reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Moja druga biochemiczna była z cyklu, w którym był tylko stosunek przerwyany a narzeczonemu się ciutkę za późno wyjęło jeden jedyny raz. Strach był bo synek miał dopiero 3 miesiace ale potem straszny smutek gdy się okazało, że biochemiczna 😪
Kurcze, fajnie że taka skutecznośc, ale szkoda że strata... teraz napewno tez szybko pójdzie I oby szczęśliwie

Kurcze, fajnie że taka skutecznośc, ale szkoda że strata... teraz napewno tez szybko pójdzie I oby szczęśliwie
No właśnie nie byłabym tego taka pewna. Bardzo pogorszyło mi się zdrowie plus endometrioza z każdą miesiączką się pogarsza co prowadzi do niepłodności a ten okres jest najgorszy w ciągu ostatnich 6 miesięcy 😪 dostałam wczoraj o 19 a wzięłam już 9 przeciwbólowych ☹

To może ja odrobinę zmotywuję. 3 ciąże w 1 cyklu ale tylko 1 ciążę donosiłam chociaż cudem... (mutacja pai homo). Synek ma 11 miesięcy i teraz zaczynamy starania o drugiego po okresie ale już z obstawa lekami 😁
I wszystkie 3 planowane? A można wiedzieć w jakim wieku byłaś? Kurczę, no to mnie akurat motywuje mimo wszystko. Stresuje się bardzo bo na czas starania się i ciąży nie biorę leków. Lekarz dał mi 3 szanse na zajście naturalne i bardzo bym chciała, żeby się udało. A tak lubię obsikiwac testy 😁

No właśnie nie byłabym tego taka pewna. Bardzo pogorszyło mi się zdrowie plus endometrioza z każdą miesiączką się pogarsza co prowadzi do niepłodności a ten okres jest najgorszy w ciągu ostatnich 6 miesięcy 😪 dostałam wczoraj o 19 a wzięłam już 9 przeciwbólowych ☹
Właśnie czytałam Twoje opisy @ i to straszne co piszesz...

I wszystkie 3 planowane? A można wiedzieć w jakim wieku byłaś? Kurczę, no to mnie akurat motywuje mimo wszystko. Stresuje się bardzo bo na czas starania się i ciąży nie biorę leków. Lekarz dał mi 3 szanse na zajście naturalne i bardzo bym chciała, żeby się udało. A tak lubię obsikiwac testy 😁
Miałam 21 lat jak zaczeliśmy się starać. Zaszłam w 1 cyklu ale poroniłam, po poronieniu zaszłam od razu w kolejnym cyklu i urodziłam synka. Więc tu planowane wszystko. Jak miał 3 miesiące to zaliczyliśmy wpadkę. Ja byłam w ogromnym szoku jak. Mój mi wmawiał, że nie popuścił nic a nic. Przyznał się dopiero po kilku miesiacach, że nie zdążył raz no ale poroniłam ją tak samo jak tą pierwszą niestety. Teraz bede miec prawie 23 lata jak zaczynamy sie starac o drugie także stara nie jestem 😊 zawsza marzylam zostac mamą ale najpierw chcialam zdac licencjat no i najwazniejsze miec za co te dzieci utrzymac. W pierwszej chwili kiedy udalo mi sie to osiagnac zaczelismy starania. Szybko poszlo ale ciaza koszmar. ¾ musiałam lezec, skurcze od 20 tc...masakra ogolnie i samopoczucie i w ogole wszystko.

Ty to pewnie w kolejnym cyklu zaskoczysz. Za każdym razem tak szybko prawie wiatropylna. 😁 ale to dobrze. Mi lekarz kazal acard odstawić, sama heparyna. Zastrzyki sa okropne, juz boje sie na sama mysl o kolejnym dziś. Brrrr
Wlasnie mam ogromne przeczucie, że jak na złość się nie uda 😔 zreszta jest 30% szans na zajscie w kazdym cyklu, nie sadze abysmy znowu trafili, chyba byloby to niemozliwe. A o zastrzykach babo naqet mi nie mow. Tak sie boje, ze co chwile mysle czy nie zrezygnowac z drugiego 🙉🙈 bardziej zaczelas plamic ze ci odstawila czy po tamtym incydencie po prostu?

reklama
Dobrze, plamienie bylo jednorazowe. Zmęczenie na porządku dziennym i piersi doskoerwaja, a ogolem dobrze. Wczesnie jeszcze dlatego podchodze z dystansem.
Rozumiem. Człowiek bogatszy o doświadczenia inaczej patrzy na wszystko.
W pierwszą ciąże zaszłam w pierwszym cyklu i było super, w drugą po chyba 3 miesiącach. I nawet się nie zastanawiałam, że coś może być nie tak. A teraz po biochemie wiem, że nie wszystko jest takie oczywiste...

Do góry