym etapie. Bo równie dobrze może dojść po 12 dniach i wtedy w 8dpo będzie negatywy, ale już w 14dpo pozytyw

Do góry