reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Kurczę... Ja prawie 15 miesięcy. Moja koleżanka też 13 i jest w 12 tyg ciąży obecnie. Ale ona nie karmi już dłuższy czas piersią. I co organizm to inny. Trzymam kciuki za betę, żeby mimo wszystko się udało ✊
Po karmieniu to już luzik ale
KP potrafi trochę pokomplikowac plodnosc … ja mam np teraz właśnie krótkie fazy lutealne :(

Zrobiłam za to test, mniej czuły ale kreska jest wyraźniejsza niż wczoraj wiec wychodzę z założenia ze ta ciąża jest tylko zobaczymy czy się utrzyma przy tym krwawieniu, bo to wyglada jak zwykle lekkie krwawienie okresowe (ja zawsze miałam lekkie okresy), może to wczesne poronienie, urok wyłapywania ciąży tak wcześnie - chociaż dla mnie to że są owulacje i zachodzę łatwo i szybko to i tak dobra informacja, po prostu faza lutealna musi się wydłużyć.

Zrobiłam za to test, mniej czuły ale kreska jest wyraźniejsza niż wczoraj wiec wychodzę z założenia ze ta ciąża jest tylko zobaczymy czy się utrzyma przy tym krwawieniu, bo to wyglada jak zwykle lekkie krwawienie okresowe (ja zawsze miałam lekkie okresy), może to wczesne poronienie, urok wyłapywania ciąży tak wcześnie - chociaż dla mnie to że są owulacje i zachodzę łatwo i szybko to i tak dobra informacja, po prostu faza lutealna musi się wydłużyć.
Pokaż 😊

Na zdjęciu gorzej widać bo ona na początku była ciemniejsza a teraz już bladzioch ale test to 20 (wczoraj 10) i dzisiaj kolejny mocz po wypiciu 3 szklanek wody (muszę do pobrania krwi bo inaczej nie pobiorą 😂)

Załączniki

• 0128C1A6-720F-40A6-A2CF-0F3D2C182264.jpeg
    0128C1A6-720F-40A6-A2CF-0F3D2C182264.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 100
Na zdjęciu gorzej widać bo ona na początku była ciemniejsza a teraz już bladzioch ale test to 20 (wczoraj 10) i dzisiaj kolejny mocz po wypiciu 3 szklanek wody (muszę do pobrania krwi bo inaczej nie pobiorą 😂)
No widać widać 🙂
Byle nie biochemiczna bo niestety u mnie tak to wygladało dwukrotnie...
Do bety dorób progesteron wtedy będzie od razu jasne bo przy biochemie jak jest już krew to progesteron bardzo niski.

Kurczę... Ja prawie 15 miesięcy. Moja koleżanka też 13 i jest w 12 tyg ciąży obecnie. Ale ona nie karmi już dłuższy czas piersią. I co organizm to inny. Trzymam kciuki za betę, żeby mimo wszystko się udało ✊
Moja młodsza córeczka ma 18 miesięcy, skończyłam karmić w sierpniu. Pierwsze dwa cykle nic, za trzecim się udało. W sumie jak tak teraz myślę to przy drugiej ciąży było podobnie, zaszłam w ciążę jakoś trzy miesiące po odstawieniu też. Może organizm potrzebuje się wyregulować. Dodać że przy karmieniu cykle miałam takie same jak po i miesiączki też normalnie

Pojechałam na betę ale kolejka mnie odstraszyła 😂 godzina czekania
Pojadę wieczorem :)
Ja teraz wróciłam, naczekalam się ale cieszę się że już po. Czuję się okropnie od wczoraj. Zapalenie gardła, brzuch pobolewa trochę jak na okres ale chyba też jelitowke załapałam także super..... słaba jestem okropnie. Mam nadzieję że wszystko w porządku.

reklama
No widać widać 🙂
Byle nie biochemiczna bo niestety u mnie tak to wygladało dwukrotnie...
Do bety dorób progesteron wtedy będzie od razu jasne bo przy biochemie jak jest już krew to progesteron bardzo niski.
Wiesz ja wychodze z założenia ze takie wczesne poronienia są częste i niestety normalne więc na razie czekam naprawdę na luzie. Wiem ile zapłodnień kończy się np wadliwymi zarodkami które powinny zostać przez organizm usunięte i taka wczesna zakończona ciąża o ile nie zdarzy się kilka razy pod rząd nie jest kompletnie powodem do niepokoju - biologia tak działa.

Ale tak, badam i betę i progesteron żeby mieć wiedzę co i jak :)

Do góry