reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Cześć dziewczyny,
Jestem początkującą staraczką. Mamy za sobą jeden nieudany cykl starań i jesteśmy w trakcie drugiego. Wiem, że może być ciężko, ponieważ pod koniec września na rutynowej kontroli u ginekologa na usg pojawiła się torbiel prawdopodobnie endometrialna. Było to moje pierwsze zderzenie z jakimkolwiek problemem tego typu. Miesiączki zawsze regularne, odrobinę bolesne, ale zwykłe środki przeciwbólowe w pierwszym dniu pozwalały mi normalnie funkcjonować. Zasugerowano rozpoczęcie starań albo laparoskopie, a najlepiej zapisanie się na zabieg i podjęcie starań w czasie oczekiwań. Dziś powinnam mieć planowe przyjęcie na oddział, ale odwołałam zabieg z uwagi na fakt, że kilka dni później torbiel znacznie się zmniejszyła i drugi lekarz zasugerował żeby jeszcze wstrzymać się z decyzją. Tak więc zasilam dziś Wasze grono z nadzieją, że wkrótce będę mogła podzielić się swoimi dwoma kreseczkami <3
Jak duża jest ta torbiel? Tez mam torbiel endometrialna.

Fajnie ze czujecie owulacje. Ja zupełnie nie mam żadnych dolegliwości ani znaków ze owulacja jest/będzie
Ja właściwie też nie mam żadnych objawów. Taki śluz jaki opisują dziewczyny (niby płodny) mam zaraz po @ 🤔
W tym cyklu chodziłam na monitoring i żadnego śluzu nie zauważyłam, a owulacja wystąpiła (brałam też olej z wiesiołka!!)

A próbowałas kiedyś skrócić te cykle? Mi ostatnio nowa gin zaproponowała duphaston od 16 do 25dc na trzy miesiące ale nie wiem, co robic. Owu w tym miesiącu chyba dopiero 22dc.
Swego czasu też brałam duphaston, żeby skrócić cykle, ale w zajściu w ciążę nie pomogło ale było to dość dawno temu więc nie pamiętam dokładnie 😟

Śluz czasami tak, ale kiedyś mi lekarz powiedział ze to ze nie ma śluzu "na zewnątrz" nie oznacza braku owu bo po prostu mój siedzi zazwyczaj w środku 😀 ale coś tam można zauważyć. Jednak ból czy jakieś klucie to nigdy nie jest odczuwalne u mnie
Tak tak, wiem. Chodzi mi bardziej o to, że to zawsze jakaś wskazówka :) chociaż nie reguła, bo ja w tym miesiącu mimo śluzu, dolegliwości bólowych i wszystkich znaków na niebie owulacje przegapiłam 🤦‍♀️

Ja to według aplikacji powinnam mieć owulke wczoraj no i też to kłucie było ale to takie chwilowe 2 mocne uklucia i tyle 🤷🏼‍♀️ po 21 zrobilam test owu ale kreska była juz jaśniejsza jak z rana. Przed siusialam troche bo piwko sobie pilam 😅no i teraz tak sobie myślę jak to z tym pikiem jest. Czytalam juz w wielu postach że od pojawienia sie piku mija iles tam godzin do owulki wie któraś dokładnie co i jak?.ja to w ogóle na tych owulakach sie nie znam . Ten miesiąc miał być taki pierwszy porządny 😅a tu sie okazuje że chyba na 3 się skończyło. Bo raczej wątpię żeby mogly jeszcze ściemniec i owulacja sie przesunela. Nie wiem juz sama 😅😅

reklama
Ja to według aplikacji powinnam mieć owulke wczoraj no i też to kłucie było ale to takie chwilowe 2 mocne uklucia i tyle 🤷🏼‍♀️ po 21 zrobilam test owu ale kreska była juz jaśniejsza jak z rana. Przed siusialam troche bo piwko sobie pilam 😅no i teraz tak sobie myślę jak to z tym pikiem jest. Czytalam juz w wielu postach że od pojawienia sie piku mija iles tam godzin do owulki wie któraś dokładnie co i jak?.ja to w ogóle na tych owulakach sie nie znam . Ten miesiąc miał być taki pierwszy porządny 😅a tu sie okazuje że chyba na 3 się skończyło. Bo raczej wątpię żeby mogly jeszcze ściemniec i owulacja sie przesunela. Nie wiem juz sama 😅😅
Owulacja powinna być 24-36 h po piku alee....ja ostatnio mialam potwierdzona monitoringiem owulacje przy takim tescie z rana jak dzis (jeszcze raz załączam) a pik miałam dopiero na drugi dzień wieczorem. Dziś miałam ból jajnika wiec hu* wie kiedy mam ta owulacje. Przy ciążach 8 dni po piku ja już miałam cień na teście więc u mnie na bank pwulacja jest wcześniej niż te minimum 24h po piku. Teraz to ja juz nie wiem kiedy testowac mam 🤦‍♀️
Dzis rano taki jak na dole, teraz w sumie robilam i wyglada podobnie ale bez piku jeszcze. Pik na bank w ciągu 2 dni sie pojawi...no ale to kłucie dzis...ehhh sama nwm

Załączniki

• 20211117_074117.jpg
    20211117_074117.jpg
    452,6 KB · Wyświetleń: 39
Do góry