reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja (gdyby się udało w tym cyklu) chciałam powiedzieć wszystkim na święta, bo już byłoby po I badaniach prenatalnych, robiąc filmik. Chciałam nagrać synka i podłożyć głos, dodać kilka efektów itp. No ale się nie udało, więc już tego nie zrobię. Może na dzień babci i dziadka się uda😂

Nie mogę teraz znaleźć, ale widziałam kiedyś takie coś że stoją buty na chodniku i są opisane rocznikami urodzenia taty, mamy i starszych dzieci no i malucha jako 2022 - i taki jest mój pomysł :D więc nic jakiegoś wyszukanego - ale mi się podoba :D

reklama
Cześć dziewczyny,
Jestem początkującą staraczką. Mamy za sobą jeden nieudany cykl starań i jesteśmy w trakcie drugiego. Wiem, że może być ciężko, ponieważ pod koniec września na rutynowej kontroli u ginekologa na usg pojawiła się torbiel prawdopodobnie endometrialna. Było to moje pierwsze zderzenie z jakimkolwiek problemem tego typu. Miesiączki zawsze regularne, odrobinę bolesne, ale zwykłe środki przeciwbólowe w pierwszym dniu pozwalały mi normalnie funkcjonować. Zasugerowano rozpoczęcie starań albo laparoskopie, a najlepiej zapisanie się na zabieg i podjęcie starań w czasie oczekiwań. Dziś powinnam mieć planowe przyjęcie na oddział, ale odwołałam zabieg z uwagi na fakt, że kilka dni później torbiel znacznie się zmniejszyła i drugi lekarz zasugerował żeby jeszcze wstrzymać się z decyzją. Tak więc zasilam dziś Wasze grono z nadzieją, że wkrótce będę mogła podzielić się swoimi dwoma kreseczkami <3

Cześć dziewczyny,
Jestem początkującą staraczką. Mamy za sobą jeden nieudany cykl starań i jesteśmy w trakcie drugiego. Wiem, że może być ciężko, ponieważ pod koniec września na rutynowej kontroli u ginekologa na usg pojawiła się torbiel prawdopodobnie endometrialna. Było to moje pierwsze zderzenie z jakimkolwiek problemem tego typu. Miesiączki zawsze regularne, odrobinę bolesne, ale zwykłe środki przeciwbólowe w pierwszym dniu pozwalały mi normalnie funkcjonować. Zasugerowano rozpoczęcie starań albo laparoskopie, a najlepiej zapisanie się na zabieg i podjęcie starań w czasie oczekiwań. Dziś powinnam mieć planowe przyjęcie na oddział, ale odwołałam zabieg z uwagi na fakt, że kilka dni później torbiel znacznie się zmniejszyła i drugi lekarz zasugerował żeby jeszcze wstrzymać się z decyzją. Tak więc zasilam dziś Wasze grono z nadzieją, że wkrótce będę mogła podzielić się swoimi dwoma kreseczkami <3
A konsultowałaś to jeszcze z kimś? Skonsultowałabym to z jakimś ogarniętym ginekologiem onkologiem, najlepiej na stałe pracującym w ośrodku onkologicznym i zrobiła test Roma, dla świetego spokoju :) ja miałam torbiel w zeszłym roku w październiku. Sama się wchłonęła :)

A konsultowałaś to jeszcze z kimś? Skonsultowałabym to z jakimś ogarniętym ginekologiem onkologiem, najlepiej na stałe pracującym w ośrodku onkologicznym i zrobiła test Roma, dla świetego spokoju :) ja miałam torbiel w zeszłym roku w październiku. Sama się wchłonęła :)
Byłam u dwóch i w styczniu idę na kontrolę do kolejnego. Właśnie po ok. 10 dniach zmniejszyła swoją objętość o jakieś 30 % i na usg podobno widać było, że "stale się obkurcza". Liczę, że do stycznia będzie czysto ;)

Byłam u dwóch i w styczniu idę na kontrolę do kolejnego. Właśnie po ok. 10 dniach zmniejszyła swoją objętość o jakieś 30 % i na usg podobno widać było, że "stale się obkurcza". Liczę, że do stycznia będzie czysto ;)
To sie pospieszyli z tym zabiegiem, moim zdaniem. Generalnie przy zmianach wszelakich ważne jest, żeby porównanie robił jeden rozgarnięty radiolog na tym samym sprzęcie. Ale przy 30% to chyba nie ma o czym mówić :) powodzenia i czekamy na 2 kreski! 😁

Cześć dziewczyny,
Nie idz od razu na laparoskopie. Ja mam endometriozę od nastolatki i 3 ciąże w 1 cyklu starań 🙂

Sluchajcie jakie jaja 😂😂
Otwieram dzis skrzynke i patrze, że do mojego jakaś paczuszka. No to otwieram a tam witaminy ciążowe i jakieś ulotki. Pytam sie do mojego o hu* chodzi 🤣 a ten do mnie, że zarejestrował się na darmowe próbki i akurat ciążowe mu wysłali 😂 śmieje się, że pewnie to znak 😂😂😂 oczywiscie brac nie bede bo mam lepsze ale...moze to faktycznie przepowiednia 😃

Załączniki

• received_553383792427192.jpeg
    received_553383792427192.jpeg
    42,5 KB · Wyświetleń: 82
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry