Luna88
Fanka BB :)
Przede wszystkim dużo zależy od testów owu tzn od ich czułości...z tych bardziej czułych polecam domowe laboratorium, albo testeo też mi się fajnie sprawdziły. Początkowo na nie narzekałam ale ja używam horien medical, na nich wychodzi mi kreska taka sama jak kontrolną lub odrobinę jaśniejsza bo są dużo mniej czułe, na innych robionych dla porównania kreskę miałam dużo intensywniejszą i grubsza niż kontrolna. Ale....podczas piku horien wybarwia się od razu, kilka sekund od zanurzenia i testowa jest tak samo widoczna jak kontrolna. Bez piku, wybarwia się nawet do 10 minut. Podają że od piku do owulacji przeważnie mija 24-36 godzin. Jest to termin orientacyjny...bo każda z nas ma ten czas naprawdę różny. Dodatkowo jak test owu jest pozytywny z moczu to trzeba pamiętać że pik we krwi wystąpił conajmniej kilka godzin wcześniej..... Trzeba brać też pod uwagę że w każdym cyklu proces pękania pęcherzyka może trwać dłużej lub krócejJa to według aplikacji powinnam mieć owulke wczoraj no i też to kłucie było ale to takie chwilowe 2 mocne uklucia i tyle po 21 zrobilam test owu ale kreska była juz jaśniejsza jak z rana. Przed siusialam troche bo piwko sobie pilam no i teraz tak sobie myślę jak to z tym pikiem jest. Czytalam juz w wielu postach że od pojawienia sie piku mija iles tam godzin do owulki wie któraś dokładnie co i jak?.ja to w ogóle na tych owulakach sie nie znam . Ten miesiąc miał być taki pierwszy porządny a tu sie okazuje że chyba na 3 się skończyło. Bo raczej wątpię żeby mogly jeszcze ściemniec i owulacja sie przesunela. Nie wiem juz sama