reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Dziewczyny, czy to czekanie na owu i na jej efekty dla wszystkich jest takim słabym czasem? Czy przychodzi wraz z kolejną, niewyczekiwaną miesiączka?
Pytam, bo póki co sikanie na testy i czekanie z tygodnia na tydzień jest trochę jak oczekiwanie na prezenty pod choinka w dzieciństwie 🙈 Nawet stres w pracy przez to nagle stracił na sile.
A myślę, że niepokój zacznie się dopiero po zobaczeniu tych dwóch wyczekiwanych kresek, paradoksalnie.

To pewnie zależy - ja przy dwóch pierwszych nie miałam parcia i stresu, byłam młoda, nie zależało mi tak bardzo, wiedziałam że może być różnie, było też może mniej Internetu więc i nakręcania się. Były studia, imprezy i praca więc nie było aż tak czasu na myślenie. A do tego udało się w pierwszym cyklu więc jakby nie było kiedy się nakręcić - testy robiłam w 6tc, tak samo bety i USG - było więc już pewne, że to ciąża

Teraz parcie jest duże bo wiek, bo czas, bo jakieś tam plany. Do tego ja mam rozjechane cykle - niby staram się od 20.07, ale w tym czasie okres miałam ... raz. Żadne poronienie, żadna biochemiczna, badania wychodzą super więc po prostu mam coś zwalone nie wiadomo gdzie :( więc te wszystkie testy do tej pory bolały i był rozczarowujące bardzo. Choć jestem w tej lepszej sytuacji bo mam dwójkę. Dodam, że wśród naszych znajomych większość na przynajmniej 3 dzieci. U syna w klasie nie ma ani jednego jedynka

reklama
I jaki jest koszt takiej przyjemności?
367 zł
Tu masz link do zakupu
A tu opis mutacji,co tam wchodzic itp
Samemu się pobiera. Oni przysylaja próbkę z instrukcją, robisz,pakujesz i odsyłasz. Wynik miałam po 10 dniach 🙂 robiłam też na celiakię. Laboratorium jest sprawdzone i bardzo polecane, godzne zaufania. Mogą też pobrac wymaz w laboratorium ale jest to tak proste,że nie widzę potrzeby aby robil to ktos inny. Material genetyczny jest niezmienny wiec wynik nie wyjdzie inny. Generalnie. Nie ma mozliwosci zrobic go zle 😃

Nam też się udało dwa razy w pierwszym cyklu. Dziś zrobiłam test, znowu biel. Więc nie zostaje mi nic innego aż czekać na nowy cykl, już zamówiłam testy, bo został mi tylko jeden. a jak do końca miesiąca nie dostanę okresu to wybiorę się do ginekologa😣

To pewnie zależy - ja przy dwóch pierwszych nie miałam parcia i stresu, byłam młoda, nie zależało mi tak bardzo, wiedziałam że może być różnie, było też może mniej Internetu więc i nakręcania się. Były studia, imprezy i praca więc nie było aż tak czasu na myślenie. A do tego udało się w pierwszym cyklu więc jakby nie było kiedy się nakręcić - testy robiłam w 6tc, tak samo bety i USG - było więc już pewne, że to ciąża

Teraz parcie jest duże bo wiek, bo czas, bo jakieś tam plany. Do tego ja mam rozjechane cykle - niby staram się od 20.07, ale w tym czasie okres miałam ... raz. Żadne poronienie, żadna biochemiczna, badania wychodzą super więc po prostu mam coś zwalone nie wiadomo gdzie :( więc te wszystkie testy do tej pory bolały i był rozczarowujące bardzo. Choć jestem w tej lepszej sytuacji bo mam dwójkę. Dodam, że wśród naszych znajomych większość na przynajmniej 3 dzieci. U syna w klasie nie ma ani jednego jedynka
Metrykalna 3 z przodu pojawiła mi się już jakiś czas temu, nie rodziłam i wlasnie to mnie akurat trochę stresuje. Ze nie uda mi się zajść w ciąże naturalnie, a taka zaplanowana i wygenerowana ciąża przez lekarza odbierze całą ta otaczająca wydarzenie ekscytację.

