reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Hej dziewczyny, ja już na nogach, testowałam, 19dc, bielutko. Właśnie siedziałam myśląc o dzisiejszym USG piersi, na które się wybieram, gdy przeczytałam Twoją historię. Też miałam 2 lata temu przygodę na onkologii, jednak na szczęście u mnie biopsja nic nie wykazała. Ale i tak mam stresa lekko, miałam w zeszłym roku mieć kontrolę w Gliwicach, ale z powodu pandemii wszystko poodwoływali, potem kazali dzwonić... No i idę dzisiaj. Trzymajcie kciuki😉
Trzymam kciuki :) napewno będzie wszystko ok. Jak Ci mogę coś doradzić, to zrób sobie raz na jakiś czas mammografie. Mammo widzi mikrozwapnienia, których z kolei nie pokazuje USG. Za mammo trzeba za pewne zapłacić, bo lekarze nie zlecają tego badania młodym kobietom. Tez przez chwile byłam w IO Gliwice, ale zmieniłam ośrodek na Katowice :)

U mnie 25dc, biała kreska 😁także chyba dobrze, ze zamówiłam wczoraj owu testy 🤣

reklama
U mnie plamienie okazało się raczej skąpym okresem... byłam dziś u lekarza, pobrał krew do badania hormonów, zrobił cytologie i kolposkopie i kazał się nie przejmować 😂 a testy wczoraj chyba wskazują na pik, bo dzisiejsze juz blade

Załączniki

• 20211117_102140.jpg
    20211117_102140.jpg
    1 019,3 KB · Wyświetleń: 57
U mnie plamienie okazało się raczej skąpym okresem... byłam dziś u lekarza, pobrał krew do badania hormonów, zrobił cytologie i kolposkopie i kazał się nie przejmować 😂 a testy wczoraj chyba wskazują na pik, bo dzisiejsze juz blade
Nie pik ale być może na niego nie trafiłaś. Są prawie pozytywne. Kreski powinny być identyczne lub ta 1 ciemniejsza. U ciebie coś się mocno działo ale albo przestało albo nie wyłapałaś 🙂😊

Dziewczyny a u mnie testy zamiast ciemniec to jasnieją 😳😳😳😳czy to możliwe żebym tak wcześnie miała owulacje. Zaraz po okresie... 🤔wczoraj mnie strasznie jajnik zakuł ale to tak jakby ktos mi szpile dwa razy wbił.. nie wiem dziwne to jakies na dodatek w poniedziałek zauważyłam olamke krwi na majtkach co mi sie raczej nie zdarza 😅 ahh chyba juz nie wyłapie tego piku 😅po ptakach. No nic zobaczymy co przyniesie ten miesiąc. Kochamy się bez zabezpieczenia cały miesiąc także kto wie 😅a po okresie to ja zwykle spragniona hehe

Dziewczyny a u mnie testy zamiast ciemniec to jasnieją 😳😳😳😳czy to możliwe żebym tak wcześnie miała owulacje. Zaraz po okresie... 🤔wczoraj mnie strasznie jajnik zakuł ale to tak jakby ktos mi szpile dwa razy wbił.. nie wiem dziwne to jakies na dodatek w poniedziałek zauważyłam olamke krwi na majtkach co mi sie raczej nie zdarza 😅 ahh chyba juz nie wyłapie tego piku 😅po ptakach. No nic zobaczymy co przyniesie ten miesiąc. Kochamy się bez zabezpieczenia cały miesiąc także kto wie 😅a po okresie to ja zwykle spragniona hehe
Ja mialam dzisiaj 2 plamki krwi. W dni plodne tak miewam wiec wiem, że owu jest blisko 😃 zobaczymy kiedy ten pik będzie. W razie co, dziś 👉👌 odhaczone 😂😂😂
Moze znowu przed pikiem bedzie owu, wole sie nie spoznic

Ja mialam dzisiaj 2 plamki krwi. W dni plodne tak miewam wiec wiem, że owu jest blisko 😃 zobaczymy kiedy ten pik będzie. W razie co, dziś 👉👌 odhaczone 😂😂😂
Moze znowu przed pikiem bedzie owu, wole sie nie spoznic
No ja nigdy tak nie mialam.. moze byc że owulka juz za mną 🙈🙈🙈 jak tak to mój organizm nieźle mi figle płata... bo zwykle bóle takie że ohohoho.. może coś było nie tak z tego te bóle sama już nie wiem 😅dobrze że ostatnie dni intensywne były 😝😝może coś sie ustrzeli hihi

Brzuch mnie boli jak jasna cholera, będzie @ jak nic. Dzisiaj 25dc, wiec wychodzi na to, że owu była w okolicy 11dc, 6 dni po okresie. Czyli w czasie, w którym robiłam staremu formę, faszerując go zdrowym żarciem, sokami, szlabanem na alko i seksy wszelakie 😁 w życiu bym się takiego terminu nie spodziewała 😁jak to się mówi, kto mieczem wojuje ten od miecza ginie 🤣🤣🤣

reklama
Hej dziewczyny,
Byłam dzisiaj potwierdzić czy była owulacja. Mialam dominujący pęcherzyk (19mm) w zeszły piątek. Dzisiaj na USG pęcherzyka już nie było, lekarz mówi że do owulacji doszło, ale czy nie powinien widzieć ciałka żółtego?
Nie wiem kiedy doszło do owulacji, bo testy pokazywały dwie kreski, ale jednakowo wybarwione (nie było mocno ciemniejszej)
Sama nie wiem co myśleć 😟 Okres powinnam mieć 22 listopada (mam długie cykle miesiączkowe).
A jak długie masz cykle i kiedy owu?

Do góry