reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja właśnie mam horien i kreska na „porannym” teście z 14.11 pojawiła się gdzies po 1-2 minutach, więc mam nadzieje, że to był mój pik (ewentualnie kilka godzin przed) bo później już kreski wychodziły coraz słabsze 🤔
Te testy rzeczywiście mają małą czułość bo dopiero od 25 mg wykrywają
Możliwe że tak było ale pewność da Ci tylko zbadanie progesteronu albo.... ciąża 🙂, czego Ci życzę

reklama
Dlatego napisałam z tych bardziej czułych😉. Dla jednych się nie nadają a dla osób ze słabszym pikiem będą idealne. Jest tyle rodzajów tych testów że jazda z nas dobierze coś pod siebie a po kilku cyklach robienia człowiek sam wyciąga wnioski. Czasem lepiej w jednym cyklu użyć dwóch rodzajów i porównać co wychodzi
Tak dokładnie 😃

Myslicie, że ile plemnik może zaczrkac na jajrczko? Przy poprzednich ciazach w dni plodne kochslidmy die codziennir a teraz bedzie mozliwosc co półtora dnis najmniej. Wystarczy? Niby zyje 2-3 dni no ale ja nie wiem czy to sie serio sprawdza
Podobno plemniki żyją tylko 2-3 dni a ja jak zaszłam w 2 ciążę to jeden, jedyny raz kiedy się kochaliśmy to było 6 dni przed przewidywaną owulacją (byłam 2 dni przed przewidywaną owulacją u gin i mówiła, że owulacji jeszcze nie było i w tym cyklu naturalnie nie ma szans bo za małe pęcherzyki), dzień później miałam ból jajnika więc jednak była dzień wcześniej owulacja i zaszłam z tego jednego, jedynego stosunku 5 dni przed 😅 niestety ciąża się nie utrzymała ale się udało 😉

Podobno plemniki żyją tylko 2-3 dni a ja jak zaszłam w 2 ciążę to jeden, jedyny raz kiedy się kochaliśmy to było 6 dni przed przewidywaną owulacją (byłam 2 dni przed przewidywaną owulacją u gin i mówiła, że owulacji jeszcze nie było i w tym cyklu naturalnie nie ma szans bo za małe pęcherzyki), dzień później miałam ból jajnika więc jednak była dzień wcześniej owulacja i zaszłam z tego jednego, jedynego stosunku 5 dni przed 😅 niestety ciąża się nie utrzymała ale się udało 😉

Generalnie ja czytałam że żyją do 7 dni w najlepszych przypadkach, a te 2-3 dni to taki bezpieczny termin po prostu

No to nieźle. Mocny żołnierz 😂😂😂
Szkoda tylko,że takie smutne zakończenie 😪

reklama
Dziewczyny właśnie dostałam wyniki dzisiejszych badań w związku z tym że nie wiem czy jestem już w nowym cyklu czy wciąż w starym czekam na okres... jeśli stary to 35dc jeśli nowy to 14dc. Lekarz powiedział że badania dadza odpowiedź ale nie powiedział co mogą oznaczać wyniki 🤦🏽‍♀️ jak myślicie? Raczej wciąż stary cykl, nie? z waszego doświadczenia jest coś co moze niepokoić? (Wizyta za 3 tyg dopiero) jaki progesteron świadczy o zblizającej lub odbytej owulacji?

Załączniki

• Screenshot_20211117-181951_Drive.jpg
    Screenshot_20211117-181951_Drive.jpg
    153,4 KB · Wyświetleń: 72
Do góry