367 zł
Tu masz link do zakupu
A tu opis mutacji,co tam wchodzic itp
Samemu się pobiera. Oni przysylaja próbkę z instrukcją, robisz,pakujesz i odsyłasz. Wynik miałam po 10 dniach 🙂 robiłam też na celiakię. Laboratorium jest sprawdzone i bardzo polecane, godzne zaufania. Mogą też pobrac wymaz w laboratorium ale jest to tak proste,że nie widzę potrzeby aby robil to ktos inny. Material genetyczny jest niezmienny wiec wynik nie wyjdzie inny. Generalnie. Nie ma mozliwosci zrobic go zle 😃
Dzięki wielkie :) jak przyjdzie w tym miesiącu okres to sobie zafunduje, do kolekcji :)

Jeszcze tak korzystając z wolnej chwili :D to odnośnie tego informowania rodziny to ja ogólnie kocham te wszystkie filmy z informowaniem o ciąży w inny/śmieszny/prezentowy sposób. I gdzieś tam jednak pewnie żałuję, że nie mogę tego zrobić słodko. Więc o ile to zdjęcie na FB może nie będzie aż takim nie wiadomo czym. To ustaliłam już z mężem, że nie powiem mu od razu o płci tylko zrobię dzieciakom i jemu boxy i będą mieli taką niespodziankę. Oczywiście nadal po cichu liczę na bliźnięta (szczególnie, że lekarz zasugerował mi hiperowulację) więc może uda mi się zrobić podwójne zaskoczenie :D

Jeszcze tak korzystając z wolnej chwili :D to odnośnie tego informowania rodziny to ja ogólnie kocham te wszystkie filmy z informowaniem o ciąży w inny/śmieszny/prezentowy sposób. I gdzieś tam jednak pewnie żałuję, że nie mogę tego zrobić słodko. Więc o ile to zdjęcie na FB może nie będzie aż takim nie wiadomo czym. To ustaliłam już z mężem, że nie powiem mu od razu o płci tylko zrobię dzieciakom i jemu boxy i będą mieli taką niespodziankę. Oczywiście nadal po cichu liczę na bliźnięta (szczególnie, że lekarz zasugerował mi hiperowulację) więc może uda mi się zrobić podwójne zaskoczenie :D
Jak w obrazie ultrasonograficznym wygląda hiperowulacja? Sory za ilość pytań, do tej pory tematy reprodukcyjne były dla mnie kompletnie obce 🙈

Jak w obrazie ultrasonograficznym wygląda hiperowulacja? Sory za ilość pytań, do tej pory tematy reprodukcyjne były dla mnie kompletnie obce 🙈

Chodzę na monitoring cyklu i lekarz zauważył, że na obu jajnikach mam dużo pęcherzyków więc pierwsza wstępna diagnoza to było PCOS - tylko, że w tym schorzeniu one nie rosną, nie dojrzewają, a u mnie one normalnie dojrzewały (no i hormony wyszły w porządku)

Mam takie pytanie czy to możliwe ze temp mierzona rano po przebudzeniu wynosi u mnie 36,8, w ciągu dnia 37,1, 37,5 a teraz koło godziny 23.00 spada do 36,6? Czy ten pierwszy pomiar nie powinien być najniższy podczas doby? Wiem liczy się tylko temp spoczynkowa ale coś mi się tu nie zgadza 🤷‍♀️

Wszystko jest możliwe dlatego nie mierzy się temperatury później i pytanie czy dobrze mierzysz bo:
1. Termometr powinien mieć dwa miejsca po przecinku
2. Temperaturę najlepiej mierzyć w pochwie
3. Powinno się mierzyć zawsze o tej samej godzinie rano, po przebudzeniu w łóżku

reklama
Ja (gdyby się udało w tym cyklu) chciałam powiedzieć wszystkim na święta, bo już byłoby po I badaniach prenatalnych, robiąc filmik. Chciałam nagrać synka i podłożyć głos, dodać kilka efektów itp. No ale się nie udało, więc już tego nie zrobię. Może na dzień babci i dziadka się uda😂

Do góry