reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Nie wiem czy pamietacie co opowiadałam sytuacje kiedy sasiadka wpadła z krzykiem, że jej przeszkadzamy i normalnie żyć nie może. Wczoraj ogarnęłam,że ona ma mniejsze mieszkanie i pod naszą sypialnią jest przecież korytarz a od 20 do 7 nikt stąd nie wychodzi (teraz jest 8.30 a my dalej w lozku i maly sie bawi tutaj w pokoju) plus jeszcze ze 4h w ciągu dnia tutaj bo ma drzemki a zanim pójdzie spac to jeszcze pobiega po pokoju, po drzemce też pobuszuje na łóżku. Doliczmy jeszcze 1 spacer 1-2 h w ciągu dnia to co ona pieprzy, że cały dzień jej tupiemy nad głową itp. Nie ma prawa słyszeć nic z sypialni a jak tu była i mały płakal w sypialni to mowila "no widze wlasnie jak usypiasz" w sensie ze glosno bo placze (plakal bo go jędza obudzila dobijaniem sie do drzwi a juz spal) takze walnięta na 100% przeciez nie miala prawa nic slyszec...🙄

W drugim dniu okresu u mnie tez tak wygląda.
U mnie też się zdarza właśnie takie mega gęste ale to zazwyczaj jak mam dłuższy cykl. Ostatnio tak miałam przy cyklu 37 dni. Dodatkowo jeszcze skrzepy się pojawiają. Jak wcześniej dziewczyny pisały przypominają watrobke...
Kiedyś pytałam na wizycie o to bo mnie niepokoiło to. A gin stwierdził że taka moja uroda jak zwykle i nie spotkał się żeby ktoś co miesiąc prowadził tak wnikliwa obserwacje podczas okresu...

A powiedzcie mi, że tak się zapytam trochę nieśmiale. Jak wygląda wasza krew podczas okresu bo szczerze jestem zaniepokojona swoją. W sensie jest strasznie gęsta i jak np sikam to ta krew leci takim strumieniem ale o gęstości takiego mocniej gęstego kisielu, aż się ciągnie. Mam wrażenie, że przed ciążami tak nie miałam ale już nie pamiętam. I nie wiem czy to jest normalne i każda tak ma czy jest to spowodowane endometeiozą albo aktywną mutacją PAI w moim przypadku. Dosłownie teraz jak siadałam na toalecie to ta krew się tak ciągnęła jak glutek z siemienia lnianego. Wiem obrzydliwe ale nie wiem czy to normalna gęstość czy jednak faktycznie mi się wydaje, że coś jest nie tak. Ogólnie wskaźniki krzepliwości miałam okej, tylko w ciąży końcówką te początki zakrzepicy.
Mam endometrioze i też mam taką gęstą krew. Aczkolwiek ja mam bardzo obfite miesiączki i bardzo dużo skrzepów w trakcie.

Nie pamietam czy pytałam. Znasz powód poronienia? Byłaś na jakiś lekach oprócz luteiny (to zapamiętałam 🙂)?
Tylko luteina + później leżałam w szpitalu na pompie zatrzymującej poród No i miałam pessar więc monural czy jakoś tak. Głównie luteina która mój ginekolog mi co chwilę odstawiał. Powodu poronienia nie znam. W 8tc dziecko było mniejsze niż powinno, ale serce biło, miałam plamienia

Dziewczyny a jaki polecacie kwas Omega? żeby wrzucić do suplementacji, nie lubię ryb, nie jem ryb a w kwasie foliowym który biorę akurat są znikome ilości kwasu Omega. Może być zwykły tran? Nie wiem jak wytrzymam zapach tranu 😪
Ja brałam razem z narzeczonym omega 3 aliness ale teraz nam się skończył i bierzemy z firmy nutravita

reklama
Tylko luteina + później leżałam w szpitalu na pompie zatrzymującej poród No i miałam pessar więc monural czy jakoś tak. Głównie luteina która mój ginekolog mi co chwilę odstawiał. Powodu poronienia nie znam. W 8tc dziecko było mniejsze niż powinno, ale serce biło, miałam plamienia
Rozumiem.
Czemu ginekolog ci tak odstawiał tą luteinę? 😳 mi kazali odstawic duphaston w 15 tc ale sama przeciągnęłam do 18 tc i po 2 tygodniach od razu skurcze i skracajaca sie szyjka. Mysle, że gdyby mi nikt odstawic nie kazal nie byloby tak. Teraz mam brac prawie do konca od pozytywnego testu.

Do góry